Muslimsk förskola med problem eller…

ISLAM. Den muslimska förskolan Bilaal i Gävle får kritik efter en tillsyn som kommunen gjort. Bland annat har förskolan religiösa inslag i undervisningen. Det var vid ett tillsynsbesök på Bilaal som utbildningsförvaltningen i Gävle upptäckte brister i förskolans verksamhet. Förskolan drivs i privat regi och har muslimsk inriktning.

Bland annat uppmärksammade man att det fanns flera religiösa symboler i lokalerna, bland annat böneinstruktioner och en lista med bönetider. På en vägg satt ett antal profeters namn uppsatta. Det här strider mot skollagens krav på ickereligiös undervisning, menar kommunen. Man får be böner, men det måste vara frivilligt för barnen att delta.

Nu måste Bilaal svara på hur man ska se till att de religiösa inslagen verkligen är frivilliga för barnen som går på förskolan. Utbildningsförvaltningen anser också att det är oklart vem som är förskolechef. Man vill dessutom att Bilaal ska berätta hur man konkret arbetar med värdegrundsfrågor, något man inte tycker är så tydligt.

Senast sista maj ska förskolan redovisa vilka ändringar man gjort.

-Pettersson undrar vad kommunen hade tänkt sig när de gav tillstånd för en förskola med muslimsk inrikning???!!! Med muslimsk inriktning kan väl knappast skolan vara sekulär…

Arbetarbladet

12 thoughts on “Muslimsk förskola med problem eller…

  1. Precis som Pettersson undrar jag varför man först ger en muslimsk skola tillstånd och sen inte tillåter dem att göra det en religiös skola gör? Skulle vara intressant och veta hur man [inte] tänkte. Vad i h-e väntade de sig av fanatiker?

  2. Det blir underkastelse och nederlag för utbildningsförvaltningen i Gävle med, varför undantag? Man ger vika inför Islam för lätt i detta land.

  3. Det bör inte finnas några religiösa friskolor! Ingen religion undantagen. Jag vet att inom islam föds man till muslim och detta är helt galet i vårt land. Speciellt då man ej får konvertera om man är muslim. Här är man ”låst” i och med sitt första andetag.

  4. Vad bra att de integrerar de små liven nu när de kommit till sverige.kanske blir fullblods jihadister i framtiden.sjukt.förbjud islam i sverige

  5. Vid Islamisk Center moské har dem också skola. Hur kan kommun tillåta detta?
    Hela denna verkar bli större för varje gång man kör förbi, och upptar en stor yta som det kunde byggts bostadshus.
    Kommunen borde ta denna mark för kommunala ändamål.
    Sossar vill dock islamisera Malmö, och sen tror dem dessa muslimer röstar på dem vid kommande val, när nu deras trogna äldre av naturliga skäl dör ut.
    Där biter dem sig i sin egen svans, efter som det finns planer för ett eget islamiskt parti i framtiden. Säkert redan till nästa val.
    Saudiarabien hjälper till bekosta dessa moskéer.
    Förbjud islam o koranen.

  6. FAAAAN vad myndigheterna är rasistiska, hur kan de göra ett tillsynsbesök hos fredriks gäst parasiter fy bubblan. blir skamvrån för vår myndighet. Kanske någons huvud skall sitta på en påle någonstans i Syrien. Inom kort i Sverigestan med.

    • Vill inte protestera mot era inlägg vad gäller skolningen av islamister.Vill bara tillägga att Absurdistan sedan O Palmes tid,har ett indoktrineringsprogram för pursvenska barn i dagis,förskola och under hela fortsatta skolgången…
      Vad gäller den vuxna delen av oss övertager TV,Radio och PK-pressen fortbildningen !

Kommentera