Asylsökande slog kvinnor och barn för att rädda sig själva


INVANDRING. En tragedi ägde rum i Grekland under helgen, när en brand bröt ut på en passagerarfärjan Norman Atlantic utanför semesterön den grekiska semesterön Korfu i östra Medelhavet. Tio personer har hittills rapporterats döda, men dussintals människor saknas fortfarande. Det var oroligheter ombord under räddningsaktionen vilket de flesta medier valt att inte skriva om.

Det var passagerarnas värsta mardröm, när branden bröt ut på fartyget som var på väg från Patras i Grekland med kurs på Anconca i Italien.

Norman Atlantic är en bilfärja och var nära Albaniens kust när den fattade eld på ett av bildäcken. Det var enligt pappren 478 personer ombord, däribland barnfamiljer och pensionärer. Där fanns också en besättning på 56 personer. Men ett stort antal illegala invandrare sägs också ha gömt sig bland de lastbilar som stod parkerade ombord. Elden sägs ha startat på ett av bildäcken och utvecklades så snabbt att den var omöjligt att släcka för besättningen ombord.

Ofullständiga och stökiga passagerarlistor, samt avsaknaden av förfaranden för evakuering skapade kaos ombord när elden och röken spred sig på fartyget.

Räddningsarbetet sägs har förvärrats ytterligare av höga vågor och kuling. På söndag var vågorna mellan 3 och 4 meter höga, för att under måndagen öka till 6 meter. En bogserbåt i området försökte bogsera passagerarfartyget, men wirarna höll inte i stormen och två albanska matroser dog vid räddningsförsöket.

Till skillnad från olyckan 2012 med den italienska lyxkryssaren Costa Concordia och kapten Francesco Schettino, som lämnade skeppet och passagerarna, och döptes till kapten Ynkrygg, så var kapten Argilio Giacomazzi (62) på Norman Atlantic kvar ombord tills den sista passageraren räddats.

Så långt har de flesta medier i norden beskrivit händelsen korrekt, men många PK-journalister har valt att bortse från annan information om olyckan och räddningsarbetet.

Berlingske Tidene har dock valt att informera sina läsare om vilka som stod bakom delar av problemen ombord under räddningsaktion.

2014-12-30_2133

Fartyget hade skickat ut nödsignaler och det kom räddningsfartyg, helikoptrar och andra fartyg för att hjälpa till. Det vanliga vid räddningsaktioner av det är slaget så ska kvinnor, barn, äldre och funktionshindrade räddas först.

Det skulle visa sig vara svårare än brukligt med ett antal icke-europeer ombord som inte tog hänsyn till vår kultur.

Här är ett citat från en berömd grekisk sångerska som var ombord och blev intervjuad om det efteråt: -Det var ett helvete. Jag såg några skrämmande scener. Det var män, irakier, turkar, pakistanier på fartyget som blev tillsagda att sitta ner för att räddningsteamet skulle prioritera barn, äldre och kvinnor. Men de klättrade, slog och drog i människor för att rädda sig själva och komma fram till helikoptern och säkerheten. Jag slogs också. Jag var så rasande. Det var riktigt grymt. Jag kommer aldrig glömma det, säger Dimitra Theodossiou.

En annan överlevare, 32-årig Christos Perlis, berättar att han och en annan man försökte få männen på fartyget att respektera att räddningsstyrkan ville rädda barnen först, sedan kvinnorna och slutligen männen.

-Alla klev på varandra för att få gå ombord på helikoptern. Männen började kämpa för att vara först till helikoptern. De tog ingen hänsyn till kvinnor eller barn. Ingen.

-Pettersson säger att det är dessa män som snart sitter på våra asylförläggningar och klagar på mat och standard, och gnäller över att de inte får de hit sina fruar och barn som de har lämnat kvar i hemländerna. Det är också dessa män som ska rädda vår framtid…

Frieord


26 responses to “Asylsökande slog kvinnor och barn för att rädda sig själva

 • Uppgiven

  Som jag skrev tidigare i ett annat inlägg, ord vi aldrig för höra av en Muslim. kvinnor och barn först…

  Gilla

 • Argus

  Det fanns i reportage på Sveriges radio som jag vill minnas att jag kommenterade här tidigare i år. Det handlade om en ”flykting” vars svåger hade lossat på flytvästen och försvunnit i havet sedan hans fru och barn drunknat. Med andra ord hade ”männen” lagt beslag på flytvästarna medan kvinnor och barn blev utan.

  Att inte ”journalister” kan knyta ihop ändarna kan jag förstå då de flesta av dem har större hjärta än hjärna (en livsfarlig egenskap som utvecklingen fram till våra dagar effektivt satt stopp för) och har valt yrket för att ”påverka”. Men att det inte verkar finnas fler vakna bland lyssnarna är obegripligt.

  Gilla

 • Lena

  Vad kan vara bättre än denna musik inför 2015, från ett frihetsälskande folk, njut av tonerna ! Gott Nytt År till alla på Petterssons härliga blogg, kram alla !

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  @Lena
  Behöver du hjälp skriv ner det.Har levt och bott nära en annan enpartistat (DDR)med liknande censur,som i vår nya diktatur !Man lär sig hur man kan kringgå dem,och deras bestämmelser… Vi fortsätter kämpa för ett framtida öppet och fritt demokratiskt Sverige.Gott Nytt År på dig !

  Gilla

 • Pica pica

  Samir rapporterade i kväll från Italien om färjekatastrofen men inte ett ord om detta även om det är med på flera utländska media.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Ja det fanns med stora antal illegala ”syrier från västafrika” som inte finns med på passagerarlistan…Men att dessa event. dog är ingen större katastrof.Nya c;a 6-700 är på väg i ett fartyg från Moldavien som styr mot Italien eller Kroatien…”Flyktingarna” vaktas av deras smugglare med vapen !
   Guldklimparna fortsätter berika hela Europa.. 😉

   Gilla

   • Ådärkomdenja

    SVT Text-TV:

    ”Fartyget Blue Sky M bordades under
    tisdagskvällen av den italienska kust-
    bevakningen. Ombord på lastfartyget
    fanns över 600 migranter.

    Besättningen fanns inte längre kvar på
    fartyget och någon hade satt på auto-
    piloten. Kvar i lastrummet fanns hund-
    ratals flyktingar på väg mot Italien.

    Tidigare under dagen hade den grekiska
    flottan fått ett nödrop från skeppet
    utanför Korfu. Det var en av migrant-
    erna som ringde och sade att det fanns
    beväpnade personer ombord. Efter att
    kaptenen lugnat de grekiska myndighet-
    erna fortsatte fartyget mot Italien.”

    Snart i Sverige… ”tack för att ni valde… sa Reinfeldt.

    Gilla

 • Lars Å Månsson

  @Lena
  Har skrivit det årskilliga gånger här på bloggen gå in på: YouTube.de
  I Tyskland råder ännu ingen censur….https://www.youtube.com/watch?v=Ji-6gfWQq-s

  Gilla

  • Lena

   Lars Å Månsson, tack men det fungerar inte heller, har testad återigen.

   Gilla

   • Lars Å Månsson

    Se till så du tar bort det ”com” som kommer upp,och ersätt med de.
    Du måste få fram den,genom min länk vid min kommentar !

    Gilla

   • Lena

    Lars Å Månsson, från mig ett varmt tack, det fungerade näst sista kvällen på 2014, nu blir det bättre 2015.
    Min favoritplats på denna jord kom åter i bild och musik, stor kram.

    Gilla

  • Ruben

   @Lena
   Ser att du fått hjälp av Lars, blev själv väldigt betagen av musiken. Kanske har du något som ligger i vägen för din webbläsare, testade själv både Firefox och Chrome. Det fungerade alldeles utmärkt på bägge två. Hoppas att det löser sig för dig, hav tack för en fin upplevelse. Vill samtidigt passa på att önska dig ett Gott Slut, och ett ännu bättre 2015. 😉

   Gilla

   • Lena

    Ruben, du är lika hjälpsam och visst sjunger friheten på Korsica, sin smäktande sång. Lyssna även på, Venitu incu me med samma artist, kram och Ett Gott År !

    Gilla

 • Joy

  De visar sin fantastiska kultur. Hur våra politiker kan påstå att de är framtiden är obegripligt. Men lika barn leka bäst, politiker och muslimer har hittat varandra. Svenskar betalar priset för vansinnet.

  Gilla

  • Lena

   Joy
   Önskar att de svenskar som har med sitt ”gooddoer jag” och med kraft bidragit till detta för dem ska det svida, vi andra är tyvärr lidande, hjälpte inte att rösta för något bättre, demokratin i Sverige är försatt ur spel.
   Kommer svikarna att straffas, hoppas det !

   Gilla

   • Joy

    Ja, vi får kämpa på. Det finns bara en väg framåt, den fortsätter vi på. Straff, ja, någon sorts rättslig prövning kanske kan ske, men det är tyvärr inte så lätt att lista ut hur. Tror knappt det finns någon lag mot politiker som begår de ‘brott’ de gör mot oss svenskar. Men det ska gå.

    Gott Nytt År, Lena!:-)

    Gilla

   • Lena

    Joy, du är en uppfriskande ny bekantskap på Petterssons roande och oroande fria blogg, vi ska kämpa på och nu ser önskar jag dig Ett Gott Nytt År ! Kram !

    Gilla

  • Kalasbetalaren

   Observera att politikerna bara har sagt att detta är Sveriges framtid. Dom har helt rätt i det, om dom får råda!
   Men det skall vi sätta stopp för!
   Våldtäkter, mord och plundring skall
   INTE vara Sveriges framtid!

   Gilla

   • Joy

    Nej, absolut inte, Kalasbetalaren! Framtiden ska se annorlunda ut, men det krävs mycket nu. Men ge mig, det gör jag aldrig! Trött och uppgiven ibland så jag måste skriva av mig och få känna stöd i andra, men ge upp, aldrig! 2015 behöver vi varandra mer än någonsin, det är mycket rent otäcka saker på gång i vårt fosterland.

    Gilla

 • Lena

  Det är som vid deras måltider, männen först kvinnor och barn om det blir något över, GS kommunisten på österlen vad jag önskar dig detta samhälle men du hinner nog att ”gå till sällare jaktmarker” innan Sverige men det hinner inte dina barnbarn om du har några.

  Gilla

  • Ruben

   Tänk på vad du skriver Lena, argbiggan blir kanske förbannad. 🙂

   Gilla

   • Lena

    Ruben då lovar jag dig att jag blir blir ännu mer förbannad. Förresten så kan jag kanske avväpna henne med något flytande.

    Gilla

   • Lena

    Ruben jag börjar att fatta misstankar om ”you tube”, det fanns ett så vackert klipp från corsica med musik av I muvrini, ”i muvrini A te corsica”, nu kan jag inte längre få fram det, undrar om det är för att det finns vid två tillfällen bilder på kors i videon ?

    Gilla

 • ossie

  Denna solskenshistoria kommer aldrig på pränt i svensk ljug o censurmedia.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: