”Svenskar” som hyllar terrorn


Vi har sedan länge läst om ”svenskar” som reser för att kriga med IS. För en vecka sedan uppdagades det att ”svenskar” finansierar IS verksamhet. Nu kommer nyheten om att ”svenskar” i hundratal hyllar IS i sociala medier.

På olika Facebook-sidor hyllas IS och många av följarna kommer från Sverige. IS propagandamaskin drar till sig allt fler följare i Sverige och enligt Magnus Ranstorp är inte Sverige redo för att motverka detta. Ranstorp menar att alla delar av det svenska samhället måste vara aktiva som motkrafter för att minska dragningskraften till IS.

Undertonen i artikeln är att när terrorismen sätter in större krafter i Sverige så finns det hundratals, kanske tusentals, ”svenskar” som står redo att hjälpa till på olika sätt. Bara den senaste tiden har vi hört insatta som hävdat att något större kommer att hända i Sverige, precis som det gjort i Frankrike, Danmark, Belgien och andra länder.

Källa: SVT

Samtidigt läser vi också att polisen i Göteborg stoppat minst två bilar som åkt omkring med IS-symboler fullt synliga.

Källa: GT

Konflikterna har också importerats till våra skolor, där sympatisörer till IS och anhöriga till personer som drabbats av terrorismen, drabbar samman.

Källa: GT

Terrorn finns alltså närmare oss än vi tror och vill. Denna terror är också importerad och även om många av jihadisterna fötts i Sverige har de rötter i andra länder och deras anhöriga har en gång sökt och fått asyl i landet.

Det lämnar givetvis många frågor och några av svaren är; Skärp Europas gränser igen, låt ingen komma in i Europa utan id-handlingar, låt ingen passera Europas gränser utan pass, låt ingen få chansen till asyl om de inte kan visa upp en fullgod identitet, skicka tillbaks terrorister och kriminella till de länder de kom från och ta ingen hänsyn till de öden som väntar dem där och ta medborgarskapet från de som inte står för de demokratiska grundvärderingar vårt svenska samhälle bygger på.

De kommande fem åren väntas cirka 500 000 människor till Sverige, samtliga från länder där dessa satans mördare huserar.


6 responses to “”Svenskar” som hyllar terrorn

 • Olle G

  Om vi gillar vårt land och traditioner (vilket borde uttryckts tydligt för länge sedan) bör var och en med vapen i sin ägo, mobilisera. Stackarna som trillar in är inte huvudskyldiga, de gör vad de kan (inkl bedragarna). De folkvalda fega kräken bör få första kulan, Jävla förrädare!

  Gilla

 • jgarn

  Alla muslimer inkl. Måna Muslim skall ut från Sverige.

  Gilla

 • Grune

  Ingen och då menar jag INGEN skall få sätta sin foy på Svensk mark som inte kan visa upp ett ID som bevisar ven han/hon är och var han/hon kommer ifrån. Ingen kan säga att det strider mot intigriteten för om man har rent mjöl i påsen har man ingenting att vara rädd för.

  Gilla

 • eugenecork

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Undantagstillst%C3%A5nd

  …ligger nära till hands, krävs nog ett gäng smällar innan
  87:an vaknar (för sent)!

  Gilla

 • Tokigt

  Vad tillför muslimerna Sverige ?? Absolut ingenting, bara bråk och elände. Att då ändå acceptera dom och att dom bygger moskér ??? Dom tar ju med sig krig, terrorister och elände hit som bara skapar problem !!!

  Gilla

 • elaka gubben

  Nejdå,ingenting att oroa sig för,det är ju bara enstaka fanatiker
  får vi lära oss varje dag och den dagen när det smäller så har
  det inget med islam att göra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: