Stäng

Sverige, världens största flyktingläger ??

Kvällens Uppdrag Granskning handlade om integration. Förutom den vanliga snyfthistorien om en stackars nyanländ, så var det en sak som blev uppenbar ju längre man tittade på programmet. Snart spricker Sverige. Trots alla problem som redovisades, så var det ingen ansvarig person som kunde säga att lösningen på alla problem är att dra ner volymen på invandringen.

Jag har en gammal god vän som med jämna mellanrum brukar fråga mig om jag vet vart Sverige är på väg och vad det är som egentligen driver dagens politiker och varför. Jag har inte kunnat ge honom något bra svar. Det har varit svårt att se vad slutmålet kan vara, men efter kvällens Uppdrag Granskning så kanske man kan börja att ana det. Våra politiker, åtminstone representanterna för 7 av partierna, brukar ju prata om att Sverige ska vara en ”humanitär stormakt”. Det börjar nu att bli alltmer uppenbart hur man ska realisera det. Man håller på att göra om Sverige till världens största flyktingläger.

Lusharpan har inte koll på numerären i alla världens flyktingläger, men om vi lägger ihop alla som bor i våra 186 utanförskapsområden plus alla asylboenden så lär vi väl närma oss en miljon människor. Man kan undra om det finns ett större flyktingläger. Och räknar man landytan så lär Sverige definitivt vara det största. Nu är bara frågan hur lång tid det dröjer innan UNHCR tar över och börjar sköta ruljangsen i ”flyktinglägret Sverige”.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

38 reaktioner på “Sverige, världens största flyktingläger ??

 1. journalistakuten:
  Som svar på dina uppräknade ”meriter” i de olika slaskorganen,inser jag att du nu får dra dig fram som Freelans… !! Beklagar att du hamnat så fel i livet…Vilken vänsterpress slukar nu dina vinklade berättelse ?

 2. När det talas om islamister oc h liknande så näms det ofta HUNDAR hajag sett. Dessa hudar kopplas ofta ihop med dummhet och orenhet.
  Jag vill påpeka att om man kunde mäta IQ på hundar så skulle man snart finna att en ( 1 ) hund har större IQ än all världens samlade islam tillsammans.

  1. En hund har den intgelligens som behövs för att funka som hund.

   Det går inte att mäta en hunds intelligens men man kan se vem som snabbast kan lära sig något och hur ofta den utför den order man ber om.
   Men det handlar mer om lydnad och att vilja vara tillags.

   1. Mia:
    Blev senaste dagarna alltmer imponerad av dina kommentarer…
    I dag slår du rekord,med din avhandling kring en hunds beteende….Om jag översätter dessa dina teser för Islamister, skulle detta innebära att deras ideologi är nog,för att vara just islamister ! Instämmer helt….

  2. Grune;
   Även vanliga skor anses i deras ideologi för orena…När de inte passare dem kastar de dessa mot bl.a. talare !

 3. Nej lusharpan: Sverige är ett av världens mest rika och mest humana länder. Till Sverige har det kommit knappt 1 % av världens alla flyktingar. Googla och sök efter fakta innan du/ni dumförklarar er så. Men det är SD-logik, kan inte hjälpas kanske?
  Världens största flyktingsläger finns i ”tredje världen” för din info.

   1. Journalistakuten: Pettersson har skrivit och bett om hjälp att de ska rättas om de har fel i sina inlägg, o jag kan säga att det mesta fel här på denna blogg. men jag rättar gärna de om tiden tillåter det.

    Så vi får kanske tillsammans hjälpa de här vilsna själarna.

   2. Ali/”Malmöbo”
    Nu känner vi igen dig. Du tror dig kunna lösa,att lyckosökarna slutar invaderar vårt land ? Brukar ibland skriva: ”Fantastiskt att höra en lus hosta”. I detta fall ”en statslös palestinisk ” !

  1. 1% har kommit till Sverige, kanske är det sant och om det är så, vill ni verkligen erbjuda fler skydd med tanke på sveriges utveckling de sista åren?

   Om 50år kommer någon av oss bevisats ha fel, är det jag kan jag i vart fall se mina barn och barnbarn i ögonen, kommer ni kunna göra det om ni har fel?

  2. ”Till Sverige kommer knapp 1% av världens flyktinar” säger du. Men då ljuger du. Det kommer ungefär 0,01 promille av dom hit, resten är inte att betrakta som flyktingar fö dom har inte s.k. flyktingstatus, utan dom är utsugare.
   Sverige är faktiskt ett av de länder i världen som gör allra minst för FLYKTINGARNA i världen.

   1. Tack Grune, då håller du med mig och inte Lusharpan om att Sverige har världens största flyktingsläger. Och eftersom du gillar ”tummen upp” så får du en av mig för din insats.

  3. Du snackar som vanligt skit, merparten av dem
   som dräller in i landet är inte flyktingar utan
   välfärdsturister. Sen den rikedom som funnits
   har inte uppstått av sig själv utan för att folket
   här har jobbat istället för att skjuta ihjäl varandra.
   Om Sverige hade varit rikt idag så hade väl inte
   landet varje vecka behövt låna upp 1,5 miljarder för
   att hålla invandringscirkusen igång?

  4. Ali:
   Du rör dig med %-satser !! Titta istället på ut genom ditt fönstret,på verkligheten. I Malmö om någonstans förstår jag du känner det som i ditt hemdistrikt på Gazaremsan.
   Har roat mig att titta ut i gråvädret åtskilliga gånger,sedan jag läste din kommentar för snart två timmar sedan.De som passerat på gatan under mig,är en majoritet av de dina,och några få niggrar ! Nu bor jag ju i ett ghetto-område vilket du kanske slipper ?

 4. Det är förfärligt att läsa era människofientliga inlägg, där ni fegt, i skydd av anonymitet, kräker ur er detta hat mot människor som kommit till Sverige för att de inte har någon annanstans att ta vägen.
  De kommer från misär, fattigdom och krig. Ställ er frågan; vad hade ni själva gjort om ni hamnat i samma situation?

   1. Som en del av er redan tagit reda på, genom att googla på ”journalistakuten”, så är det ingen hemlighet var jag bor, vilket skrivits ut tidigare i den här tråden.
    Jag skäms inte över mina åsikter.
    Hälsar Katarina Arnstad

   2. Googlat har jag inte gjort då jag inte bryr mig så mycket i vem du är utan mer om vad du skriver, men väl följt länken du använde vilket passande nog ledde till en tom bloggsida.

    Så vad har du gjort för de 50miljoner flyktingarna av idag, för dina egna resurser?

    Är det humanistiskt att utan en tanke på resurser och ekonomi öppna sveriges gränser på vid gavel och ta emot allt fler flyktingar som samhället omöjligen kan ta emot oavsett vad man tycker om dem eller deras situation, och sätta dem i ofta livslångt bidragsberoende?

    Och hur ska vi lösa de grundläggande kraven som bostad, vård, skola, jobb, infrastruktur som vägar, kollektivtrafik, el. värme, vatten, avlopp mm?

    Tycker du att Sverige utvecklas åt rätt håll idag där skolan, vården, omsorgen mm försämras för var dag och där stadsbilden på mycket kort tid förändrats än mer där politiker står fullständigt handfallna över hur agera mot ett tiggeri som var så gott som utrotat och kåkstäder något man endast sett på TV byggs upp snart sagt överallt?

    Jag ser vad som händer, och vågar säga vad det beror på vilket du inte gör eller kommer göra förrän samhället rasat samman och verkligheten knackar på din dörr.

   3. Okej, om vi ska föra en seriös diskussion tycker jag att vi, som seden bjuder, presenterar oss för varandra.
    Du vet vad jag heter, jag arbetar som frilansjournalist, med en bakgrund på bland annat Aftonbladet, Helsingborgs Dagblad och Metro.
    Och du?

   4. Det är just p.g.a sådana som dig, dina gelikar och kriminella vänner som jag väljer att vara anonym, att kalla en spade för en spade har blivit omöjligt i den trådsmala åsiktskorridor ni journalister byggt upp.

   5. Han eller hon är väldigt lätt att spåra upp.Det kan ju inte finnas så många i Sverige som heter Journalistakuten. Frågan är bara vad förnamnet är, kan det möjligtvis vara Idiot.

  1. ” Journalistakuten” Det du säger om vad du haft för jobb säger ju allt. Du om någon borde vid det här laget veta att en majoritet av svenska folket har noll och intet förtoende för journalister eftersom dom för det mesta håller sig så långt från fakta och sanning som möjligt.

  2. Det är pga PK journalister som du som har fått mig sen många år tillbaka INTE köpa eller läsa PK medier. Jag har sparat åtskilliga tusenlappar och mitt hjärta slår betydligt lugnare.

  3. Hade i varje fall inte som dessa till största delen ekonomiskt välställda,deserterat och lämnat kvinnor och barn,kvar i landet !
   Dessa om några lyckosökare,visar vilka fega kräk de är !

 5. Jag tycker ändå det märkligaste i programmet var avslutningen där Samir säger något i stil med: Sverige vill ha massor av invandrare, men man har inte tänkt på att fixa lägenheter och jobb. Har verkligen Sverige haft annons-kampanjer i alla arabländer, där vi välkomnar alla som vill, eller är det flyktingsmugglare och hörsägen som ligger bakom?

  1. Inte ett dugg märkligt då Sverige annonserar för varje uppehållstillstånd och bidragskrona som delas ut.

   Föreställ dig själv att du är en trebarnsmamma från Somalia, där medelinkomsten ligger på ca. 500 kronor i månaden, och anländer till mellanmjölkens förlovade land där du kan få ut 22,249 kronor i månaden skattefritt. Det är alltså 45 gånger så mycket som medelinkomsten i ditt forna hemland. Då kommer du kontakta dina släktingar och vänner därhemma och berätta om de naiva och godtrogna invånarna i norr. Sedan sprider det sig vidare via hörsägen och på mycket kort tid vet alla i hela byn om hur otroligt det är i norr.

   För att ta ett hypotetiskt omvänt scenario. Du bor i Sverige, det är allmänt kaos, du har en inkomst på 20,000 kronor/ månad och kan välja mellan att stanna kvar eller åka till Japan och låtsas vara flykting och få ut 900,000 kronor/månad i bidrag.

   Sedan föreställer du dig att Japan med en befolkning på 127 miljoner gradvis tar emot fler och fler människor och till slut 2015 så förväntar sig Japanarna att det ska komma in ca. 1% av deras befolkning i form av asylsökande dvs. 1 miljon människor som alla får ut 900,000 kronor/månaden i bidrag när de väl fått PUT.

   Sedan föreställer du dig att Japan inte gör någon ålderskontroll, bakgrundskontroll, Id-kontroll, eller liknande och dessutom inte deporterar kriminella svenskar som våldtar Japanskor.

   Vad får du då?

   Sverige i ett nötskal just nu.

 6. Eftersom det är så idag att allt handlar om pengar så misstänker jag att regeringen löven och oclså för den delen Reinfeldt kommit på ett bra sätt att skaffa sig privata inkomster genom att öppna gränserna på vid gavel och inte fråga efter vem som åker ut eller in i landet.
  Jag tror att dessa två herrar och deras närmaste tar bra betalt för att titta bort, det är därför som löven i dag vägrar att ge upp den fruktansvärda och för landet sverige totalt idiotiska iden med att inportera mördare och terrorister för dom betalar mest.

  1. Det handlar helt enkelt om att majoriteten av 7-klöverpolitikerna är dumma i huvudet, för korkade för att se vad de ställer till med helt enkelt. Detta får fortgå pga att de röstande är minst lika korkade och det blir inte bättre av att massimportera dumhet, dvs lågt IQ.

 7. Man ska komma ihåg att detta är en politik som PÅTVINGATS befolkningen av ”godhetsapostlarna”/politikerfrälset UTAN NÅGON FOLKOMRÖSTNING! 2018 kan vi rösta igen och jag tycker att vi ska se valet som en folkomröstning om massinvandringen, dvs ja eller nej till den, vi som röstar nej röstar då på SD.
  Nuvarande massinvandring har som grund den överenskommelse Fredrik Reinfeldt gjorde med MILJÖPARTIET, Sveriges sänke nummer ett! Under 8 år ökade invasionen av bidragsturister enormt samtidigt som Fredrik förvägrade exempelvis cancersjuka sjukpenning eller en arbetslös svensk byggjobbare A-kassa, det finns mest svenska byggjobbare om man ser till den gamla stammen av sådana, ett hårt segt virke som tål att jobba i minusgrader, där platsar exempelvis inte frusna araber.
  SOCIALDEMOKRATERNA med Olof Palme påbörjade massinvandringen av socialbidragstagare på 70-talet, många kom från Chile, de var i alla fall kristna MEN de var en socialistisk röstimport. Sedan har röstimporten eskalerat till nuvarande nivåer och de senaste decennierna är det röstimport från arabiska/muslimska länder av då i huvudsak MUSLIMSKA BIDRAGSTURISTER, då har bidraget från Försäkringskassan betytt en MUSLIMSK röst på Socialbidragspartet S!!
  Fredrik Reinfeldt och Nya Moderaterna trodde att de skulle tjäna röster på massinvandringen av muslimer precis som SOCIALBIDRAGSPARTIET men de räknade fel, M:s väljare flydde till SD!
  Detta att ta emot människor i 100.000-tal håller så länge svenska staten kan låna pengar till bidragen och kostnaderna men kommer att förstöra Sverige i grunden på 5-10 års sikt. Vi kommer att bl.a få stora problem med IDEOLOGIN ISLAM som är ett allvarligt hot mot demokratin och våra mänskliga rättigheter, det är en mycket farlig politisk ideologi som vi ska se upp med.
  När Sverige går in i en allvarligare ekonomisk kris kommer de svåra motsättningar att komma upp till ytan och situationen kommer att bli mycket farlig i Sverige, det vi ser idag av den gigantiska kriminaliteten är bara en försmak av vad som ska komma!

 8. Min kommentar till UG:s granskning är:

  Det enorma kommunalrådet i Vänersborg var något i hästväg. Att en dylik korkad och naiv människa ges förtroende som KR är makabert och endast sorgligt. Jag vet inte om jag skall tycka genuint synd om eller förakta henne? Hon var så pinsam att man var tvungen att pausa emellan alla dåraktiga uttalande för att överhuvudtaget kunna andas.

  Att med dagens automatiserade och högteknologiska jord/skogsbruk ens tänka tanken att en hop somalier skall bruka jorden som försörjning är fullkomligt bisarr. Om det är så enkelt och lönsamt varför har inte svenska bönder fått/tagit den möjligheten.

  Kan hennes medicinering vid intervjutillfället ha varit felinställd?

  Från och med idag är mitt nya motto en travesti på René Descarte ”cogito, ergo sum”

  Jag tänker, alltså tillhör jag inte 7-klövern.

  1. Tänkte också mest på hennes intryck i programmet, överbetald och underbegåvad. Hon representerade S och ändå förde fram fredriks öppna landskapspolitik med plöjda åkrar och röjda skogar där lyxturismen själva får bruka jorden och bygga sina bostäder. Och raketer…

   Man häpnar över den politiska dumheten, när man trodde att det inte kan bli sämre eller dummare så dyker detta kommunalråd upp.

   Och som ”Samir” säger, hur tänkte dem?

 9. Hur många svenskar talar thailändska efter 20 år i Thailand? Eller tyskar på Mallorca? För att de inte behöver…. men de flesta av dem suger inte ut den inhemska befolkningen via bidrag, som i Sverige. Krav på svenska för att få en enda krona i bidrag skulle nog öka viljan och behovet av att lära sig.

 10. UNHCR måste i alla fall ha en bättre organisation än våra politiker? De har pissat i byxorna för det kändes skönt men nu är det bara blött och kallt. Jag kan inte se någon framtidsplanering överhuvudtaget. Och varför bara ta emot folk från tredje världen till ett land med litet svårt språk där nästan alla enkla jobb försvunnit. Det är verkligen ingen matchning.

  Senaste vågen från Balkan har i stort sett integrerats men jag är rädd för att alla från Afrika och Mellanöstern kommer att få det betydligt svårare. Dels på grund av ingen eller låg utbildning och dels på oviljan (och i vissa fall kravet) att inte beblanda sig med befolkningen. Boel Godner, kommunalråd i Södertälje beskrev det bra medan kommunalrådet i Malmö, den kvinnliga miljöpartisten var ute och cyklade angående EBO. Naturligtvis ska invandrarna lyda under samma lagar som svenskar. De får bosätta sig där det finns jobb och bostad.

  Om alla nyanlända bor i segregerade utanförskapsområden hur ska de då bli svenskar? Det finns invandrare i Stockholmsområdet som inte kan svenska efter 20 år i landet. De säger att de inte behöver.

  1. Koranen förbjuder muslimer att vara vän med icke-muslimer. Hur ska dom kunna intigreras i samhället? Politikerna i december juntan försöker lösa problem, utan att förstå problemet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: