Varför måste vi betala?

”Varför måste vi betala”, frågar sig en flyktingfamilj från Eritrea.

För fyra år sedan kom familjen till Sverige från Eritrea. Mannen kunde endast skriva och läsa några rader på sitt eget språk, frun var analfabet. Inte lätt att få ett arbete i Sverige med de premisserna med andra ord, men en etableringslots lyckades ändå ordna med ett sommarjobb i skogen för de bägge.

Nu krävs paret på 16 000 kronor, den summa som enligt reglerna ska räknas av från deras bostadsbidrag. ”Varför måste vi betala, det går inte att förstå”, säger pappa Yibrah.

Godhetsapostlen Gunilla ägnar sin pensionering åt att hjälpa nyanlända i Junsele. Nu har hon hjälpt den eritreanska familjen att söka skadestånd hos Arbetsförmedlingen för samma summa de är skyldiga.

Pengar har familjen, för pappa Yibrah har tagit körkort och har idag ett fast jobb. ”16 000 är mycket pengar”, säger han och förstår fortfarande inte varför de måste betala. Nej Yibrah, det är inte alltid lätt att förstå varför skulder måste betalas, varför det finns regelverk och att man inte både kan behålla och äta kakan samtidigt. Nu är det Sverige ni bor i och inte det korrupta Eritrea och här har vi ett välskött samhälle som bygger på lagar och regler och tro det eller ej, men dessa lagar och regler gäller alla. 16 000 är förövrigt mycket pengar för många i det här landet, t.o.m. för personer som bott, levt och jobbat i Sverige under hela sitt liv.

Källa: Allehanda

22 thoughts on “Varför måste vi betala?

  1. ja tyvärr vi tar in 70 nyanlända varje dag tyvärr ungefär 24000 nyanlända hurra för Danmark till maj 573 norge 527 finland 1150 hade varit lagomt med 0 nyanlända nu slapp vi betala lyxtandvård bostäder som nyanlända har förtur vi skiter i våra ungdomar och pensionärer och om vi som bor i detta land ska h tandvård får vi ta den billigaste skiten i tandvårdsmaterial medan nyanländas tandvård kostar multum med lyxtandvård och den högsta kvalité för aldrig folk som gjort ett jävla dugg + jobbad 26 år fick en jävla ersättning på 8200 i a kassa medan och den billigaste jävla saker för att laga tänderna betala 9000 medan nyanlända med lyxtandvård med lyx så behandlar man oss svenskar medan nyanlända har tyvärr förtur med allt hurra för Finland danmark och <norge de smartaste länderna i norden ochIsland sverige Politikerna stolpskott speciellt miljöpartiet som förstört hela sverige när när miljöpartiets språkrör brottsligt begära pass? fy fan ? men miljöpartiet vill väl att invandrare ska ha för tur till allt medan vi svenskar ska betala snart om miljöpartiet får bestämma invandrare invaderas sverige jag vill intre betala 3 % högre skatt för denna jävla invandringen fy fan snart är man minoritet i vårt fina land som är bara skit nu

  2. Han får säkert sitt flees om Fridde o Åsa får höra om det. Då fixa Svetsloppan ett nytt paket o FI Gauleitern myser i kön på systemet.

  3. Ja varför måste vi betala. Den frågan har jag ställt mig flera flera gånger.
    Varför måste vi skattebetalare betala för det helvete som M och S har ställt till med. De pengar somm detta elände till massinvasion kostar borde tas från 7klöverns partikassor, då blev det garanterat tvärstopp på invandringen i sverige.

    • Bra förslag, – från partikassorna och privata konton + att de kan upplåta sina bostäder till de vuxna som kommer hit samt stå för livstidsförsörjningen.
      Det är inga ”flyktingar” som kommer hit utan pass, det är en jävla skandal, ett skämt fast vi som ser Sverige förstöras sätter skrattet i halsen!
      87:an är DUM I HUVUDET!

    • ”borde tas från 7klöverns partikassor”

      …visst sörru, skulle på sin höjd räcka 1 vecka (högt
      räknat)…året består ju av ytterligare 51 veckor
      …oavlönad samhällstjänst, å att 87:an då fick kröka
      rygg för sitt ömkande för främmande element, skulle
      va nått?…ut me de ”parasitkramande latryggarna”
      längs riket Sveriges ruttna Järnvägsnät t.ex…där kan
      Svetsans yrkeskunskap komma väl till pass, mkt räls
      behöver bytas å svetsas…vägnätet är även det är i
      miserabelet skick, speciellt då vissa länsvägar
      Adolf på sin tid, byggde autostrador där vissa ännu
      är i bruk…han behärskade konsten att sätta en blås-
      lampa i häcken på kommunistpacket
      …liknande åtgärder kommer bli realitet snart, då den
      mastodontbubbla spricker…som är bamsigare än
      den som sprack i slutet på 1920 talet

      …sanna mina ord, bara att se tiden ann!.,)

  4. …för femtioelfte gången, gnäll för jävelen inte på blattsen!
    Samma pryl gäller här, som tiggarna utanför matvarubutiker
    …det är de som matar hydet som skall ha på roten!.,)

  5. De visste säkert inte att bostadsbidraget samornas med lönen. Dock är det svårt att tycka synd om dem då de, precis som vi andra som bor i landet, är skyldiga att känna till alla lagar. Det är beklagligt att de invaggats i tron att det skulle gå att få en ändring till stånd genom att tro att man skulle kunna få skadestånd från myndigheten Arbetsförmedlingen. Den pensionerade damen i Junsele borde skämmas!

  6. Om en invandrare och en Svensk går till soss så är det så att svensken får ingen hjälp för han har tjänat 50 kr. för mycket för det denna månad.
    När invandraren kommer fram så frågas aldrig om han skall få hjälp utan då frågar man hur mycket han vill ha och så får han det.
    ag har sett med egna ögon hur invandrare kommer från sin mångmiljonvilla i sin nya mersedes in på soss och där plockar av sig guld och diamanter för miljoner innan han går in. Efter ett tag kommer han ut med ett leénde på läpparna.

  7. Politikerfrälset från Socialdemokrater, Miljöpartiet och Nya Moderaterna har gjort Sverige till hela jordklotets socialbyrå….-köerna ringlar långa utanför Försäkringskassornas kontor av bidragsturister för att söka bidrag….Vi som protesterar kallas ”rasister”….
    Undrar hur länge det håller att vara en STORMAKT i massinvandring av bidragsturister och parasiter av alla de slag? Denna Annie Löf använder ordet STORMAKT och pratar mycket om företagande trots att hon aldrig haft ett jobb utom pratkvarn….Parasitföretag som det i Södertälje inom hemtjänsten driver Sverige ner i avgrunden….-alliansen var den sämsta regering Sverige haft på 200 år….De som kom efter hade kanske kunnat bli litet bättre om inte dödgrävarna Miljöpartiet varit de som bestämmer politiken…

  8. 16000 till från socialen är säkert en droppe i atlanten av vad Costa Gratis öser ut i socialbidrag. Så går det när man bedriver en Socialdemokratisk röstimport utan minsta krav på att man ska kunna ta hand om sig när man kommer till Sverige!

  9. Ska bli intressant att se hur ”förfomsfria” nämndemän (decemberjuntans, alltså) dömer i Förvaltningsrätten. Sätter 50 öre på att afrikanerna får rätt.

KommenteraAvbryt svar