Regeringen tappar i förtroende

I en dagsfärsk mätning visar väljarna att man tappat förtroendet för regeringen.

Stefan Löfven är den partiledare som tappat störst i förtroende, Gustav Fridolin följer därefter. Dessutom är Åsa Romson den partiledare som har allra lägst förtroende bland de svenska väljarna. Det är alltså denna regering som Alliansen lämnade w.o. till i december 2014.

Källa: Aftonbladet

19 thoughts on “Regeringen tappar i förtroende

  1. Sen TROR jag igen. Mycket tro från mig idag. Jo framåt hösten när partierna har sina stämmor så kommer det mullra hos främst M, FP o KD. Hur mycket socialism tål dom? Rivs DÖ upp kan man med hjälp av SD fälla regeringen. Bara C verkar till 100% stå fast vid överenskommelsen. Det är många viktiga frågor för alliansen som kommer att köras över av denna minoritets-regering. Helt säker kan ingen vara. Sen kan ju Alliansen förlora även nästa val. Säger som han i Sundbyberg: Tänkte inte på det”. Skall lägga på sommardäcken snart. Får jag loss muttrarna eller måste jag åka till en däckverkstad? Samma rysare varje vår. Njut av dagen gott folk!

  2. Tror Alliansen blev skraja när SD hotade fälla alla regeringar framöver. Tror man hoppas på att dom blir större än rödgrönt 2018 och därmed blir bjudna på makten. För SD lär bli fortsatt vågmästare. Men detta är bara vad jag TROR. Att släppa fram SD vill nog ingen av dom två blocken. Därmed lär SD öka. Tillräckligt ?

    • Om SD blir större än båda blocken var för sig och inte kommer upp till 51% kommer dom att stödrösta på varandra istället, tro inget annat. Överenskommelsen gäller inte SD!

  3. Tappar i förtroende??? Har den regeringen någonsin
    haft något förtroende?THE nose och hans gäng har ju
    gjort den ena grodan värre än den andra under dom
    korta stunder han varit hemma i Sverige.Som den
    världspolitiker han tror sig vara har han mest vistats
    utomlands för att prata om för andra länder hur dom ska
    agera,Snacka om uppblåst nolla!

  4. Decemberöverenskommelsen kanske inte var så dum ändå för alliansen! Efter valet 2018 är det deras tur att regera i minoritet och blocken kan turas om att köra Sverige i botten,

  5. Margot W. får nog ta på sig en del av äran att Lövets krona halkat snett. Hennes beteende krävde ett raskt, kraftfullt ingripande av honom och han föll pladask inför öppen ridå.
    MPs fallande förtroende är en logisk och riktig utveckling då vanliga svenskar nu börjar drabbas av deras politik, den är inte längre bara en kuliss vi kan hålla oss med, den börjar kosta vanliga människor pengar och göra ingrepp i deras vardagsliv på ett sätt de inte trodde den skulle.
    Förr eller senare får vi alla betala för de val vi gör, kanske vi då inte gillar det vi tidigare inte förstått.

  6. Den här dykningen av förtroendet för regeringens företrädare enligt Aftonbladets mätning visar att alla de opinionsundersökningar som kommit med jämna mellanrum har varit styrda och de siffrorna att exempelvis socialdemokraterna legat på konstant 30% kan inte stämma överens med verkligheten.

    • Oavsett vad, är det toppen att Lena Melin på Aftonbladet sammanfattar att regeringen är botten. Ett trendskifte att våga skriva om sanningar är förhoppningsvis på gång, att asylmottagningen och att Sverige kollapsar under invandringens kostnader. Expressen visar i Bertil Torekulls och Anna Dahlbergs debattinlägg att några få i den tredje statsmakten kan tänka fritt. Dock är det långt kvar till att tänka rätt!

    • När man frågar 1500 personer slumpvis hur stor är chansen att man träffar på över 50% sossar.
      Tänk om man hade sån tur att man träffade på 100% sverigedemokrater, då dtod det i nästa presentation att SD fått 100% av rösterna och alla andra åker ur riksdagen.

  7. Det är bara att vänta på nyval. Säker på att alliansen och SD blir den nya
    regeringen. Hoppas att Jimmy stoppar den katastrofala invandrings
    politiken…..

KommenteraAvbryt svar