Våldsammheter mot invandrare i Sydafrika


Sydafrikanska polisen har avfyrat gummikulor och tårgas för att skingra en folkmassa av anti-invandrar demonstranter i östra Johannesburg. Fem dödade hittills.

Omkring 200 demonstranter, ropade att de ville att invandrare lämnade landet och de bombarderade passerande fordon och polisen med stenar.  Minst fem personer har dödats i en våg av anti-invandrar våld som startade för två veckor sedan i Durban. De invandrare som man främst demonstrerar mot kommer från Somalia, Etiopien och Mali.

Johannesburg var centrum för liknande anti-invandrar attacker under 2008 där cirka 60 personer dödades.

Den sydafrikanska presidenten Jacob Zuma, har uppmanat befolkningen att sluta att mörda. ”Vad som händer i vårt land är inte acceptabelt”, sade han i statliga TV kanalen på onsdags kvällen.

LÄNK

sa 3

Taxi chaför kastar sten på en invandrare

sa 1

Invandrare med redskap för självförsvar

sa 2

En annan invandrare med försvarsvapen

Mer Bilder HÄR


4 responses to “Våldsammheter mot invandrare i Sydafrika

 • Albin

  När skålen är nästan tom, slås man om resterna. Det vet alla som varit riktigt hungriga.

  Gilla

 • Kalle Andersson

  Inga rasister på våra gator skriker våra bortskämda slynor som inte vet något om vekligheten, knappt jobbat, aldrig upplevt riktiga människor, de tror att allt är gratis….
  Vi kommer att vakna upp en dag och vårt land kommer att vara i ett miserablare läge än Sydafrika, tiden är på väg att rinna ut. Alla de här bortskämda idioterna som exempelvis Fridolin som flyger mellan Bromma och Arlanda kommer att sätta sitt skitsnack i halsen….
  MEN då är det försent, har man ALDRIG behövt anstränga sig för demokratin och de mänskliga rättigheter vi har då vet man inte vad det innebär att vara arbetslös och fattig som de här svarta i Sydafrika är och de reagerar med våld för de är rädda att förlora det lilla de har.
  Sydafrika är ett korrumperat land som skiter i sitt eget folk och tillåter invandring av icke-önskvärda element, de är av samma ras.

  Gilla

 • Stenbock

  I svensk PK-press läste jag att det var O Palmes dåtida hjälpbehövande, som nu ställt till med revolt… ZULU-stammen har fått nog av invandrare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: