Stäng

Sörmlands landsting fick betala skadestånd till odugliga läkare.

SN. NYKÖPING  Över 35 miljoner hade två läkare krävt landstinget i Sörmland på, då båda ansåg sig blivit felaktigt behandlade av landstingsledningen. Men man fick pruta ca 34, 5 miljoner, ned till lite mer än en halv miljon.

Givetvis står det inte att det är läkare utan kvalifikationer som sagts upp, och att dessa kommer från länder utanför EU, men det står klart när man ser deras digra lista på vad de anser sig vilja ha.

Den ena läkaren hävdar att hans uppsägning varit felaktig, att han diskriminerats och att arbetsgivaren vilselett läkaren i dennes arbetsutövning, för detta begärde läkaren över 35 miljoner kronor.

Den andre läkaren krävde 150 000 för grovt förtal, men i tingsrätten i Nyköping nåddes förlikning, enligt vad jag skrivit tidigare för den med 35 miljoner som blev 0,5 miljoner i ersättning. Den läkaren som begärt 150 000 fick 50 000 som bidrag till rättegångskostnaderna, men det blev ändå ca 550 000 som försvann från landstingets skattkista.

Jag vet inte om även dessa rättegångar betraktas som offentliga, då man kan få ut papper från tingsrätten för domstolens handlingar, men jag tror knappast det. Annars kan vem som helst begära ut rättegångsprotokollen för att läsa dem.

Källa SN Papperstidningen sid 5

1 reaktion på “Sörmlands landsting fick betala skadestånd till odugliga läkare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: