Skåningarna tar tjuren vid hornen

Från Eva-Maries Facebook

Nu vet vi det, nu vet vi vad våra egna bostadslösa känner för eu-migranternas kåkstäder i våra parker och på ödetomter, och nu vet vi även hur de ser på handlingsförlamade svenska politiker.

Lördagen den 21 mars 2015 kommer att gå till historien då våra olycksbröder och systrar resolut tog tjuren vid hornen, likt de franska bönderna har även bägaren runnit över för annars så lugna skåningar.

När de styrande politikerna i vår stad Malmö på måndag kommer till sin arbetsplats Stadshuset på August Palms plats 1 då ska kåkstaden vara ett faktum, ett av dagens mindre fina verkligheter som de som styr staden inte ska komma undan att se hur gärna de än önskar.

I samtal med de bostadslösas presstalesperson Matzi Svensson började det hela när ett gäng en dag satt och diskuterade och ventilerade sitt missnöje med de styrande som stillasittande tillåter att det byggs kåkstäder i våra parker. Man ville göra något och då kom tanken upp att politiker måste vakna!

De bostadslösa oroas väldigt mycket över att inom de närmsta åren kommer vi att ta emot 30000 flyktingar………..var ska alla dessa bo……man kan inte bara ösa in och ösa in. Matzi och de andra på plats vill att alla malmöbor ska ha ett värdigt boende och ett värdigt liv och för ögonen är koncentrationen lokalt, man lägger helt och hållet fokus på vad som händer i vår stad Malmö.

Jag blev också informerad om att varje dag på härbärgen är det jidder och bråk mellan bostadslösa Malmöbor och de hitresta romerna, på Matzi förstod jag att det var påfrestande men att han poängterade att alla har rätt till ett värdigt liv och boende.

Det byggdes med liv och lust men allvaret dallrade i luften, flanerande Malmöbor tittade undrande när de gick förbi medan en och annan stannade till och likt mig frågade lite om vad som var på gång. Polisen lyste med sin frånvaro och om dessa visar muskler och visar bort våra egna bostadslösa i denna nu infekterade politiska ickeagerande då blir stadens tillstånd än mer blottlagt i orättvist behandlande av invånarna.

Matzi önskade högst ansvariga socialkommunalråd Carina Nilssons uppvaknande när hon kommer till sin arbetsplats på måndag, han och de andra ser framemot det. De flesta av oss lever i någorlunda trygghet vad gäller tak över huvudet, men av olika orsaker kan man ha otur i livet och själv bli bostadslös och jag kände en ödmjukhet inför personerna som jag för en stund denna småregniga dag hade framför mig. De kämpar på, de har fått nog.

Kåkstaden som är under uppbyggande är ämnat att bo i, denna grupp som snickrade hade varit på stadsmissionen och tipsat om att det kommer att finnas små kåkar att bo i på den fina adressen August Palms plats 1 21154 Malmö.

Eva-Marie Olsson
Malmö

11 thoughts on “Skåningarna tar tjuren vid hornen

  1. Detta om något visar,vad röda Malme`s politiker håller sina egna för !
    Zigenare kan rumstera i finrummet i månader.Men svenska uteliggare skall bort inom två timmar från de styrandes närhet !

  2. Sådant här bra initiativ borde tas även i Stockholm. Vad sägs om en stad av kojor byggd framför entren till riksdagshuset. Man kan ju också bygga utanför lövets bostad och utanför Arlanda flygfält, eller varför inte på Sergels torg.

  3. Meningen var just att det skulle få vara kvar till måndagen, för som Matzi sa, om vi byggde på en vardag skulle polisen vara här inom 5 minuter.
    Nu tog det 2 timmar….Vilket j…a hyckleri från om dom ansvariga.

  4. Om någon gjort detta för tio år sedan så hade polisen bara rivit ner det utan snack.
    Vilket verkligen bevisar att svenska politiker av i dag bryr sig mer om andra än just svenskar.
    En död politiker är en bra politiker.

KommenteraAvbryt svar