Snart f.d. moderat?

Vi är många i Sverige som numera titulerar oss som f.d. moderater. Bland oss finns såväl väljare som politiker och alla är vi besvikna på den väg partiet vandrat, inte minst efter att Reinfeldt klev in och började prioritera annat och andra än det och de han som svensk politiker borde.

Undrar om inte Jörgen Dimenäs från Essunga kommun, är näste man att lämna skutan. Antingen sker det självmant eller så tvingas han bort. Efter denna artikel där han inte skräder på orden, lär han inte ses med blida ögon av partiledningen.

”Ledningen för M bör lämna sina platser”, lyder rubriken på debattartikeln som publicerats i SvD.

Dimenäs besvikelse över partiet och särskilt de frågor som Moderaterna i alla tider bedrivit, är stor. Ekonomiska frågor, skattefrågor, polisens resurser, försvaret, skolan, arbetsrätten, bostadsmarknaden och migrationen, är alla områden där Dimenäs anser att Moderaterna svikit.

Både Reinfeldt och Borg får sig en känga och Dimenäs anser att de stack med svansen mellan benen och gjorde sig osynliga efter valförlusten och kritiken som kommit från inte minst moderata kommunpolitiker.

Decemberbeslutet ger Dimenäs inte många ören för och kallar det ett svek mot moderata väljare när man nu ger Vänsterpartiet makt över svensk ekonomi.

Vi får se om Dimenäs överlever kritiken, eller om han klokt nog byter parti. Det finns bättre alternativ Jörgen. Det har jag och hundratusentals f.d. moderater upptäckt.

Källa: SvD

8 thoughts on “Snart f.d. moderat?

  1. De Nya Moderaterna har gett oss tydliga besked, fortsatt hög asylinvandring! För att klara det så måste skattetrycket vara fortsatt mycket högt….och det är ju moderat politik…….

  2. Jag bgriper inte hur dom tänkte när dom lämnade det sjunkande skeppet genom att sno den enda livbåten och sticka och lämna resten av passagerarna kvar.

  3. Det bästa som kunde hända var att dessa moderater slogs sig samman inför extrakongressen och valde någon annan än AKB, till exempel Odenberg, som partiledare och rensar ut den sittande partistyrelsen. Den nya partiledaren gör upp med Åkesson om stöd mot ett nytt UtlL kap 5 § 25-beslut fram till minst 2022 och med hjälp av riksdagsmajoriteten röstar bort det fallande Löfvet.

    Annars lär vi få vänta på vändningen minst fram till 2022 med de verkningar det har på landet.

      • Vi inom SD är alldrig långsinta, annat än mot landsförädare! SD har Sverige och svenskarnas bästa på programmet, så sträcker någon seriöst ut en hand kommer SD att ta den.
        Ps. För att det inte skall missförstås, SD har även flyktingarnas bästa på programmet: hjälp på plats.

  4. Ja han har ju helt rätt i att Reinfeldts och Borgs beteende
    efter att ha förstört Sverige är oerhört fegt agerat, istället
    för att försöka att rätta till en del av vad man förstört så
    sticker dom ut bakvägen och smiter från ansvar,
    visserligen var det vad man kunde förvänta sig av
    Reinfeldt som är en feg stackare, men Borg trodde
    man i alla fall besatt någon form av ryggrad, men så icke!

KommenteraAvbryt svar