Bistånd efter behov


BISTÅND. Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen. Genom vårt arbete och tillsammans med andra bidrar vi till att genomföra Sveriges politik för global utveckling, PGU.

Under 2014 var de humanitära kriserna fler och större än på mycket länge och det finns inga tecken på avmattning. Trenden visar tvärtom på en förvärrad situation i år, med upptrappade väpnade konflikter i länder som Irak och Ukraina, med matbrist i Somalia och Sydsudan. Mer omfattande humanitära insatser krävs och Sida har därför beslutat om en fördelning av nästan två miljarder till de värsta krishärdarna.

– Pettersson såg Charlotte Petri Gornitzka, Sidas generaldirektör på SVT1 när hon skröt om hur mycket gott SIDA gjorde, bland annat skulle 200 miljoner går till Syriens svältande. TVÅHUNDRA MILJONER, är som en piss i Mississippi. Sida fördelar två miljarder över olika länder efter behov, samtidigt mina vänner och detta är inte Sidas generaldirektörs fel, så är sjuklövern överens om att ta nästan TIO MILJARDER från biståndet och lägga på Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium.

Det svenska humanitära biståndet är behovsbaserat och fördelas globalt i enlighet med behoven i varje kris står det på bilden. 200 MILJONER till SYRIEN och TIO MILJARDER till Migrationsverket och Bert kallar jag IDIOTI!!!

Sidas humanitära stöd 2015    Sida pressmeddelande

2015-02-17_1834

 


7 responses to “Bistånd efter behov

 • Grune

  2 miljarder till SIDA, 10 miljarder till Bert och 50 öre till svensk välfärd, en bra fördelning av pengarna.
  Jag glömde 25 miljarder till regeringens ledamöter.

  Gilla

 • Undrande...

  Fundering…2 miljarder till Sida och 10 miljarder till Migrationsverket, det är f-n inte illa pinkat när ”ladorna är tomma”…

  Gilla

 • Pica pica

  Hörde idag att Skatteverket är på alerten. Stora pengar hade skickats till IS från Sverige. Både från ett antal företag med svart arbetskraft och privata.

  Det är väl Pettersson och Lundström som står bakom?

  Gilla

  • Eva

   Ack! Så rasistiskt och fördomsfullt av Skatteverket. Att bara misstänka dessa ”offer” för rasism från pursvenskar och som gör att de måste söka sig till ISIS.

   Gilla

 • Joy

  Hej och hå! Att fattiga finns i Sverige borde väl visa på att svenska lösningar inte fungerar. Märkligt att det egna folket är paria, men andra länders befolkningar ska det daltas med i det oändliga!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: