Stäng

Försvarssamarbete med Danmark

FÖRSVAR. Sverige och Nato-landet Danmark kommer att samarbeta genom att bland annat få tillgång till varandras marin- och flygbaser för tankning och övning, enligt ett kommande förslag.

Senast den 31 mars måste Försvarsmakten leverera ett färdigt förslag om samarbete med Danmark, efter ett regeringsbeslut som försvarsminister Peter Hultqvist (S) har skrivit under.

Enligt en delrapport som Svenska Dagbladet har tagit del av är samarbetet tänkt att vara långtgående med bland annat utbyte av hemlig information och ömsesidig tillgång till varandras territorialvatten och luftrum.

Samarbetet påminner i stora drag om det som Peter Hultqvist och hans finländska försvarsministerkollega Carl Haglund presenterade nyligen. Haglund uttryckte så sent som i december förra året en önskan om att utreda en ren försvarsallians med Sverige, med ett gemensamt försvar i luften och till sjöss.

-Pettersson tycker att den nya försvarsminister Peter Hultqvist (S) verkar duktig. Han för delar av den politik som Sverigedemokraterna velat göra i flera år. Lyckas han sedan får fram lite pengar så blir det toppbetyg för sossen…

6 reaktioner på “Försvarssamarbete med Danmark

 1. Vad skall Sverige tanka planen med? Då det inte ens räcker i försvarsbudgeten! Löjligt, nej ge Försvaret mera befogenheter!

 2. Om Löfven hade gett pengarna han stoppade i Abbas fickor till försvaret hade Sverige blivit en mer attraktiv samarbetspartner.

 3. Ja bara Svenska försvaret har råd att betala för
  tankningen så är det ju bra, för det är inte alldeles
  säkert när merparten av statskassan går till Migration?
  Försvaret hade hellre behövt dom 18 miljarder som
  Migränverket säger sig behöva!
  Sverige styrs av idioter, därför läggs pengar på helt
  fel saker!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: