Jag är förolämpad. Förolämpad av Myndigheterna.


INSÄNDARE. 

Jag är förolämpad. Förolämpad av Myndigheterna.

Idag lyssnade jag på Sveriges Radio och fick där höra att: ”Risken för att ha utövat en våldsam eller kränkande handling ökar med 3,2 gånger för killar som har stereotypa könsroller”.

Jag kände mig förolämpad för jag och min hustru har så länge vi kan minnas alltid motverkat ”stereotypa könsroller”. Jag känner mig egentligen inte träffad men blir det per automatik då media alltid drar alla boende i Sverige över en kam. Alla som bor här är ”svenskar”.

Jag är så trött, omåttligt trött, på att bli indragen i elände som en potentiell förövare. Jag är så trött på denna fullständiga mörkläggning och ovilja att ta reda på hela sanningen om tingestens förhållande.

I ovanstående påstående som kommer från BRÅ kunde man med normal klädsamhet berättat mer. Är dessa stereotypa könsroller generella eller tillhör de, likt unken luft, andra kulturer och grupper. Nu går väl vänstern igång och skall hetsa mot mig men innan de sätter igång så läs färdigt.

Vi påstås vara ett mångkulturellt land. Vi förväntas, av statsapparaten och alla dess kanaler, omfamna och berika oss. Faktiskt till den grad att vi skall sudda ut och förneka vår egen kultur. Ordet ”Svenskt” verkar vara på väg att bytas ut mot det mer PK ”Mångkulturell”. Allt för att vara till lags och möjligen erhålla en medalj i gruppen ”Nyttig idiot”.

För egen del kommer jag aldrig att få nämnda medalj då jag är stolt över dit våra förfäder tagit oss. Det vore en skam om vi skulle nonchalera deras strävan att vi skulle få det bättre än dem. Kampen framåt får aldrig överges.

Att acceptera mångkulturens alla yttringar och påbud medför att vi får gör avkall på det som våra farföräldrar byggt upp. Jag är i vilket fall stolt över våra farföräldrars strävan. Inte nödvändigtvis den styrande eliten men definitivt det hårt arbetande folket. Att inte fortsätta den traditionen är lika hårresande som att negligera vår kultur och folk.

Rapporten visar på att de med stereotypa könsroller är 3,2 gånger mer benägna till våldsbrott och sexuella kränkningar än de utan stereotypa könsroller. Nu får vi inte reda på mer. Nu är det kanske inte så PK längre. Hade man fortsatt hade man kanske pekat istället för att svepa yvigt med hand i jakten på var problemet har sin rot. ”Vi bränner skogen för vissa träd är dåliga för vi vill inte peka ut något enskilt träd eller art”.

Jag tror att det ligger till som ovan beskrivet. Man är för rädd för de andra i PK-maffian och därför är man mainstream där man egentligen borde gå emot strömmen trots att det är tufft. Undrar hur de sover om natten? Dåligt hoppas jag. Alla, ja kanske inte alla, vill att det skall sättas in krafttag mot detta men ingen vågar berätta var problemet ligger.

Man borde söka roten och inte sakta bränna skogen. Prat och konferenser skiter väl ungdomarna i. Man kan väl vara där och glida lite men i vardagen gäller andra måttstockar och rättesnöre.

Vi är ju snabba att fördöma allt möjligt och kräva att myndigheterna skall göra något. Såhär skriver MUCF på sin hemsida: ”Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor ska förebygga pojkars och unga mäns utsatthet för och användning av våld. Det gör vi genom att arrangera konferenser, samarbeta med andra och genom våra publikationer.” En av dessa heter ”Inget att vänta på”, dryga 100 sidor, och den hittar du som nedladdningsbar PDF-fil här: Inget att vänta på

Den dagen någon vågar dra isär ridån och rikta strålkastarna på problemet bortom konferensborden slipper alla ordentliga ungdomar dras med i anklagelserna. Det är de värda, oavsett ursprung och hudfärg. De andra skall ha det de förtjänar.

Arne Johansson, Malmö


4 responses to “Jag är förolämpad. Förolämpad av Myndigheterna.

 • Tony Patricia Garratt

  Hur ska man kunna vara ” artig och hålla god ton nä man är fly förbannad?? Det undrar Tony Patricia Garratt Björkvägen 10 387 72 Löttorp

  Gilla

 • Albin

  ”omåttligt trött” låter inte bra. Det är nog inte menat att man skall ta det personligt. Snart skall man ju deklarera då får man ju lite kontakt med ”myndigheterna” annars märker jag inte av dem direkt.

  Gilla

 • Tony

  Den enda anledningen till att Tv 4 skulle ta del av
  TV avgiften, skulle i så fall vara att det är samma
  vänstermuppar som härjar där som i SVT, men sådana
  ska inte belönas!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå förolämpad och myndigheter…….

  TV4 vill ta del TV-avgiften.

  Huva, man slutar aldrig att förvånas i detta land.

  Deras anledning var av det största hyckleriet, jag har hört på länge, från svensk media. De säger;

  ”Detta i syfte att säkerställa att ge tittarna optimal valuta för sina avgifter.”

  Huva…huva…det är synd om människan. I Sverige.

  ”Kommersiella TV-bolag förslår att även de ska få ta del av de pengar som kommer in via TV-avgiften. Bakom förslaget står branschorganisationen Tevefolket som består av TV4-Gruppen, MTG och SBS Discovery.

  I ett yttrande till Myndigheten för Radio och TV skriver Tevefolket att förändringen inom mediebranschen går så snabbt att Myndigheten för Radio och TV borde titta på hur TV-avgiften fördelas.

  ”Detta i syfte att säkerställa att ge tittarna optimal valuta för sina avgifter.”

  Blir detta verklighet, då vet jag som trogen licensbetalare , vad som ska göras……

  Läs mer:

  http://www.journalisten.se/nyheter/tv4-vill-ta-del-tv-avgiften

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: