Det gråtande kommunalrådet


I en artikel i Aftonlögnen igår så skriver journalisten Anne Dahlberg om den osynliga regeringen. I artikeln omnämns ett intressant inslag i ”Studio Ett” som handlar om Norberg och konsekvenserna där av svensk invandringspolitik.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6097623

Det är väl värt att lyssna de 17 minuterna reportaget tar. Det är inte ofta man hör ett socialdemokratiskt kommunalråd, Åsa Eriksson, gråta i radio över svensk invandringspolitik. Åsa Eriksson konstaterar att ingen rikspolitiker lyssnar på kommunpolitikerna och deras problem.

Men trots alla problem kan inte Åsa Eriksson ta de förbjudna orden i sin mun och konstatera att man kanske behöver börja diskutera volymer. Utbildningschefen säger att i Norberg ställs verkligen grupper av människor mot varandra pga av invandringspolitiken. Tex pensionärer mot behoven i skolan pga alla invandrarbarn.

Intressant är också intervjun på skolan med Omar. Omar påstår sig vara från Syrien, men kom till Sverige från Egypten där han påstår att han och hans familj levde ett bra liv. Det är svårt att förstå varför han överhuvudtaget kom till Norberg, men sådana svåra frågor ger sig journalisten inte på.

I en annan intervju så pratar journalisten med Ali på ett av asylboendena. Ali tycker det mesta är skit med Norberg och förstår inte varför han inte kan få ett jobb från första dagen han kom hit. Han förstår inte heller varför han inte får ta hit sin familj, som han naturligtvis liksom övriga modiga invandrade män lämnat kvar i Eritrea. Om de nya förslagen om anhöriginvandring går igenom så tänker Ali söka sin lycka i Tyskland istället, som han påstår är mycket bättre.

Klokaste kommentaren i reportaget kommer från Kenan på torget i Norberg. Han tycker att man inte ska ta hit fler än man kan ta hand om. Lusharpan kan bara hålla med Kenan och konstaterar att det även bland de nyanlända finns ämnen till Sverigedemokratiska politiker.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras

 


6 responses to “Det gråtande kommunalrådet

 • grregory

  Helt fel tänk att tvinga flyktingar på kommuner. Vad är nästa steg, att tvinga företag att anställa arbetslösa?

  Gilla

 • jgarn

  Kärringar skall inte vara politiker och/eller makthavare. Kärringars handlande styrs av känslosvall vilket ALLTID leder fel.

  Gilla

 • Lena

  Det finns inga jobb därför inte heller någon framtid på småorter, bruksorter, sluta upp att ljuga. Inga närande jobb men skattefinansierade ja, bävar för framtida skattetryck.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Jag bävar inte för skattetrycket i framtiden men dagens föräldrar bör ta detta på största allvar Det blir deras barn och barnbarn som får stå för fiolerna.

   Gilla

   • Lena

    Hans Nilsson
    Visst är det barn och barnbarn som ärver resultatet av våra handlingar, helt otroligt att barnens föräldrar och deras föräldrar i sin tur inte ens kan tänka så långt.
    Däremot är det en fjäder i hatten att stå ”standby” för att serva de bortskämda, ynkligt och kolossalt egoistiskt men som vanligt i Sverige BEKRÄFTELSE ” in absurdum!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: