Ung kvinna som försökte ta sig till ISIS dömdes till 4 år

ISLAM. Shannon Maureen Conley, en ung kvinna från Colorado som försökte hjälpa den islamiska terroristgruppen ISIS dömdes i fredags till 48 månaders fängelse ​​av en federal domare som var fast bestluten att skicka en varning till alla som var benägna på liknande äventyr.

”Detta är inte ett allvarligt brott, utan ett extremt allvarligt brott. Jag måste förmedla en varning, sa domare Raymond P. Moore när han meddelade straffet och de 48 månaderna i fängelse kommer att följas av tre års övervakning.

Conley, 19, erkände sig skyldig för att ge materiellt stöd till en utländsk terroristorganisation och, i utbyte mot en lindrigare påföljd, hade gått med på att hjälpa myndigheterna att identifiera och lagföra dem som försöker att rekrytera andra till terroristgrupper.

Conley greps i april 2014 på Denver International Airport när hon försökte gå ombord på ett plan med en enkelbiljett till Turkiet. Hon planerade att ta sig in i Syrien träffa Yousr Mouelhi, en 32-årig tunisisk islamist som hon träffade på internet och som hade uppmuntrat henne att komma och hade lovat henne äktenskap.

-Pettersson läser fyra års fängelse följt av tre års övervakning för en person som nästan inte gjort något. I Sverige får de som varit och mördat jobb och hjälp…

LA Times

2 thoughts on “Ung kvinna som försökte ta sig till ISIS dömdes till 4 år

  1. USA tar detta SERIÖST och med stort allvar, inte minst efter terroristattacken i Garland då många oskyldiga var nära att bli slaktade av IS hantlangare. 4 års fängelse är en bra början men egentligen alldeles för lindrigt, det borde vara MINST 25 års fängelse utan chans till benådning. Att ha deltagit i strider, dvs komma från Syrien kommer förhoppningsvis att ge livsidsfängelse utan chans till benådning, alternativt dödsstraff med giftinjektion.
    Vi pratar om det allvarligaste brott som en människa kan begå, dvs ”brott mot mänskligheten”, det är de Islamiska Staten ägnar sig åt. USA anser att Mona Muslim & Co. ger helt fel SIGNALER till jihadister och terrorister. Men 87:an vill ha det så här, tyvärr…Det blir väl andra tongångar när mördandet når gatorna I Sverige, vilket det egentligen redan gjort, exempelvis i Göteborg…

Kommentera