Malmös politiker favoriserar zigenare före svenskar


Från Eva-Maries Facebook

Vem var det som igår tog beslutet om att riva de svenska bostadslösas protestkåkstad framför stadshuset, det är knäckfrågan. Efter endast två timmars byggande såg polis och Malmö stad till att riva och forsla bort bråten, inget fick vara kvar till på måndag då stadens ansvariga politiker kommer till sin arbetsplats.

Jag begav mig iväg upp i staden i förmiddags för att kontrollera om alla kåkstäder i Malmö var som genom ett trollslag borta och för evigt försvunna. Dokumentationen är nu fullbordad i bildform men det behövs mer kött på benen. Vi, alla invånare i Malmö behöver få veta om varför de styrande politikerna använder sig av dubbla måttstockar och olika regelböcker beroende på vem du är eller vilket folkslag du representerar.

Igår var det de svenska bostadslösa som ännu en gång drog det kortaste strået, vår stad bevisar dagligen att man omhuldar hitresta tiggare. Rumäniens och Bulgariens medborgare tillåts att i lugn ro uppföra slum/kåkbostäder och ”vi” tittar även fegt på när dessa tiggare tränger bort stadens hemlösa från härbärgen och andra värmestugor.

I min dokumentation från gårdagen i skrift och med bild vid stadshuset blev jag informerad av bostadslösas presstalesman och han lät meddela att man har fått nog. När man redan ligger och är i behov av andras stöd och hjälp blir måttet rågat och förtvivlan breder ut sig när man ser tiggarna liksom springa om och bli de som politikerna sätter främst.

Idag fanns endast skärvor kvar av det som på måndag skulle få socialkommunalrådet Carina Nilsson (S) att vakna. En och annan spik och några flisor av trä var det enda synliga spåret av de bostadslösas protestkåkstadsbygge. Men hur är då läget i vår anrika park Pildammarna?

I Pildammarna var det sig likt vid Margaretavägen, det var stilla och det var tyst då tiggarna antagligen redan denna söndagsförmiddag var placerade på sina inmutade områden av malmötrottoarer. Jag ringde polisen, hur tänker dom här?

Kåkstad kvar i parken, kåkstad riven utanför stadshuset. Polismannen lär meddela att initiativet om rivning garanterat inte kom från deras håll, jag fick fråga någon från kommunen. Jag SKA fråga någon i kommunen för så här kan det inte få fortgå. I min stad ställer vi människor mot människor, politik är att prioritera.

Sedan styrde jag järnhästen mot kåkstad-Industrigatan men det är en helt annan historia och jag är glad att jag ännu lever då människorna där var påflugna, aggressiva, obscena och betedde sig ungefär på precis ett helt annat vis än som malmöbor jag är vand vid att umgås med……..fortsättning följer.

Eva-Marie Olsson
Malmö

-Pettersson undrar vad Sydsvenskans journalister var när de svenska bostadslösas kåkstad revs?


28 responses to “Malmös politiker favoriserar zigenare före svenskar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: