Årets Flashbackare

Flashback Awards 2015 är avslutade!
Nedan kommer en presentation av topp-3 i alla kategorier att presenteras. Som tidigare utlovat så är det winner-takes-all, den kandidat som fått flest röster vinner allt.

Först ut är Årets Yttrandefrihetsmotståndare, där Researchgruppen vann överlägset med totalt 47.12 %.

Motiveringen i nomineringen löd: ”För sitt outtröttliga arbete med att motarbeta åsiktsfrihet och demokrati”.
På andraplats kom ISIS med 11.87, och tredjeplatsen tilldelasDecemberöverenskommelsen som fick ihop 7.47 %.

Årets Yttrandefrihetskämpe vann Dan Park med 28.87 %.

Motiveringen i nomineringen löd: ”för hans outtröttliga arbete med att bemöta fördomar med fakta.”.

På andraplats kom Marcus Birro med 15.19 %, och tredjeplatsen tilldelas Tino Sanandaji som fick ihop 10.98 %.

I kategorin Årets moralpolis segrade Robert Aschberg med 21.69 %.

Motiveringen löd: ” För sitt personliga engagemang i att hänga ut folk med ”fel” åsikter i media i bland annat programmet ”Trolljägarna”, samt sin kampanj för att ”tysta” ner politisk opposition genom sin tidning Expo och egna tvserie ”blå ögon”.”

På andraplats kom Henrik Arnstad med 18.52 % av rösterna.

Tredjeplatsen tilldelas Malena Ernman med 9.94 %.

Till Årets bästa Flashbackstråd utnämns (FB) Asylsökande vägrar kliva av buss – vägrar även bo i Östersund! Som skrapade ihop 15.66 % av rösterna.

Motiveringen i nomineringen lyder: ”Aldrig har jag skrattat så mycket i mitt liv, aldrig har en händelse haft så många twister och frågor, och sällan har väl så många deltagit i en och samma tråd om en live-händelse. Så bisarrt men fullkomligt underbart”.

Vinnaren i kategorin Årets civilkurage är Butikschefen som hällde vatten på en tiggare med 17.43 % av rösterna.

Han nominerades med motiveringen: ”Tiggarna har spridits likt pesten i vårt avlånga land och äntligen gjorde en butikschef något åt saken. Tyvärr så fick denna herre en dom mot sig vilket han i mina ögon inte förtjänade. Därför förtjänar han detta pris som visade på civilkurage.”.

På andraplats kom Tino Sanandaji på 15.57 % och på tredjeplats finner vi Jimmie Åkesson med 10.43 % av rösterna.

Årets citat gavs av Göran Hägglund och lyder ”Fråga Gustav först, han måste snart gå hem.” Citatet vann med 14.07 % av rösterna.

Nomineringen lyder: ”Våren 2014 debatterade Hägglund och Fridolin. Då frågan om sex timmars arbetsdag kom upp, vilken Miljöpartiet förespråkar, var detta svaret Hägglund gav”.

Andraplatsen tilldelas Fredrik ReinfeldtsÖppna era hjärtan.” som skrapade ihop 10.23 %.

Tredjeplatsen tillfaller ”Jag kommer inte att sitta kvar om Alliansens budget vinner. Det vore rent korkat att göra annat.”, sagt av Stefan Löfven, som fick 9.72 %.

Vi avslutar med superkategorin Årets hedersflashbackare som år 2015 kommer vara Marcus Birro med 18.22 % av rösterna och motiveringen ”Han offrades på PK-altaret, fick sparken från Expressen, tvingades i exil och hatades och hotades. Allt under 2014. Varför? Han hade mage att kritisera islam.”

På andraplats kom Göran Frisk med 13.61 % och på tredjeplats Edward Blom med 12.49 %.

2 thoughts on “Årets Flashbackare

  1. Konstnärer bemöter inte med fakta , de försöker skapa en känsla som de själva har, tavlor är ofta tvetydiga, men man besöker inte en konstutställning eller köper en tavla för att få fakta.
    Att hälla vatten på folk är bara modigt i vissa kretsar, när det egentligen handlar om ofredande. Om man inte gillar tiggare finns det lagliga medel att föra den kampen. Anarkister är inte modiga, när de struntar i våra lagar.
    Ja att Birro vill bli ledare för kristdemokraterna, är svårslaget, men jag tror att det partiet inte behöver en melankoliker som ledare, om det nu inte är så att partiets politik är att gråta ut i media.

    • Konstnärers tavlor är helt riktigt ofta tvetydiga, precis som sagoböckerna bibeln och koranen, där man inte heller kan söka fakta. Det märkligaste är dock att så många människor försöker leva efter dessa sagoböcker, jag vet inte någon som har ett konstverk som förebild …………

Kommentera