Somalier döms till sex år för grov våldtäkt


INVANDRING/BROTTSLIGHET. 28-åringen överföll och våldtog en för honom helt okänd kvinna på en bakgård i centrala Göteborg. Nu döms han till sex års fängelse. Kvinnan får även ett skadestånd på 163 000 kronor.

Mannen tog först kvinnans cykel. När hon följde efter honom för att ta tillbaka den överfölls hon inne på den undanskymda bakgården. Hon misshandlades med en flaska och fick ta emot både slag och sparkar innan hon våldtogs.

Tingsrätten anser att gärningen varit hänsynslös och präglad av råhet och fastställer också ett skadestånd till kvinnan på 163 000 kronor. Mannen, som för tre år sedan också dömdes till fängelse för våldtäktsförsök, säger sig inte ha någon minnesbild av det inträffade.

-Pettersson noterar att det är som vanligt, varken GP eller någon av de andra drakarna vill tala om att mannen är en 28-årig somalier som av någon oklar anledning fått svenskt medborgarskap och därmed inte kan utvisas…

– Nu ska du dö din jävla fitta! påstår åklagaren att den fine herren sagt.  

Kvinnan blev slagen med en flaska, med knytnävar och sparkad i huvudet. Hon tvingades därefter till olika former av samlag. Våldet resulterade i allvarliga, dock inte livshotande, skador.

Tingsrätten dömer mannen för grov våldtäkt, med följande motivering:

 ”Målsäganden har uppskattat att händelseförloppet tog 30-45 minuter. Gärningen har varit hänsynslös och präglats av råhet. Kvinnan har känt dödsångest och många gånger under skeendet bett honom att sluta. Han har dragit i hennes jacka och hållit för hennes mun så hon inte fått luft. Hon har legat på krossat glas …”

Domstolen – som anser kvinnans berättelse vara till 100 procent trovärdig – fastställer skadeståndet i målet till 163 000 kronor.

28-åringen har under utredningen och rättegången varken kunnat erkänna eller förneka. Han påstår sig helt enkelt inte ha någon minnesbild av det inträffade.

Mannen fälldes i december 2011 för bland annat våldtäktsförsök och fick då två års fängelse.

I den senaste domen på sex år ingår – förutom den grova våldtäkten – ett rånförsök inne på restaurang Sticky Fingers och en serie mindre brott.

Återkalla medborgarskapet och UUUUUTTTTT!!!!!


12 responses to “Somalier döms till sex år för grov våldtäkt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: