”Svensk” strider mot ISIS


MELLANÖSTERN. Assyriska kristna i norra Irak har nyligen börjat träna för att bygga upp en egen beväpnad styrka för att kunna försvara sina områden mot IS. Mer än 2 000 frivilliga har anmält sig för att ingå i försvarsstyrkan. Daniel från Sverige är en av dem som rest till Irak för att strida mot IS.

På en rekryteringsfilm från de assyriska säkerhetsstyrkorna syns 28-årige Daniel i kamouflagekläder, skottsäker väst och med sitt automatvapen.

– Hello my name is Daniel. I am born in Sweden. I am Assyrian-Iraqian, säger han.

Han reste till Irak efter att han sett hur många tusentals kristna tvingats fly undan IS i Mosul och andra städer. På fyra språk uppmanar han andra att följa hans exempel:

– Jag vill att ni alla tar och kommer hit och tar vapen och för denna kamp mot dessa terrorister, säger han.

Daniel jobbade tidigare inom byggbranschen och har gjort militärtjänst i Sverige. De senaste veckorna har han fått militär träning på Nineveslätten i Irak, när jag ringer upp är han några mil norr om Mosul: – För mig är det att göra min plikt, såsom en svensk betalar skatt i Sverige så måste jag också betala skatt för mitt folk och det är kanske genom att offra livet.

-Pettersson noterar ännu ett exempel på att Björn Söder har rätt. Daniel är född i Sverige, har gjort militärtjänsten här, har arbetat och betalat skatt i Sverige men tycker ändå att han är assyrisk irakier. Sedan är det militärt riktigt. ISIS kan bara bekämpas med militär på marken och lyckas ingen göra slut på dem där får vi slåss med dem här…

SR


13 responses to “”Svensk” strider mot ISIS

 • Stenbock

  Åter tack Pettersson ..
  Har ju vad jag kan minnas aldrig läst den bestsellern,som du nämner Uppenbarelseboken.
  Förvånad att Ali är såååå Bibelkunnig !

  Gilla

 • Ali1948

  Stenbock. Jag skakar på huvet o undrar vad israel o cia tjänar på att skapa dessa grupper. O visst tjånar de på det på kort sikt. Men jag skakar på huvet o ser att de begår stora misstag.
  Det känns som att de vill snabba på hermageddon

  Gilla

  • Stenbock

   Det sista ordet får du översätta till Skånska…..

   Gilla

   • Pettersson

    Stenbock, Harmagedon omnämns i Uppenbarelseboken 16:16 i Bibeln som det sista slagfältet mellan det goda (västvärlden och de kristna värderingarna) och det onda (Allah, Muhammed och deras demoner) och det betyder undergången för en islamska världen.

    Ali har inte fattat den översättningen, han är lite trög. Araberna kallar bland annat Israels befrielsekrig för Al Nakba (den stora katastrofen) trots att det innebär att det i varje fall finns ett demokratiskt land i Mellanöstern och några araber som har det bra…

    Gilla

 • Rannug

  Verkligen hedersvärt att han strider mot IS. Men varför strider inte Iran mot IS de har ju erbjudit sig! Är det Israel och Usa som förhindrar Iran att strida mot IS? Varför anfaller inte IS Israel??? Något jävla lurt är det!

  Gilla

  • Ali1948

   Bra o relevana frågor. Något lurt är det med IS. Jag misstänker att israel o cia är inblandade på något sätt. De förnekar inte sin inblandning i alla fall.

   Gilla

   • Stenbock

    Nu har det slagit helt runt för sig Ali…Försök att skaka på huvudet,och se om det hjälper !

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Ända anledningen till att IS inte anfaller Israel är att där finns folk som kan försvara sig! IS mod räcker bara till att anfalla obeväpnade kvinnor och barn!

    Gilla

 • Ruth Magnusson

  Hello my name is Daniel. I am born in Sweden. I am Assyrian-Iraqian, säger han.
  Så det var alltså inte Olle eller Pelle. Alltså ingen svensk. Om ett etniskt svenskt par får barn i Kina, inte 17 blir det en kines de får inte.

  Gilla

  • Stenbock

   Jo Ruth….enligt svenska enhetspartiet förhåller det sig så !

   Gilla

   • Stenbock

    Skulle kanske förklara,att rika kineser idag reser över till Kalifornien för att föda sina barn.
    Alla som ser dagens första ljus i USA blir automatiskt amerikaner ! Tror att förrädaren Reinfeldt och hans byke har hört talas om detta !I Absurdistan räcker det förstås att sätta sin fot i landet så bokförs man,och erhåller full socialhjälp !

    Gilla

 • Lars Å Månsson

  Det är väl dessa ”trupper” som Tyskland stöttar med vapen (där bäst före är utgången)…
  Hur dessa 2.000 skall kunna slakta 30.000 IS är för mig en gåta ? Det som kommer att ske i förlängningen är nya strider på annan plats i M-östern…
  Detta är ju det enda de har att syssla med.
  Röva.mörda och ta kvinnor som slavar.Skrämmande !

  Gilla

 • Nisse

  En sån fähund kommer jag aldrig kalla för Svensk.Men ….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: