Stäng

Slut på Barnatron

RELIGION. Frälsningsarmén har fått hålla konserter på kommunala äldreboenden i Eskilstuna i årtionden, men är det stopp för det – i alla fall om de religiösa budskapen är kvar. Efter protester har frågan hamnat på politikernas bord.

– Jag hoppas att de ändrar sig och att man säger att vi blir välkomna tillbaka, säger Lennart Pettersson, fanjunkare för Frälsningsarmén i Eskilstuna.

Tillsammans med Frälsningsarméns orkester har han regelbundet spelat och sjungit sånger och psalmer på ett par av kommunens sex mötesplatser för seniorer. Den frivilliga allsången har avslutats med en gemensam läsning av bönen Fader Vår.

Men nu är Frälsningsarmén inte välkommen att spela i kommunens verksamheter längre. Förklaringen kom i ett brev från Vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun nyligen:

”Dessa sex mötesplatser är religiöst och politiskt obundna. Det innebär att alla, oavsett religiös eller politisk bakgrund är välkomna till oss på mötesplatserna för seniorer. Det innebär också att mötesplatserna för seniorer och dess medarbetare inte ska ta ställning för en viss religion eller en viss politisk inriktning […]. Vill man som religiöst samfund komma och arrangera en aktivitet, evenemang eller underhållning så är man hjärtligt välkommen så länge inte budskapet i innehållet går att härleda till en viss religiös inriktning. ”

-Pettersson undrar vad det tagit åt våra politiker. Samma personer som förbjuder frälsis att sjunga för att mötesplatserna ska vara religiöst och politiskt obunda går sedan till ett annat möte där de säger att muslimska kvinnor måste få bära Hijab för vi har religonsfrihet i vårt land och vi måste vara toleranta…

Det är löjligt och ynkligt, så länge någon vill lyssna på frälsis så låt dem sjunga. PK-vänstern måste sansa sig lite, muslimer eller någon annan mår inte dåligt av att lyssna på exempelvis Barnatro…Politikerna kryper och blir intolerante av rädsla för att bli kallade intoleranta rasister…och givetvis pågår ingen islamisering.

SVT

23 reaktioner på “Slut på Barnatron

 1. Nog fördra jag Dillon, Pink Floyd, Stones eller varför inte Mozarts trollflojd mm. istället för frälsis Religiösa nonsens budskap.
  Det jag vill ha är Frihet från Religionen.
  Är inte detta meningen med religionsfriheten?

 2. Sverige går ett fruktansvärt öde till mötes! Att sånger, traditioner, svenska seder och bruk förbjuds är bara en liten början på det armageddon som väntar oss! Men nu går det fort, nu har landsförrädarna fått opp farten och visar oblygt sina ondskefulla och hatfulla avsikter!
  MVH
  Janne

 3. ISIS:
  I -slamiseringen av
  S -verige inledd, och av naiva, inhemska
  I -dioter
  S -lutförd

 4. Nu är jag ledsen, jag som har hoppats på lite herrens tröst och lite herrans hornmusik samt en liten jämnare på ålderns höst. Nu är det omsorgens medarbetare som blivit kränkta av frälsis. GRATTIS till de troende. Bäst att vi otrogna konverterar annars väntar svärdet.

 5. Jag är född i ett land som en gång fanns, det hette Sverige. Detta land är numera utplånat från världskartan av ett politiskt parti som heter 7-klövern eller ISP= Idioternas Samlings Parti. Det var den heliga helidioten redrik Reinfeldt som bildade detta parti i ett enda syfte att utplåna Sverige.

  1. Han är inte ensam allt efter 68 med en annan ”stolle” vid makten sedan har de avlöst varandra med något kort undantag( G Bohman).

 6. Det är väl lika bra att mähän i kommunen bjuder in en
  Iman , för det blir väl snart den enda Religion som
  kommer att vara tillåten.
  Hur fan kan alla politiker på ledande poster i samhället
  bli helt ryggradslösa? Någon slags kollektiv hjärnblödning?

  1. Samtliga politiker innom 7-klövern är totala idioter och saknar hjärna. Dom borde utvisas ur landet med omedelbar verkan och aldrig tillåtas att sätta sin fot på Svensk mark igen.

 7. En man var i kyrkan för att begrava sin bror. Prästen sa din bror var ingen flitig kyrkobesökare. Varpå brodern svarade, han hade inte kommit idag heller om vi inte burit in honom hit.

 8. Pettersson:
  Vad har hänt ? I går kväll ”Lyckliga gatan”,och i dag ”Barnatro”..Har du blivit nyfrälst ? Får erkänna att det kändes på något sätt tryggt,att få höra dessa melodier efter 50/60 år igen…Det fanns på den tiden det begav sig, en annan populär sångerska,som hette Lapp-Lisa.Henne tycker jag vi skall lyssna till i ”Guldgrävarsången”:

  1. Stenbock
   Jag tror att många av oss här tog vår demokrati och sunda förhållning till religion som självklar…………..nu vet vi och självklar är den inte, så nu söker vi utan ”svartrockarna” våra rötter, de svenska, nordiska och skandinaviska !
   Vi fick aldrig lära oss…………..inget är för evigt !

 9. Jag var med på en mycket speciell begravning av en äldre släkting. Det var Frälsningsarmén som förrättade den. Min släkting var också unik och hade skrivit hur han ville ha det. Han var inte religiös och kunde försvara sig mot prästerskapet utan att vara lika intoleranta som de.

  Han gillade Frälsningsarméns musik och sade att de gjorde mycket gott för utsatta människor utan att ställa krav.

  1. Min mor fick uppleva den här musiken två månader innan hon blev svårt sjuk och med just den här jazzgruppen, hon kan danska så hon sjöng med hela sig.

 10. Men islam ska vi ha upptryckt i ansiktet varje dag, slöjor, muslimer med underliga huvudbonader och långskjortor, fladdrande tygsjok istället för ett skräddat plagg osv. Helt galet!

 11. Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka – Mona Sahlin i Sveriges Radio den 17 maj 2001.

  Varför går nästan alltid tankarna till Mona Muslim, när någonting känns fel?

 12. Sådan här härlig musik ska alltså ”marxisterna” missunna de som har strävat och skött sig under sina liv, tårarna faller.

   1. Det är en medveten planering av politiker så dom planerar också att vara i något annat land och se på vad som kommer att ske med svenskarna som finns kvar i landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: