Margot Wallström ställer in talet ”efter kontrovers”

UTRIKES. Utrikesminister Margot Wallström (S) skulle ı dag ha talat vid Arabförbundets utrikesministermöte i Egypten. Men nu har hennes medverkan ställts in, rapporterar SVT och Sveriges Radio. – Igår kväll under en middag blev Margot Wallström tvungen att avbryta för att hantera ett ärende. Vilket ärende det handlade om är ännu inte offentligt, men det har resulterat i att talet på Arabförbundets möte är inställt, säger SVT:s korrespondent Stina Blomgren, som är på plats i Kairo.

Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén skrev först på Twitter att det ”förefaller vara inställt pga kontrovers”, men förtydligade senare att det är Saudiarabien som stoppat Wallströms medverkan eftersom de ”ogillar Sveriges kritik av mänskliga rättigheter i kungadömet”.

Araberna, islam och världen

Araberna har det inte bra i…

27 thoughts on “Margot Wallström ställer in talet ”efter kontrovers”

  1. Tror ” Svetsblänk” ångrar att han inte stod fast vid sitt löfte om ”nyval”.

    Så här skrev en sosseledare år 2007 till ”moderaten som försvann”.

    ”Men aldrig tidigare har vi haft en regering som konsekvent och medvetet försökt vilseleda sina väljare och dölja sin egen politiska agenda för att vinna stöd. Det går inte i längden att säga en sak och sedan göra något annat. Förr eller senare genomskådas det. Väljarstödet sjunker och förtroendet för ledarskapet viker.”

    Hon kan utan problem, skicka samma inlägg år 2015, till sina partikamrater i regeringen.

    Läs hela inlägget……

    http://www.dn.se/debatt/reinfeldts-falskhet-ett-historiskt-svek/

  2. Oh, hur kunde de? Saudiarabien! Göra så mot rara lilla Margot – en snäll svensk flicka som inte vill någon ont utan bara gott!
    Välkommen in i den verkliga världen, Margot, befolkad av USA, Ryssland, ISIS, Saudi, Turkiet, NordKorea och en handfull rövare till minst.
    Hela den här regeringen Löfvén är ett riktigt sänke.

  3. Man måste fråga sig vad är det för utrikespolitik den här regeringen har gett sig in på med Margot Wallström.
    Sverige erkände Palestina som är en stat som inte finns, att Västbanken skulle bli någon palestinsk stat finns ingen möjlighet till. Israel skulle aldrig tillåta att Västbanken blir en oberoende stat av blandannat strategiska skäl.
    Sedan finns Gaza som är separerat från Västbanken.
    Palestinierna vill inte ha en tvåstatslösning utan en stat, och det skall vara enligt dem en palestinsk islam stat med Ismail Haniyeh som ledare och som nu är ledaren för Hamas på Gaza, som har motiv att förinta Israel och skapa en palestinsk stat på det området.
    Vid opinionsundersökning får Ismail för Hamas ca 55% av palestinier som stöder honom och Hamas mål är att förinta Israel.
    Hamas ledare har uttalat får de fotfäste på Västbanken kommer de omedelbart starta terrorism mot Israel.
    Margot Wallström blev inbjuden till Arabförbundets möte i Egypten och vad som framkommit hade hon planer att kritisera Saudi vid ett tal att de bryter mot mänskliga rättigheter. Nu var det sannolikt någon klok person som bad henne åka hem innan hon höll något tal.
    Saudis grundlag är koranen och deras lagbok är koranen och de tillämpar shira lagar från koranen som är 1500 år tillbaka i tiden.
    Sedan tänkte väl M. Wallström kanske kritisera deras lagar, som säger sig självt att hon måste vara mycket okunnig i det hon gett sig in på.
    Saudi är en Islam stat och anser att de är kärnan för islam med Mecka och Medina som de heliga platserna.
    Saudi finansierar till stor del moskeerna i Sverige som skall byggas i varje kommun och välkommnas av socialdemokraterna. Juntan som styr Sverige tycks anamma allt som rör araberna, islam och till viss del shiralagar har också blivit välkommnat i landet,
    Nu har svenska regeringen med M. Wallström gjort bort sig helt i Israel och den planerade kritiken mot Saudi kan ses som en stor blunder.

    • Socialdemokraterna borde sättas på skolbänken, det är det mest korkade någon minister gjort någonsin att åka till Arabförbundet och svamla om ”mänskliga rättigheter”. Wallström vet ABSOLUT INGENTING om islam!

  4. Hoppas på att Saudiarabien kommer att hämnas genom att stoppa pengaflödet till svenska muslimer så att de inte ska ha råd med tiotals (hundratals?) nya moskéer. En silverkant på alla moln – säger man så?

  5. Wallströmskan är bara intresserad av makt och pengar. För egen del alltså, precis som alla andra politiker i 7-klövern som är beredda att gå över lik om så skulle vara nödvändigt. Ja, dvs svenska lik alltså.

  6. …att röra om i grytan (världen), har ända sedan Palmes
    tid varit Sveriges signum…löjets skimmer ligger som en
    våt filt över hela anrättningen (Sverige)…helt 87:ans fel

    • Detta är också en av de tyngsta orsakerna till att vi svenskar är så illa sedda överallt ! Dubbelsidighet och besserwisser beteende..
      M.a.o. lägga näsan i blöt överallt,där man inte har att göra.

  7. Göran Persson blev av med Margot Escargot-Wallstöm för många år sedan. När svetsaren tog makten den första han lade blickarna på var just Margot. Han, svetsaren, sade högt så att det hörs överallt: ’Margot ger glans åt den nya regeringen!’ Det är hans ord!

  8. Wallström jobbar inte för Sveriges bästa eller så har hon inte den mentala kapacitet för att se vad som verkligen pågår i Ukraina och Mellanöstern! Hur kan hon undvika att missa en statskupp i Ukraina som genomfördes med pengar från USA och som man dessutom erkänner i Washington utan större omsvep? Hur kan Wallström missat alla de rapporter om krigsmaterial från Nato-länder som lastas av på IS-kontrollerat område av Natohelikoptrar. Finns hur många filmer och rapporter som helst för den som vill ta del på nätet, hur IS får stöd av Israel, USA och Nato. Kan det vara så illa att politikerna inte längre har koll på vad CIA, Nato, Mossad och andra organisationer sysslar med? Knappast, det är nog dessvärre så att politikerna verkligen är så skurkaktiga att man låtsas bekämpa IS men stödjer dem i smyg allt för att hålla igång krigen.

  9. Jaja, där ser man vad en maktkåt pajasregering är kapabla till… Icke önskvärda hos varken araberna eller judarna! Nice, very nice indeed!

  10. Socialdemokraterna erkände Palestina MEN det finns ingen Palestinsk stat, därför blev hon inbjuden av Arabförbundet som är för detta. Israel har försökt lösa detta i 70 år och dessa Socialdemokratiska stolpskott kan omöjligen ha något att bidra med. För att Palestina skall kunna bilda en stat måste Israel försvinna, såklart de inte kan gå med på detta, – det finns inte mark för 2 stater!
    OM ISLAM kan man lära sig det vitigaste genom att lyssna på Bertil Malmberg som intervjuas av RML på youtube.
    Enligt Islam är det 1) Kairodeklarationen och 2) Aman budskapet som gäller och ”mänskliga rättigheter” har ingen plats där. Det är sharia/islam som gäller för Arabförbundet INGENTING annat!
    Islam är en totalitär ideologi armerad med litet religion och det är en dödlig cocktail som Bertil Malmberg säger!
    MARGOT WALLSTRÖM VET INGENTING OM ISLAM, det var nog därför hon inte stannade kvar! Så fel det kan bli!
    SKRÄMMANDE vilka naiva och totalt okunniga politiker Sverige har, det är riktigt farligt!

    • Då har hon nått botten…Lägre kan ingen levande varelse fall ! 🙂
      F.ö. har det nu uppmärksammats att Sverige (läs Bildt) är ett av de länder,som ligger bakom kriget i Ukraina..Inget bra veckoslut för svensk utrikespolitik.T.o.m. Aftonslasken rapporterar kring detta.

      • Att Sverige är en ”dubbelspelare” behöver man ju inte vara en Einstein för att förstå. När Margot införde begreppet ”trippelspelare” så funderade jag på om det verkligen kunde vara sant? Det var det ju inte i det fallet.

KommenteraAvbryt svar