Guillou: Islamofobin är större än hatet mot judar

ISLAM. Enligt Aftonbladets Jan Guillou ”dånar en våldsamt aggressiv debatt” på landets liberala ledarsidor om antisemitismen i Sverige. Men, fyller han i, inte om den ”dominerande formen” av svensk rasism: Den som riktar sig mot araber och muslimer.

2015-02-22_1503

”Efter att mer än ett dussin moskéer i Sverige utsatts för mordbrand och andra attentat har polismakten beslutat att ta till exceptionella krafttag. Man har posterat stridsutrustade specialpoliser med särskilt häftiga tyska kulsprutepistoler utanför landets synagogor och judiska skolor”, skriver Guillou.

Han tar upp att både Willy Silberstein, ordföranden i Svenska Kommittén mot Antisemitism, och debattören Paulina Neuding – likt DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i dag – sagt att judarna i Sverige åter har börjat ”packa väskorna”: ”Vi tar ett djupt andetag och tänker efter. Mest sannolikt är förstås att Willy Silberstein och Paula Neuding bara ljuger, fast med gott uppsåt. Tanken att den svenska juden­heten börjat förbereda sig på flykt ur landet är inte bara hårresande. Den är en oerhörd förolämpning.”

-Pettersson tycker att Jan Guillou har lite problem, judar har mördats av muslimer i Danmark, Frankrike och Belgien men jag känner inte till att muslimer har mördats av några judar i Europa. Däremot mördas muslimer, kristna, judar och andra och oftast är mördarna muslimer. Ingen har mördat så många muslimer som andra muslimer. Så Guillou borde vara tyst…

Guillou borde kanske göra en artikel om moskén i Eskilstuna som drabbades av ett ”attentat” i julas och blev kärleksbombad. Hela twittervänstern och PK-etablissemanget gick i taket och skyllde som Guillou på islamofober, Sverigedemokrater, nazister och högerextremister. Sedan blev det tyst, och mycket tyder på att muslimerna i moskén ljuger och att branden startade i köket med brinnande oljor och misslyckade släckningsförsök med vatten.

Därefter har PK lagt locket på…

 

15 thoughts on “Guillou: Islamofobin är större än hatet mot judar

  1. Med tanke på hur få muslimer som mördas för att de är muslimer (av ickemuslimer då naturligtvis, att muslimer mördar muslimer för att de [fel sorts] muslimer är ju ingenting nytt och särdeles vanligt) jämfört med hur många judar som mördas för att de är judar – av muslimer – så blir ju Jannes pladder bara sedvanligt kommunistiskt konspirationsteoretiskt och västfobiskt skvaller. Han har ju gammal historia med KGB inte att förglömma, (vad härligt det är att kunna använda PKs tramsvapen ”guilt by association” mot dem själva för att synliggöra hur barnsligt det är)

  2. Ja många blandar ihop judar med alla judar liksom att många också blandar ihop muslimer med alla muslimer. En del pingstvänner är också rigida men inte alla pingstvänner, de flesta är som är vanligt folk, trevliga ,snälla, artiga och humana.
    Guillou liksom Vilks gillar att provocera, och vi behöver faktiskt sånt folk också, annars finns risken att allt blir slätstruket.

  3. Fel redan på rad ett, men så är det ju Guillou också..
    – ”fobi” = sjuklig rädsla..
    Vill nog inte påstå annat än den som sett vad islamfolk är kompetenta till att göra har en synnerligen god grund för rädsla…..

  4. När yttersta vänstern definierar hatet så missar dom det mesta av analysen.
    Muslimer är sina egna värsta fiender. Inte i något annat land som har Islam som religion är OIKOFOBIN så utbred och tydlig som i de muslimska länderna.
    Är det någon som hatar muslimer, så är det med största sannolikhet en annan muslim.

  5. Det är också tyst om alla årliga attentat mot kristna anläggningar. Kyrkor brinner och gravvårdar vandaliseras. Vilka är gärningsmännen de gånger de åker fast???
    Vad lever du i för värld Guillou?

Kommentera