Östeuropéer tömmer Sverige


INVANDRARE/BROTTSLIGHET. Lyxbilar, nedplockade i smådelar, båtmotorer och verktyg. Stöldgods för miljontals kronor och 157 gripna för häleri är facit efter polisens systematiska razzior i sju hamnar i Skåne och Blekinge.

Spåren har också lett polisen till tjuvgömmor i industriområden i Malmö och Helsingborg, som fungerat som mellanlager.

Men den absolut största mängden stöldgods på väg ut ur landet har upptäckts i Ystads hamn.

”Operation Gunvor”, där Skånepolisen fått förstärkning från hela landet, har pågått under större delen av 2014. Stöldgods för cirka 15 miljoner kronor har beslagtagits, och nästan allt har kunnat återbördas till ägarna.

– Det som slagit mig mest är att stölderna är så otroligt organiserade, säger Börje Aronsson, insatsledare för Operation Gunvor som också leder Bisu, Skånepolisens grupp mot inbrottsstölder.

Bland dem som gripits med stulet gods finns en del som jobbar ensamma.

Men i många fall finns misstankar om utländska beställarorganisationer med ”garanter”, boende i Sverige som ordnar sängplatser, mobiltelefoner och fordon åt inresta personer som begår inbrotten.

Innan stöldgodset transporteras ut ur landet samlas det i mellanlagringsstationer, ”ankarplatser”. Sådana har avslöjats på flera håll i landet, i bland annat ett industriområde i södra Malmö, och ett i östra Helsingborg.

– I Helsingborg gjorde vi vårt största kap i våras, där fanns fem stulna lyxbilar och de höll på att lasta en ny Range Rover på en utländsk trailer. I lokaler hade man demonterat ett antal bilar ner till minsta beståndsdel, plastat in dem och packat på lastpallar. Alla bilarna var stulna i Västsverige och kring Göteborg.

Av de 157 personer som gripits kan ingen kopplas till själva inbrotten, utan misstankarna gäller häleri och grovt häleri. Åtta av tio fall har gått till häktning.

I september kom de första domarna, i Helsingborgs tingsrätt. Fyra personer fick mellan tio månader och två års fängelse och utvisning för att hanterat de stulna lyxbilarna.

Samtliga gripna är utländska medborgare, oftast från någon av de tidigare öststaterna Polen, Bulgarien, Rumänien, Litauen.

Stöldgodset som har beslagtagits i hamnarna och på ankarplatserna kommer från hela Sverige, så långt upp som Jämtland och Härjedalen. Och från Norge.

– Strax före jul tog vi en trailer i Ystad, fullastad med skruvdragare, cirkelsågar och annat från ett stort inbrott på ett byggvaruhus i Oslo.

I december klarades också en skånsk stöld upp inom Operation Gunvor. En stulen båtmotor med GPS spårades in till centrala Malmö. Medan polisen spanade på lagerplatsen kom flera bilar och lämnade stulna båtmotorer, alla från småbåtshamnen i Limhamn.

Verktyg som röjsågar och motorsågar är stöldbegärliga. De drabbade är ofta småföretagare, som blivit överlyckliga när de fått tillbaka sina arbetsredskap. Skånepoliser har haft hjälp av godsspanare från Växjö och Kalmar som matchat stöldgods med stöldanmälningar.

Operation Gunvor har styrts från Skåne, men insatserna har förstärkts med poliser från hela landet. Vid årsskiftet ändras polisens organisation, mycket är oklart om kommande satsningar.

– Jag är ändå övertygad om att Operation Gunvor kommer att drivas vidare 2015. Den har gett så mycket tillbaka, säger Börje Aronsson.

-Pettersson noterar 157 gripna, stöldgods för 15 miljoner och det är bara en bråkdel…men, men mångkultur har vi beställt och mångkultur har vi fått…det är ändå bara den berömda toppen på isberget. Så de som tror att EU-migranter försörjer sig enbart på att tigga kan fortsätta göra det…

Tänk på att de 157 gripna är hälare, jag kan inte branschen men på en hälare borde det gå en hel del tjuvar och varje tjuv gör mängder med inbrott…

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien

HD.se


16 responses to “Östeuropéer tömmer Sverige

 • Kalasbetalaren

  Frågan är hur länge till det inte är hets mot folkgrupp att vi svenskar inte åker ner och lämnar vad vi har i öst!
  Lite rasistiskt är det allt att dom måste stjäla!

  Gilla

 • Ruben

  Och de sanslösa ”jubbar po” för att se till så att de ”stackarna” skall trivas ännu bättre.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/migranter-far-ny-nattlokal/

  Gilla

 • Viking

  Va är syftet med denna sida, massa påhittade artiklar, skulle Svenskar vara ärligare än östeuropeer? vilken skitsnack, hur kan ni klumpa ihop folk så? denna sidan borde anmälas

  Gilla

  • Naivtive

   Vem står förr den flesta brotten procentuellt i Sverige?

   Gilla

  • Eddy Karlsson

   Svaret på din fråga är JA Svenskar är ärligare. I gamla östblocket är folk uppväxta i ett tjuv- och skitsamhälle som ärvts av kommunistförtryckarna. Om du varit i Ryssland, Östtyskland osv känt människor som bor där skulle du också begripa. Tillit saknas i princip. Man snor fortfarande i princip allt som går att sno och lurar till sig det man kan. Det kommer att ta generationer att fixa till det. Nämn artiklar som är ”påhittade”!

   Gilla

  • Naivtive

   ”Viking” kallar du dej men svenskan du använder ställer vissa tvivel om var ifrån du kommer.

   Gilla

  • Stenbock

   Pröva på andra har försökt men misslyckats…..Ännu lider/är inte hela svenska domarskrået faktaresistenta !
   F.ö. är du släkt med Martin Ljung ?

   Gilla

  • Joy

   Väx upp och se verkligheten, Viking! Vakna, läs sidan och du kanske börjar begripa verkligheten. Leva i dimman är inget vidare, mycket lätt att gå vilse. Gott Nytt År på dig!:-)

   Gilla

 • Naivtive

  Betänk detta, allt som rövas bort från oss från bilar sommarstugor what ever skall ersättas. Eller hur?

  Vem tjänar mest på detta? Bil handlaren, möbelhandlaren, bilradiohandlare? Vem har 25% avans?

  Vem har makt att ändra detta men tjänar 25% på allt som säljs i detta land och vem är den störste förloraren förutom den enskilde berottsoffret? Visst är det fint att vår egen beskyddare har störste vinsten i att inte göra ett skit för att förhindra all sköns slödder att förse sig med våra ägodelar, visst är det helt fantastiskt?

  Gilla

 • Eddy Karlsson

  @Grune
  Du skojar, minst 4 ggr så mycket, nej snarare 20 ggr så mycket. Visumtvång för alla från före detta östblocket är nödvändigt för att slippa den värsta skiten av dessa jävla kadaver! Dom är ta mej fan undermänniskor!

  Gilla

 • ericr45

  Vi kan alltså konstatera att det medborgargarde som bildades i Småland och ”plockade hem” åtta polacker inte var helt fel ute…
  Tyvärr så var det medlemmarna i gardet som bestraffades av svensk polis!!!
  (För grov ”handpåläggning”)
  Någon hade fö förra sommaren i GBg:s hamn sett en container med över fyrtio motorcyklar med svenska skyltar..
  När han senare närmade sig container till fots blev han hotad med stryk..

  Gilla

  • ericr45

   Karlskronapolisen gjorde för några år sen en razzia i Verkö hamn på UTgående trafik (Polenfärjan..)
   20% av bilarna hade med sig stöldgods..

   Gilla

 • Stenbock

  Nu ser man vad mun till muninformation kan åstadkomma…Deras fattiga,(mestadels kvinnor och förståndshandikappade) vänner sitter nu över hela landet och tigger om dagarna.Medan deras ”beskyddare” arbetar nattskiftet !
  Nu fick jag också förklaringen till att antalet zigenare i ”mitt” ghetto,minskat senaste halvåret.Ersättningen i bostadsbeståndet består nu till stor del av
  ”västafrikanska syrier”

  Gilla

 • Susanne

  1 5 7 !!! anhållna

  Gilla

 • Grune

  Polisen hade tagit stöldgods för 15 miljoner, det är bra. Nu är det väl så att det är minst fyra gånger så mycket som polisen aldrig får tag på.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: