Stäng

Sex miljarder skiljer mellan parterna i försvarssamtalen

FÖRSVARET. Avståndet mellan parterna är fortsatt stort i försvarsförhandlingarna – drygt sex miljarder kronor skiljer dem åt, skriver SvD.

På tisdagseftermiddagen uppges regeringen ha gett ett bud i försvarsförhandlingarna på knappt 8 miljarder kronor. Det tidigare budet från de rödgröna var att 6,2 miljarder ska skjutas till försvaret den kommande femårsperioden.

Sedan Folkpartiet (som ville ge 17 miljarder) i går lämnade förhandlingarna väntar de kvarvarande allianspartierna fortfarande på ett slutbud, enligt Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé.
M, C och KD:s motbud till regeringen ligger på 13,7 miljarder kronor.

Försvarsmakten har räknat med att man behöver omkring 17,5 miljarder för den kommande försvarsbeslutsperioden och Migrationsverket fick 18 miljarder EXTRA utan diskussion eller förhandling…

-Pettersson antar att Alliansen får skylla sig själva, de hade kunnat suttit i regeringen nu, men de valde att lämna övermakten till den rödgröna röran och lät extremisterna i Miljöpartiet styra migrations och försvarspolitik…

Sverigedemokraterna är det enda parti som vill betala vad försvaret faktiskt kostar, och återställa försvarets förmåga till den nivå som politikerna beslutat om. SD man vill öka försvarsanslagen med 41 miljarder de kommande fem åren och sedan stegvis öka anslagen tills de når minst 2 procent av BNP och som Nato har som önskemål. På 1980 talet kostade försvaret 2,5 % av BNP.

16 reaktioner på “Sex miljarder skiljer mellan parterna i försvarssamtalen

 1. 6.2 miljarder som Kalle Anka regeringen erbjuder försvaret under 5 år är den summa som de ensamkommande bedragarna kostar under 1 år. Var och en kan se vad drägget prioriterar.

 2. Det som den här låtsasregeringen skulle behöva 100 år på sig att klara, skulle jag klara av på 5 minuter.
  Ta 200 miljarder från invandringen och fördela den på välfärden och militären. Svårare än så är det inte.
  Men har man en finansminister som inte har en aning om vad det är för skillnad på + och – så blir det så här. Och lägger man där till en s.k. statsminister som int verkar ha gått ett enda år i skolan så får man ha det så här.

 3. Nu ska vi vara lite mer positiva!
  Det kanske är någon som samlar ihop till en biljett till hemlandet??

 4. Undrar till vilken makt regeringspartierna har sålt ut landet? Är man enig om USA? Eller erbjuder de Sovjet kakan? kanske de menar att USA och Sovjet kan dela på kaka?

  Sedan yrar en media om att Sverige borde ingå i ett försvarssamarbete inom de Nordiska länderna. Det talades först om Finland.

  Visst ja! det handlar alltså om mjuka försvarsåtgärder typ underrättelser etc. I o f s viktigt, men det håller inte en angripares trupper utanför landets gränser.

  Och NATO är INTE intresserad såvida inte Sverige HÖJER försvarsanslagen till ca 2% av BNP, vad än svenska myndigheter och politiker påstår i önsketänkanden.

 5. Befann mig i bilen under några timmar igår på eftermiddagen, satte på radion och kom in på ett P1 program, lyssnade inte koncentrerat så jag kan ha missat något men det som jag hörde var att direktörer numera idag går från näringslivet till statliga verk för lönen är likvärdig. Under min uppväxt i Sverige så låg lönen för statstjänstemän mycket under den privata sektorn.
  Vi vet alla vilka som betalar statliga och kommunala tjänstemän, arma svenska skattebetalare.

 6. Folkpartiet är riktiga nötter, samma stor-nöt som förstört svensk skola och som och la ner den ”allmänna värnplikten” kräver nu litet mer….Jag tror vi ska ha ett starkt försvar och hade det inte varit för alliansens totalvägrat samarbete med SD så kunde de ha bildat en regering där SD ingår och Sverige kunde ha sett fram emot en bättre framtid, starkare försvar och en kraftig minskning av massinvandringen till hjälp på plats, – de bör först söka sig till muslimska länder som delar deras samhällssyn på sharialagar och islam.

  1. Jo,han får söka finna en lämpad plats vid Migrationsverket….Där omsättes dagligen miljarder,och där finns enorma medel till förfogande,åt en eller alla ! 😉

 7. Ja sex miljarder ? 700.000.000.000:-SEK stal sju klövern från Svenska folkets pensions fond under göran perssons tid- Efter har den grovt kriminella fredrik o sju klövern slagit detta belopp mångdubbelt. Svensk Riksdag har en stor samling grovt kriminella gangsters. Hör vad fredrik säger på you tube = ? Vilken idiot vill ge sin röst på sju klövern efter vad han sagt ? Den som ger sin röst / stöd måste vara en idiot som fredrik säger. 15.000 Svenskar svälter ihjäl varje år en miljon Svenskar lever i fattigdom o misär. sju klövern har kraschat Sverige rakt in i Helvetet.

 8. Förstår inte varför inte försvaret kan få skattemiljarder ifrån samma ställe som Migränverket. Där verkar ju finnas hur mycket som helst att hämta. .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: