Hög invandring behövs


Arbetsförmedlingen: ”Fler människor behöver flytta till Sverige om landet ska klara finansieringen av skola, vård och omsorg”.

För att klara finansieringen av skola, vård och omsorg krävs att minst 64 000 personer årligen flyttar till Sverige, beräknar Arbetsförmedlingen i en ny rapport. Orsaken är att vi blir färre i Sverige.

– Det kommer att behövas en högre invandring än vad människor vanligen tänker sig för att hålla uppe välfärdsstaten, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.

Utrikes födda har stått för 75 procent av den ökade sysselsättningen de senaste fem åren, enligt Arbetsförmedlingens beräkningar. Fram till 2025 kommer gruppen att stå för hela ökningen.

– Det beror dels på att inrikes födda blir färre. Och vi har så höga sysselsättningstal bland inrikes födda, så varje ytterligare procent är svår att nå, säger Mikael Sjöberg.

Sysselsättningsgraden bland utrikes födda är lägre: 64 procent jämfört med 79 procent bland inrikes födda. Det är framför allt lågutbildade som har svårt att få jobb, och bara 60 procent av utrikesfödda kvinnor i arbetsför ålder har arbete, jämfört med knappt 69 procent av männen.

– I de grupper där den är låg vet vi att det går att öka sysselsättningen, säger Sjöberg, som menar att det främst är utbildningsinsatser som krävs.

Andelen utrikes födda i arbete har ökat med 2,4 procentenheter på nio år, och förhoppningen är att trenden ska fortsätta.

-Pettersson undrar om Mikael Sjöberg ej vet om de nya svenskarnas utbildningsnivå och att hälften av alla jobb beräknas ha försvunnit om tjugo år… 

Mikael Sjöberg borde också fundera på vem som ska försörja alla invandrare i framtiden eller om det är värt att lägga 80 miljarder om året på en arbetsförmedling som inte kan ordna några jobb.

80 miljarder räcker med skatteeffekter till 400 000 poliser, lärare eller sjuksköterskor så sluta dröm Micke…

SVT


24 responses to “Hög invandring behövs

 • Arbetsförmedlingen Skåne vill prata hudfärg | Petterssons gör skillnad

  […] levererades anser jag att vara chef på detta statliga verk inte kräver någon större kompetens. HÄR ett exempel som det kan gå när arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg (S) […]

  Gilla

 • Göran Lundbom

  Det kan möjligen vara rätt tänkt – men bara om det är ”rätt” personer som kommer. D v s de som kan tillföra något till Sverige.
  Att, som idag, mest importera analfabeter, islamister, kamelfösare och annat onödigt folk kan aldrig tillföra något till landet!

  Gilla

  • Luntan

   Håller helt med dig Göran Lundbom. När jag studerade ekonomi fick jag lära mig att termen Ekonomi betydde Hushålla!
   / 71-åring med livserfarenhet

   Gilla

 • Tony

  Hög invandring?? Nej ut med alla kriminella invandrare,
  så hade vi kommit ner på mer Nordisk nivå!

  Gilla

 • Mimi N.

  Skit i resurserna, skit i välfärden, skit i arbetsbina.
  Huvudsaken är oändliga antal väljare för drönarna som styr pyramidspelet, för hungriga blodiglarna som aldrig blir mätta. Jag hatar dem och deras överbetalda myndighetsdrängar.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Om det innebär att jag måste vara i minoritet i mitt eget land, skiter jag fullständigt i om välfärdsstaten försvinner!

  Gilla

 • Bo

  Detta är lika smart som att ta nya SMS-lån för att kunna betala räntan på alla gamla lån man tagit….. För att klara välfärden behöver nya friska kvalificerade krafter som kan bidraga till samhällets utveckling, inte en massa analfabeter som behöver försörjas och kräver stöd från samhället livet ut! Men arbetsförmedlingen är väl nöjda då deras kundkrets ständigt växer och säkrar jobb för dessa statligt anställda (läs improduktiva skattesnyltare). Dessa vänstersympatisörer tror att vi i Sverige kan leva på att skicka pengar mellan statliga verk och olika bidragsformer… Hur vi skall betala för allt vi behöver importera har inte fallit dem in att tänka på. (Ja, jag vet att jag låter bitter efter en veckas jobb och efter ha inmundigat ett par högskattade pilsner från det statliga monopolet, men jag har i alla fall gjort rätt för mig den här veckan )Med tillönskan om en trevlig och solig vårhelg! / Bosse

  Gilla

 • grregory

  Och vips sårhar Sveriges befolkning öka ttill dom 30 – 40 miljoner som Annie Lööf och hennes hussar Bilderbergarna har beställt. https://youtu.be/99VjCqtRiA0

  Gilla

 • Mary Agnes

  Pyramid-spel är ett annat namn.

  Gilla

 • grregory

  Idioterna har skapat en ond cirkel där vi behöver importera ännu mer människor som kan jobba för att betala MENA slöddrets bidrag.

  Gilla

 • socialbidrag+pension

  En miljon araber har flyttat hit och kommer gå arbetslösa fram till att de pensioneras. Även om de bara får grundpensionen så måste vi importera en miljoner araber till för att de gamla araberna ska kunna få pension. Men eftersom även de nya araberna kommer gå på socialbidrag måste vi ta in en miljon araber till osv. osv.

  Gilla

 • Grune

  Sanningen är att ju högre upp i herarkin man kommer ju dummare blir man i huvudet. Det är nog också så att i och med att han säger så här så får han påökt på lönen med någon eller några miljoner .
  Ytterligare en sanning är att mellan 80 och 90% av svenska folket vill inte ha fler invandrare och skulle om dom bara vågade rösta på SD i nästa val.

  Gilla

 • ossie

  Rätt, men av en helt annan sort än de som väller in nu.

  Gilla

 • Stefan K

  Nu är det skillnad på 64 000 välutbildade invandrare och 95 000 outbildade asylsökande. Sjöberg menar förstås att de 64 000 är människor som går direkt in på arbetsmarknaden och inte lever på bidrag i 8-10 år.

  Sjöberg, precis som Anders Danielsson på Migrationsverket, driver statligt finansierade verksamheter som inte bara kostar stora pengar, utan som också är totalt misslyckade i sitt kall.

  Dessutom undrar jag om denna finansiering av framtidens välfärd. Lek med tanken på att Sverige införde ett nytt Luciabeslut. Då skulle åtskilliga miljarder sparas och dessa skulle givetvis kunna pumpas in i vår välfärd.

  Lek med tanken på att Sverige nu måste ha en invandring på 64 000 personer/år. Det skulle med samma retorik innebära att exempelvis Finland skulle behöva 36 000 invandrare varje år…
  …Nederländerna 109 000…
  …Danmark 38 400…
  …Italien 403 200…
  …Tjeckien 70 400…
  …Tyskland 544 000…

  Tänk att de länderna inte förstår det som den lilla humanitära stormakten Sverige förstår.

  Mikael Sjöberg är utsänd av staten (regeringen) för att propagera. Tro inget annat.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Vill säga att de 75% av utländska som fått arbete, så är det arbetsförmedlingen som betalar. Tråkigt att de kommer sluta efter en tid vanligtvis. Vill säga rätt eller rättvisa ? Rättvisa är om Svenska folket får den välfärd som man betalt för och samma med pensionen. Idag är Sverige det fattiga landet som ger 46% i pension. Grekland ger 110% och mångdubbelt så bra välfärds service. Svenska folket får inte rättvisa utan Svenska folket är bestulna av grovt kriminella sju klöver politikerna. Vill ni se vad de olika politikerna säger så sök på you tube innan den blir förbjuden för Sverige,

  Gilla

 • Blot-Sven

  Som vanligt verkar det inte spela någon roll om det är endokrinologer eller analfabeter som kommer! Det viktiga tycks vara att det fortsätter att komma MÄNNISKOR, oavsett utbildningsnivå, arbetsvilja, social och kulturell kompetens, kriminell belastning, sjukdomar osv! Hur kan man föra en diskussion på en sån låg nivå när man innehar ett sån hög post i samhället? Galenskap och stupiditet frodas i dagens offentliga debatt!

  Gilla

 • Gahoo

  Likadant kommer han säga nästa år med…lätt att snacka!!

  Gilla

 • Ludde

  Jag tror att någon muslimsk åsna har skitit i Generaldirektörens hjärna.

  Gilla

  • Albin

   Karriären och konsumtionen går före barnalstring, synd för det är kul att ha många barn och syskon.

   Gilla

   • Undrande...

    Vad vet du om att ha många barn?

    Gilla

   • Albin

    Undrande… Det är kul att ha många syskon.

    Gilla

   • Undrande...

    Jo, det kan det kanske vara, men att ha många barn…
    Du skriver ur ett föräldraperspektiv och jag tror inte att du själv har många barn som du har ansvar för. Att ha syskon är en helt annan sak, det borde väl du veta som är journalist.

    Gilla

   • Gahoo

    Albin….visst är roligt med barn….frågan är vad ska dom dricka och äta i framtiden då….men men det är väl svårt för er anti-rasister att förstå.
    Du verkar tro att jorden har oändliga resurser…

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Varför är då levnadsstandarden lägst i dom länder där ungarna kryllar värre än löss?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: