National Geographic: Tel Aviv en av världens tio bästa kuststäder


I en artikel på National Geographics hemsida rankas Tel Aviv som en av världens tio bästa kuststäder tillsammans med San Diego, Tallinn, St John’s, Marseille, Perth, Brisbane, Durban, Vladivostok och Portland.

Tel Aviv kan ståta med nära 15 kilometer strandlinje bestående av 13 stränder som erbjuder loungestolar, resturanger, barer, utomhusgym, lekplatser och en strandpromenad full av aktivitet.

2015-03-09_1956

Dygnet runt kan man finna vad man söker efter längs stranden. På dagen kantas promenadstråket av kaféer, glassbussar och resturanger för att under kvällen öppna upp pubar, discon och jazzklubbar. Det händer alltid något längst standen och varför inte prova på det ikoniska strandspelet matkot!

2015-03-09_1955

Fyra stränder är även tillgängliga för rörelseförhindrade – Tzuk, norra Tzuk, Metzizm och Hilton (alla i den norra delen av staden). Badvakter och turistpolis är tillgänga under den officiella badsäsongen från maj till oktober och stränderna är välutrustade med omklädningsrum, duschar och toaletter.

2015-03-09_1954

Läs mer: National Geographic Top Ten Oceanfront Cities

-Pettersson säger att det skulle kunna vara lika fint i Gaza men gazanerna
vill annat…


2 responses to “National Geographic: Tel Aviv en av världens tio bästa kuststäder

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: