Fördubblad invandring till Japan

INVANDRING. Japan med 128 miljoner invånare tog 2014 emot 5000 asylsökande personer. Det visar siffror det japanska justitieministeriet presenterade onsdagen.

Ökningen av antalet asylsökande förra året var 53 procent jämfört med året innan. Elva asylsökande fick uppehållstillstånd och det innebär att 0,2 procent beviljades asyl.

Det förekommer kritik mot den låga invandringen men den japanska justitieministeriet säger att den låga siffran beror på att de flesta människor som söker asyl inte har tillräckliga skäl för att ansökan ska beviljas.

Elva beviljade asylansökningar är nästan dubbelt så många som 2013 då sex personer beviljades ​​uppehållstillstånd.

Japan brottas med en åldrande befolkning. Andelen personer i arbetsför ålder minskar stadigt. Det försöker man bland annat tackla med ökad användning av robotar inom till exempel äldrevård.

Aftenposten

4 thoughts on “Fördubblad invandring till Japan

  1. Japan är utan konkurrens det säkraste landet som jag har varit turist i, tom i Tokyo sent på kvällen så kände jag mig helt säker.
    Träffade bara artiga och hänsynsfulla människor, fast de hade svårt ute på landsbygden att förstå min långa och blonda skepnad, de försökte att dölja sina skratt bakom handen framför munnen, dock inget var av elakhet endast för att jag var annorlunda, detta var för 25 år sedan. Köpte det godaste bröd som någonsin har ätit ute i en by på japanska landsbygden.

  2. Tänk så bra dom har det i Japan och så kloka dom är! Här i Sverigeistan tror vi att det blir lättare att ta hand om dom gamla, om vi tar in ett par miljoner arbetslösa. Japanerna förstår också att livet blir betydligt bättre om dom blir några miljoner färre.

    • Troligen från länder som har möjlighet att få ett
      jobb, säkert inte från dom dysfunktionella länder
      som Sverige importerar ifrån?

Kommentera