Svensk militär kan bli polis vid terrorangrepp

FÖRSVAR. Svensk militär ska få hjälpa polisen vid eventuella terrorangrepp i situationer där polisen själv inte har tillräckligt med resurser att skydda viktiga institutioner eller byggnader. 

Man skulle kunna tänka sig en terrorattack mot ett eller flera kärnkraftverk där polisen saknar resurser att skydda de andra kärnkraftverken, säger inrikesminister Anders Ygeman till Ekot.

För att militärer ska få så kallad ”polismans befogenhet” är tanken att försvarsmaktsanställda ska få en till två veckors polisutbildning.

-Pettersson tycker det är ett strålande förslag av en regering som vägrar ge försvaret de pengar de behöver, dessutom HELA 1-2 veckors polisutbildning…

9 thoughts on “Svensk militär kan bli polis vid terrorangrepp

  1. Det är så dags nu att se sig tvungen att använda ”2-veckorspoliser”.

    Beredskapspolisen som omfattade 1500 man lades ned av den moderatledda regeringen i mitten av 2012. Därför klarar svensk polis inte av större insatser som krävs vid exempelvis terrordåd.

    Om man skall ha råd med massinvandring och rusta för det framtida kalifatet Swedistan så har man förstås inte råd med sådant som krävs för att skydda befolkningen.

    http://nyheteridag.se/sverige-saknar-formoga-att-hantera-framtida-terrorkriser/

    För att dessa ”2-veckorspoliser” skall få tillräcklig kompetens att agera som poliser kommer de antagligen att under lika lång tid utbildas i genusteori vid Södertörns högskola (kallad Blatteharvard), dit polisutbildningen numera är förlagd. Denna kulturmarxistiska högskola brukar klassas som den absolut sämsta i Sverige och ligger i topp vad avser utbildningsfusk http://www.friatider.se/sodertorns-studenter-fuskar-mest-i-landet

  2. Jag tror att ni har missuppfattat inrikesminister Ynkeman. De ska bevaka, inte skydda, religiösa byggnader (läs moskéer). Det vill säga vapnen innåt inte utåt.

    Eller har jag fått det om bakfoten? 😉

KommenteraAvbryt svar