Äntligen lite motstånd.


Terroristerna i Boko Haram

Terroristerna i Boko Haram

NIGERIA Kamerun har för första gången bombat den Nigerianska Terrorgruppen Boko Haram med sitt flygvapen. Det var Kameruns president Paul Biya själv som beordrade söndagens attack längs den nigerianska gränsen.

Detta sedan Boko Haram satt upp flera militärläger i närheten av Kameruns gräns. Boko Haram har varit aktiva i området, från sina fästen i nordöstra Nigeria, ned till Kameruns gräns, och Kamerun har skickat tusentals soldater för att bekämpa den vidriga muslimska terroristgruppen. Det är sannerligen på tiden, då Boko Harams islamister är skyldiga till otaliga terrorangrepp på civila kristna bosättningar i byar och städer i nordöstra delen av Nigeria.

Tiotusentals offer har krävts bland de obeväpnade invånarna i området, och ett par spektaktulära  gisslantagandet av unga kvinnor har man också hunnit med, där de tillfångatagna kvinnorna mest skolflickor, har tänkts användas som sexslavar.

Det meddelas att minst 41 medlemmar av terrorgruppen Boko Haram har dödats under helgen. Det borde ju vara så här länderna runt Boko Harams fästen i  nordöstra Nigeria alltid behandlar terroristgruppen tills den utplånas, då jag inte tror att de efter 7 års terrorkrig,  åter kan civiliceras…

Det vore dessutom bra att få se om president Jonathan Goodluck kunde visa lite mer offervilja att hjälpa sina kristna medborgare i den nordöstra delen av Nigeria. En stor och genomarbetad militärkampanj för att för alltid se till så att Boko Haram försvinner som terrorgrupp ska väl inte vara så svårt att ordna, bland alla de länder terrorgruppen har härjat i.

Kameruns soldater

Kameruns soldater

Det ser dock lite mindre mörkt ut på Kameruns bänk nu

AFP


One response to “Äntligen lite motstånd.

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: