Göran Carstorp slutar

JOURNALISTIK. Göran Carstorp, chefredaktör och ansvarig utgivare för Södermanlands Nyheter i Nyköping slutar sin anställning på tidningen. Bakgrunden är en konflikt kring de organisationsförändringar som planeras av ägaren Eskilstuna-Kuriren AB.

2015-01-19_1129

Carstorp har inte accepterat sin nya roll, som innebär att han fråntas utgivarskapet för SN och underställs huvudredaktören Peo Wärring. Han väljer istället att lämna tidningen.

Göran Carstorps slutar som chefredaktör den 28 februari.

Under uppsägningstiden, som är ett år, står han dock till företagets förfogande för andra arbetsuppgifter.

Vad Göran Carstorp ska ägna sig åt i framtiden är för närvarande oklart. Carstorp är 56 år.

-Hemskt tråkigt tycker Pettersson…99:an Carstorp och tidningen Södermanlands Nyheter har varit några av favoriterna på bloggen. Göran Carstorp ska dock ha en eloge för att han inte kryper för husse i Eskilstuna. Synd att han inte varit lika rakryggad tidigare och stått upp för den yttrande- och åsiktsfrihet som han pratat så mycket om…vi får även passa på att tacka för all reklam Carstorp gett vår blogg. Bland annat flera uppslag i inlägget om Hjärnorna på SN. För övrigt kan vi meddela så är i efterhand att det var SN som låg bakom polisanmälan. Tack Carstorp.

Carstorp går med flaggan i topp, trots att upplaga, annonsintäkter och förtroende rasat under hans tid som ansvarig utgivare och chefredaktör säger han – “Jag fick erbjudandet att fortsätta som chefredaktör under nya villkor, men med tanke på de förändringar som är på gång känns det bättre att någon annan tar över ansvaret för att fortsätta utveckla journalistiken på Södermanlands Nyheter,” 

För kännedom om lokalpressen i Södermanland

12 thoughts on “Göran Carstorp slutar

 1. När det gäller Göran Carstorp, så är det som “vanligt” tvetydigt.

  Det har varit så under en stor del av hans tid som ansvarig utgivare på SN.
  Likadant är det nu, när han ska “lämna” den posten.

  Tvetydigt är i högsta grad hans kommentar : “fortsätta utveckla journalistiken”. Där skulle nog en ärlig och uppriktig redigerare, strukit ordet “fortsätta”.

  Man blir ju lite nyfiken på vad GC nu ska göra på jobbet, när han nu står till företagets förfogande för andra arbetsuppgifter.

  Eller betyder det att han kan vara hemma med full lön, under ett år?

 2. I detta sammanhang skulle jag vilja citera Carina finas blogg:
  -“Om politiker bara höll truten.Så skulle de i varje fall enbart se dumma ut ! “..
  Kloka ord som även kan tillämpas för en avpolleterad chefredaktör….

 3. Som flitig kommentator på Pettersson eminenta blogg,ställer jag mig i raden av de närmast sörjande deltagande ! Må Nyköping med omnejd överleva,utan denna utpräglade socialist…..
  Om nu chefredaktören läser Petterssons blogg,skall han veta att det i Norrland finns/fanns en tidskrift,som heter “Norrskensflamman”… 😉

  • Den är numera placerad i Stockholm. Kommunisterna i Gällivare – Malmberget täckte inte tidningens kostnader. Så ligger det till Stenbock. Är det inte synd och skam att journalisterna inte har en trygg statlig anställning i ryggen. De är ju de ljugande politikernas främsta vapen Men så är det, de som gör det tunga jobbet får gå, medan lättingarna sitter fast som en före detta statsminister, för ganska länge sedan.

Kommentera