Nu blir det väsen igen …

Föreningen för religionslärare i Danmark , Religionslærerforeningen, har idag framfört att de kontroversiella Muhammed karikatyrerna, som först trycktes i Jyllands-Posten tidningen under 2005, bör bli en del av den offentliga läroplanen så snabbt som möjligt.

muhammad-cartoon

Flera politiska partier – inklusive Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti (DF) och Konservative – har uttryckt sitt stöd för den idén, även om graden av stöd varierar.

Danske Folkeparti . anser att teckningarna skall vara obligatoriska i skolan.

”En av vår tids stora utmaningar är hotet från islamismen och trycket på yttrandefrihet som har byggts upp under många år,” säger Martin Henriksen, ”invandrings talesman! för DF. ”Om de verkligen vill göra något rätt, när det gäller att se till att studenterna – även de med muslimsk bakgrund -. Vet vilken frihet rättigheter vi har i Danmark, bör de gå hela vägen”

LÄNK

4 thoughts on “Nu blir det väsen igen …

  1. Teckningarna är alldeles för snälla, de borde vissa halshuggningar och stympningar som är denna ”religion” från helvetets kännetecken!

  2. Med tanke på vilka konsekvenser teckningarna har fått så är det inte annat än rätt att införliva dem i religionskunskapen. En så stor del av den muslimska gemenskapen fann tydligen denna satir som gjordes av islamisternas tolkning av muhammed så kränkande att man måste införliva reaktionerna som varandes en del av religionen islam.

  3. Verkligen ett steg i rätt riktning. Vi bör visa vad åsiktsfrihet och demokrati innebär. Inte låta oss tystas p g a rädslan för hot från islam. De muslimer som välkomnats i våra västerländska länder undan förtryck och krig ska anpassa sig efter våra värderingar. Om de inte kan leva i jämlikhet, frihet och demokrati finns det många islamska länder att välja på.

Kommentera