Samarbetsavtal med Rumänien om tiggare nära

TIGGERI. Sverige är nära att nå ett samarbetsavtal med Rumänien kring landets mest utsatta grupper. Fokus ligger på barns rättigheter, jämställdhet och socialförsäkringssystem, rapporterar Svenska Dagbladet. Ett utkast förbereds nu på socialdepartementet. Avtalet följer den diskussion kring EU-migranter som ministrarna Annika Strandhäll (S) och Åsa Regnér (S) och Rumäniens socialminister Rovana Plumb påbörjade i januari.

-Pettersson undrar varför Sverige ska ha ett samarbetsavtal med Rumänien om rumänska medborgare…

Under budgetperioden 2007 till 2013 avsatte EU 184 miljarder kronor till Rumäniens utveckling. 32 miljarder kronor av dem kunde användas för utbildning, sociala insatser och för att hjälpa landets fattiga – däribland romer. Det borde räcka, speciellt med kostnadsläget som är i Rumänien. Rumänska medborgare är inte Sveriges sak, det är Rumäniens ansvar.

Norges förre socialdemokratiske statsminister sade några kloka ord vis sitt 1:a maj tal 2013. Det väckte ingen uppmärksamhet i Sverige och ingen anklagade honom för rasism. 

Jens Stoltenbergs tal till det norska folket

10 thoughts on “Samarbetsavtal med Rumänien om tiggare nära

  1. Bertilsson,
    Tänk så här:Om någon kallar dig för rasist eller främlingsfientlig eller islamofob så vet man att den personen inte har några argument utom dessa ord.

    Det är oförstånd av många och många är för den medvetna planen förd av politiker att ge bort vårt land så det kan du ju också fråga dom om varför.

  2. Det behövs inget avtal med Rumänien om deras tiggarpack, dom skall ut ur Sverige. Här gäller svensk lag och svenska förordningar. Rumänien får gärna ta emot vårt pk-pack.

  3. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland S skriver:

    Regeringen försöker alltså att omfördela en del av de Rumänska EU-anslagen om socilala åtgårder för bl a romer till Sverige? EU-anslaget är så vitt jag vet ett engångsbelopp. Så vem betalar efter att beloppet är förbrukat, för det är väl inget tidsbegränsat avtal? Vad säger f ö EU om att Sverige och Rumänien manipulerar sådana anslag?

  4. Frågan är: Hur mycket kommer detta att kosta oss svenskar av våra skattemedel? Utöver de miljarder som Rumänien redan får från EU, alltså.
    Det känns som ganska meningslöst slöseri, detta!

  5. Syftet med cirkusen om samarbetsavtalet är att hitta en syndabock, att förödmjuka Rovana Plumb och att trycka ner i skoskaftet Rumänien. De två mäktiga damerna med stenansikten och kalla blickar vet inte ett dugg om landet och dess människor. Och inte de flesta svenskarna heller som fortfarande tror att de som vi kallar ’tsigani’ är stackars utsatta och fattiga varelser. Sanningen: tiggarna är i n t e m ä n s k l i g a i ordets vetenskapliga bemärkelse.
    Obs: det rumänska ordet ’tsigan’ är inte lagförbjudet i rumänska språket – fritt att använda här med. Man säger ibland ’Rromi’ – med två R !
    Blir jag anmäld för hatbrott?! So what!!
    Who’s afraid of the big bad wolf?? Not me.

    • Mimi N:
      Du är en stor tillgång för bloggen…Skulle önska att Enhetspartiets ledamöter och valboskap,läste dina kloka ord kring ditt hemland !
      PASTE FIRICIT pentru tine !

      • Multumesc din toata inima, Capricorn! Paste fericit tie si tuturor de pe blog de asemenea!
        Tack ur hela mitt hjärta, Stenbock! Glad påsk till dig och till alla här på bloggen också!

      • Det är helt riktigt, de flesta länder säger så men här i Sverige måste vi ändra språk och snart allt av vår kultur för att inte vara rasister. Usch va trött jag blir, känner mig som en åsna som vill sparka bakut och jag är inte rasist.

KommenteraAvbryt svar