Polisen – vi är säkra på att tiggarna är en del av en organisterad kriminell grupp

NORGE. – Hittills i år har det skett en betydande ökning av rumänska tiggare. Vi är helt säkra på att de är en del av en organiserad kriminell grupp, säger polischefen Olav Valland vid Bergen polisen.

2015-03-26_1245

I Bergen måste tiggare registrera sig hos polisen. Väldigt få har registrerats som tiggare polisen i år, men enligt Valland finns cirka 30 personer som regelbundet tigger i staden, tio organiserar samordning och delar ut platser att sitta på, medan tio andra gör sådant som man måste kunna kalla en form av logistik.

– Dessa 50 personer är sådana att vi uppfattar att de är från Rumänien och tillhör folkgruppen romer, säger Valland som fortsätter – Tiggeri är i grunden lagligt men här är det organiserad och har ganska direkta band till narkotikahandel, prostitution, fickstölder och till viss del stölder på caféer och restauranger.

-Som vanligt säger Pettersson att norrmännen måste vara rasister, det kan inte vara sant att zigenare stjäl…

NRK

10 thoughts on “Polisen – vi är säkra på att tiggarna är en del av en organisterad kriminell grupp

  1. En del är inte alla. Men sånt tal gillar inte bloggen. De gillar uttalanden där ALLA inom en folkgrupp utmålas på ett negativt sätt.

    • Som vanligt väl utvalda korrekta personer,som ger svar på frågan..Undantag var Malmborg i Limhamn. Men även solen har ju sina skuggor !

  2. Stockholmare är smartare än lantisar, påstår Batra.

    Jag konstaterar i stället att Norrmän, Finnar, och andra i vår omvärld som tar till sig fakta, alla är så OTROOOOLIGT mycket smartare än Svenska politiker.

    Självmordssekten som blint och idealistiskt hyllar masskulturens övertagande står helt ensamma i sin bubbla, i en omgivande värld av upplysning, kunskap och intelligens.

  3. Det är rätt Pettersson och Maria Leissner och Vet Bästerberg är av samma åsikt. Romerna är bara missförstådda och det av det allra grövsta slaget.

    Själva Maud Olofsson har ju dessutom upphöjt dem till ivriga bävrar. Får man verkligen kalla dem för det? Bäver är ju ett djur och ingen mänsklig varelse. Jag betraktar allt sådant för rasism.

    Maud Olofsson är därmed rasist och kommer alltid att förbli detta, om hon inte skriver en Vitbok om sin rasism, och tar tillbaka allt hon sagt om bävrar.

KommenteraAvbryt svar