Al-Shabaab: ”Många lik efter kristna”

ISLAM. Den muslimska terrorgruppen al-Shabaab har tagit på sig ansvaret för det pågående terrordådet på ett universitetsområde i staden Garissa i östra Kenya, säger polis. Flera har tagits som gisslan, uppger amerikansk ambassadpersonal för CNN.

Kenyanska Röda Korset bekräftar att det pågår en gisslansituation. Al-Shabaab har meddelat att de som ingår i gisslan är kristna. – Vi skilde ut människor och släppte muslimerna, säger Abdiasis Abu Musab, talesman för al-Shabaab.

– Det finns många lik efter kristna i byggnaden. Vi har också tagit många kristna levande. Striderna fortsätter inne på universitetsområdet, sade talesmannen.

Röda Korset bekräftar att ett okänt antal personer hålls som gisslan.
En polis på plats berättade om döda som fördes bort.

– Jag räknade till 14 lik som bars ut från universitetsområdet till Röda Korsets ambulanser. Bland dem fanns två av våra medarbetare, sade polisen. Senaste rapporterna talar om minst 70 döda.

– Det är svårt för oss att komma in på området eftersom några av angriparna är på taket på en byggnad och beskjuter oss när vi försöker gå in, lade polisen till.

Siffran över antalet skadade har också stigit kraftigt. Enligt det kenyanska räddningsverket har 65 personer skadade förts till sjukhus. Två döda vakter har också bekräftats.

-Pettersson vill för säkerhets skull påminna att när muslimer genomför terrordåd mot kristna så har det inget med islam att göra…

I svenska media hade förmodligen den här bilden varit pixlad
I svenska media hade förmodligen den här bilden varit pixlad

6 thoughts on “Al-Shabaab: ”Många lik efter kristna”

  1. Är nästan säker på,att några av skräckfigurens (på bilden) kusiner,bor i mitt ghetto ! I varje fall är dessa nysvenskar lika honom som tvillingar….

  2. Det var förstås ingen tillfällighet att de somaliska muhammedaner valde inledningen av påsken, till att utföra sin slakt på.

  3. Jag noterade att svensk media nämnde endast terrorgruppen…… Inte längre muslimska terrorgruppen. De har nog inte riktig koll.

    • Nej, de har noll koll, aom vanligt. Islamofober som de är, de förnekar muslimers rätt att leva rättroget efter islams skrifters påbud!

KommenteraAvbryt svar