Hur ordnar vi bra bostäder till våra nyanlända i kommunen?

OXELÖSUND. Föreningen ”Ett Oxelösund för Alla” bjuder in till bostadsmöten ”Hur ordnar vi bra bostäder till våra nyanlända i kommunen? 

Information och diskussion med Per Alm, Kustbostäder och Astrid Öman, hyresgästföreningen.

Föreningen ska bedriva en kontinuerlig verksamhet i Oxelösund mot rasism och högerextremism, med enbart fredliga medel, genom att arrangera offentliga aktiviteter som stärker mångfald, sammanhållning och öppenhet i samhället.

Så långt enligt utskicket nedan.

-Pettersson tycker naturligtvis det är bra att människor engagerar sig i olika samhällsfrågor men opolitiskt är inte gruppen ”Ett Oxelösund för Alla”

Oxelösund har 11 500 invånare, en medianinkomst på 246 000 och en kommunalskatt på 33,05 kronor. Oxelösund är en liten kommun som saknar landsbygd och har alltid sedan staden grundades 1950 haft socialdemokratiskt styre, de senaste åren med hjälp av Vänsterpartiet.

Trots de yttre förutsättningarna, ingen landsbygd, den höga kommunalskatten och en skattekraft som i alla år utom de senaste varit rejält mycket högre än snittet i riket har kommunen dålig ekonomi. Trots ideliga skattehöjningar som alla skulle lösa problemen på lång sikt är det dåligt ställt med ekonomin i kommunen.

Nåväl, vänsterstyrda ”Ett Oxelösund för Alla” som vill ordna BRA bostäder till nyanlända i kommunen kanske behövs men jag skulle hellre sett att man i första hand engagerade sig lite mer för de vanliga hemlösa i Oxelösund. Trots ett ”evigt” rött styre så har vi 57 hemlösa (SN 28/1) i den lilla staden (vi är därmed värst i Södermanland) av dessa har 21 barn under 18 år. Vi har en akut brist på bostäder i kommunen och det har de röda (S+V) surrat om att göra något åt i många år. Det är en svår sits, dålig ekonomi och dåligt med bostäder men det är självförvållat och det blir definitivt inte bättre av nyanlända utan jobb, men det är en sak för rikspolitiken…

2015-03-07_1830

26 thoughts on “Hur ordnar vi bra bostäder till våra nyanlända i kommunen?

  1. I och med att kommunen inte har några pengar att bygga bostäder så måste ju föreningens alternativ vara att man ber kommuninvånarna att lämna ifrån sig sina bostäder till nyanlända.

  2. Föreningen ”Ett Oxelösund för Alla” tar avstånd från ”högerextremism”, vilket är bra.

    Fast mindre bra, är väl att man inte tar avstånd från vänsterextremism eller andra extrema krafter , var de nu kan tänkas komma ifrån.

    Så då är det väl till att hyckla rejält, om man då samtidigt säger sig vara, enligt egna ord.

    Jag citerar:

    ”Föreningen är fristående, partipolitiskt och religiöst obunden”.

    Sedan ska vi väl vara mycket noggranna med att påpeka, att Per Alm, Kustbostäder och Astrid Öman, hyresgästföreningen, är inbjudna som gäster för mötets skull.

    De har naturligtvis ingen koppling till föreningen ”Ett Oxelösund för Alla”.

    Här pratar vi om en dålig, icke trovärdig och falsk marknadsföring från föreningen ”Ett Oxelösund för Alla”. Skärpning.

  3. Jag tippar att Oxelösundarna vet vilka partier som gagnar deras sak.
    I ett demokratiskt Sverige finns det olika partier som tar tillvara människornas intressen.

  4. Vet inte om detta snusk är rassifierat., bekanta hyrde ut till kineser och så här äckligt var det i ett vanligt svenskt badrum. Vi svenskar gör ofta misstaget att tro att andra nationalitet är som oss ……………………herregud………….vilket misstag !
    Har tagit över lägenheter i Frankrike inte så äckligt som på bilden men riktigt snuskigt. Italienarna som tog över efter mig , kysste mig för att det var var så rent och fräscht.
    http://petterssonsblogg.se/2015/03/03/ras-separerade-toaletter/comment-page-1/

  5. Per Alm, kustbostäder & Astrid Öman, hyresgästföreningen, båda galjonsfigurer i skitföreningen ”Ett Oxelösund för alla”, är allt annat än politiskt och religiöst obundna!

    Båda är ideellt och politiskt anslutna till maktkartellen ”DÖ”, och religiöst till invandringssekten (7-klövern), som övergivit politiken och konverterat till en domedagssekt, med diskrimineringen av Svenskar och Sveriges undergång som prioriterat mål.

    Lika seriösa som Bert Karlsson, Batra, Aschberg och Reinfeldt, och lika trovärdiga som Refaat El-Sayed och Henrik Arnstad…

  6. ”Hur ordnar vi bra bostäder…”
    Ja, hur ordnar man med bra bostäder till alla som behöver? Merparten får stå i bostadskö och vänta tills någon lägenhet blir ledig och de som har råd köper en.
    Så vänsterstyret menar att de nyanlända ska särbehandlas på bostadsmarknaden?
    Vad anser Oxelösunds ungdomar om det? Vad anser alla de som inte har råd med ”bra bostäder” om det? Vad anser stans hemlösa om det?
    Vänsterstyret kanske måste svara på dessa frågor så småningom, om inte förr så i kommande val.

      • Alias Lena det du kallar vänstern är vanligt folk som organiserat sig i hopp om ett värdigt liv. Dom skall inte ha stryk för att de tror på ett demokratiskt Sverige.

    • Jag har ytterligare frågor till de mångfaldsberusade ”visionärerna”:

      På vilket sätt stärker masskulturen ”sammanhållning och öppenhet” i samhället?
      Menar Ni kulturell ”sammanhållning”; maffiastrukturerna där klaner styr hela enklaver och skrämmer folk från att vittna mot släkten,
      …eller kanske medias avtalskonstruerade, öronbedövande ”öppenhet” som konsekvent utelämnar all information om invandringsrelaterad brottslighet?

      Låt oss förhandstippa de standardiserade svaren: …spännande utmaningar?

    • Jaha nu är alltså de högerextrema de hemlösas vänner,de som alltid skäller på samhället vill alltså att samhället ska prioritera hemlösa, fattiga osv. tro det den som vill.

      • Albin
        Vem tror du finansierar det som en gång i Sverige var vård åt ”utslagna” inte fan var var de de som inte betalade skatt, det var svenska knegare och företag nu med alla invällare som inte betalar betalar skatt ………..säg mig…………..VEM SKA STÅ FÖR NOTAN !

  7. Jag bli trött på alla dessa V skiter. Jag ha bott i kommunen sen 1977. Aldrig hört att någon ha brytt sig nämnvärt om våra etniska svenska/Finska uteliggare. Med undantag för ett snyft reportage till jul tiden.
    Men nu ta det hus i helvete för att hjälper brottsliga zigenare som mirakulöst på kvällen orka gå utan käpp från att tigga till att begå inbrott och andra kriminella handlingar, tänk om 87% skulle visa mera sammanhållningen med den egna gruppen.

  8. Kasta ut alla svenskarna och de som bott här i flera tiotal år. Ta in människor som kan bo fritt på Svenska folkets bekostnad. fredrik betalar med skattepengar eller hur. fredrik sa att Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv. göran sa Svenska folket kommer bli mycket mycket arga när de upptäcker sju klövern stulit Svenska folkets pensions fond på 700.000.000.000:-SEK
    och efter de stal dessa fonder så har sju klövern mångdubblat stölden = Jo Svenska folket måste ha något som fattas 87% i hjärnan eller så stämmer det som fredrik sa. Kasta ut alla j-a svenne nu släpp in alla andra som inte hör hemma i Sverige = så det kan bli lite spännande mord rån våldtäkter varje minut. Jo Svenska folket 87% måste ha inte bara en skruv lös utan alla skruvarna eller som fredrik sa att de är Förståndshandikappade idioter. Jag tror att han har rätt till 87% helt säkert.

    • Svenskar är förståndshandikappade idioter som låter politiker försnilla deras pensioner.
      Invandrare som varken klarar av att leva i sina hemländer eller kan ta hand om sig själv i Sverige är de som ska rädda landet.

      De som tror det består att de 87% förståndshandikappade svenskarna som låter sig luras år efter år.

    • Bra talat Bertil, det gäller bara att få alla gamla Socialdemokrater att förstå att de röstar mot sina egna intressen när de röstar på S. En röst på S är en röst på Sveriges undergång. Det är 30% som vart 4:e år lägger rösten där, det är inga elaka människor, de har blivit GRUDLURADE! Kan vi få bara några procent av dem att förstå det kommer den goda sidan att vinna och islamisringen av Sverige att ha nått vägs ände.

  9. Rikspolitikerna har glömt att vuxna människor behöver en RIKTIG bostad och att bostäder kostar pengar att bygga och att bostäderna helst skall fyllas med människor som skall betala hyran.
    MEN vissa behöver INTE betala hyran själva, det ska samhället betala. Det kostar att ligga på topp!!
    Först bygga e dyra lägenheterna.
    Därefter betala hyran.
    Sedan kommer krav på moskeer MEN det står Saudi Arabien visst för!
    SVERIGE DINA FRAMTIDSUTSIKTER ÄR RIKTIGT MÖRKA!

    • För att inte säga redan döda och begravda.
      In med Sverige i guinnies rekordbok som den stat som levt utan regering längst, i snart 9 år.

KommenteraAvbryt svar