15-åring häktad för sprängning i Rosengård

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Den 15-årige pojke som misstänks ligga bakom en sprängning på Rosengård i Malmö på julafton har häktades vid Malmö tingsrätt. Han häktades skäligen misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse efter sprängningen på Herrgården på julafton. Han även fortsatt misstänkt för grovt vapenbrott.

Fyra män som ville närvara vid häktningsförhandlingen stoppades av polisen och visiterades. Den bil de färdades i fick även genomgå en flygande besiktning. När kontrollerna av de fyra männen var avklarade och de kunde gå in till rättssalen var häktningsförhandlingen över.

-Pettersson har namnet, men med tanke på grabbens ålder och misstankegraden så lägger jag inte ut det. Men som vanligt är det ett arabiskt, muslimskt namn.  Ytterligare två personer, 38 och 19 år gamla, har idag anhållits misstänkta för att ligga bakom sprängattentatet.

2014-12-29_1053

TIDIGARE 2014-12-24. Ett nytt sprängdåd inträffade i Rosengård i Malmö på julafton. Återigen var sprängningen riktad mot ett fastighetsbolags lokaler. Larmet om sprängningen kom vid 18.10. Ingen person skadades vid explosionen.

– Där är en ruta som är helt bortblåst. Karmen bara hänger. Delar av den ligger tio till femton meter ut från fönstret, säger frilansfotografen Karsten Petersen.

Polisens tekniker ska nu undersöka lokalen.

– Vi har spärrat av på platsen och försöker prata med människor som kan ha sett någonting, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen.

Sprängningen på julafton var den fjärde i området på kort tid.

Under helgen inträffade två explosioner vid bolagets lokaler. Det inträffade även ett sprängdåd mot en bil som stod parkerad några hundra meter bort från fastighetsbolaget.

I nuläget finns ingen misstänkt gripen för sprängningarna.

En av polisens teorier är att det kan röra sig om en tvist mellan vissa hyresgäster och fastighetsägaren.

-Pettersson tycker det är spännande med mångkultur. Politiker och journalister skyller på enskilda människor men det är fel på samhället som skapar så många galningar…

Fler terroristdåd i Rosengård

Sprängdåd mot rättscentrum i Malmö

12 thoughts on “15-åring häktad för sprängning i Rosengård

  1. Ja vem hade förväntat sig något annat? Bilgrillning
    Balkongflygning, Sprängningar av både bilar och
    fastigheter är nya fräscha inslag i den Svenska
    brottsfloran utförda av dessa galningar.
    Men när ett lands styrande är så extremkorkade att
    man öppnar dörrarna och släpper in allt utan någon
    kontroll alls så blir resultaten precis så , sådana som varit
    slödder i sina gamla länder upphör inte att vara detta
    bara för att dom bosätter sig i ett enfaldigt land, tvärtom
    så utökar dom sin brottsbenägenhet och flinar åt
    Svenska makthavares dumhet!

  2. Jag blir jävligt kränkt av att otacksamma muslimer kommer hit spränger och försöker skrämma folk till lydnad! Frågan är var jag som svensk kan få gehör för det?

  3. Väntar nu med spänning på Áli`s kommentar…Varför är det nästan 100 % enbart arabiska namn,som inbjudes stå framför skranket ?

    • Jag kan rycka in!
      Det är stormakternas och den judiska konspirationens fel.
      Muslimerna är oskyldiga!
      Passa er för helvetets eld, otrogna!
      Ali

    • Nu överdriver du Stenbock. Jag var i Solna tingsrätt för några veckor sedan och bläddrade i pärmen med mål som var på gång. Jag hade tyvärr inte tid att räkna men uppskattar antalet med svåruttalade namn till endast 80 %…

      • Kan vara så i Solna..
        Men i Eslöv m.omnejd är siffran högre !
        I kväll har man t.o.m. utlyst en manifestation på Stora Torget.Denna gång protesterar man mot,att de har uppstått brandskador i deras Moskè..
        Troligen av samma art som i Eskilstuna ! 😉

Kommentera