Bränder mot moskéer

Efter branden i Eskilstunamoskén har redan ”antirasistiska” manifestationer anordnats, politiker fördömt och proffstyckande artister utpekat.

Än så länge vet inte ens polisen något och det kan därför te sig märkligt att ovan nämnda grupper har bilden klar för sig. Lika märkligt är att samma personer inte engagerat sig tillnärmesevis lika mycket när andra byggnader och institutioner brinner.

Antalet bränder i svenska skolor är högre än i de flesta länder. Bl.a. kostar dessa bränder mer än vad de gör i ett enormt land som USA. Källa: Forskning & Framsteg

I samma artikel kan vi läsa att majoriteten av skolbränderna sker i socialt utsatta områden, dvs invandrartäta förorter.

Om nu bränderna sker i områden där många invandrare bor, borde väl proffstyckarna och politikerna kunna vända detta till rasism? I ett dokument från Brandskyddsföreningen kan vi läsa att antalet skolbränder i Sverige åren 2001-2010 var fler än en per dag. 2010 var 45% av dessa bränder anlagda. Källa: Brandskyddsföreningen

Fortsätter vi beskriva just de invandrartäta förorterna har inte bara antalet skolbränder ökat, det har också antalet bilbränder. Om det nu är så många invandrare som får sina bilar utbrända, borde väl detta hänvisas till rasism? Källa: Expressen

Det är heller inte bara moskéer som utsätts för vandalism. Synagogor är om möjligt än mer utsatta, inte minst för vandalism. De judar som får sina heliga rum vandaliserade och som själva utsätts för brott, vittnar om de bakomliggande orsakerna och vilka som utför dåden. Är inte detta ett hot mot religionsfriheten och hatbrott? Källa: Sydsvenskan

3

Inte heller våra kyrkor har gått fria. Varje år brinner det i snitt tio gånger i svenska kyrkor och många kyrkor utsätts för vandalism. Även detta borde därför utmålas som hot mot religionsfriden, eller…?

Har ni sett, hört eller läst om manifestationer till stöd för bilägare som förlorat sina egendomar i invandrartäta förorter? Har ni läst om politiker som fördömt attackerna mot våra kyrkor? Har ni läst hur proffstyckande artister pekat ut muslimer från Mellanöstern som skyldiga till antisemitismen? Har ni läst om myndighetspersoner som öppet anklagat invandrade ungdomar för att elda i skolor för en kostnad av 500 miljoner varje år?

Det har inte skett särskilt ofta kan jag lova, förutom att judarna i Malmö getts stöd i ett fåtal kippavandringar. Annars är det tyst, men när nu en moské utsatts, så är det annat liv i luckan. Ändå har inte polisen publicerat några svar eller hittat några gärningsmän. Tänk om det branden nu var självförvållad som det spekuleras i? Får vi då höra ursäkter från de som nu kastar ur sig anklagelser? V håller koll på er!

9 thoughts on “Bränder mot moskéer

  1. Det var 7-klövern som tände på och sedan skyller dom på SD som vanligt. 7klövern är ju Sveriges i särklass största förbrytarliga så dom kan säkert stå för något dyligt.

  2. Om jag skulle glömma en stekpanna på spisen skulle det också vara tyst bland de höger och vänster extrema.
    De extrema oberoende av färg gillar när det brinner, hoppet är att det skall elda massorna. Till ingen nytta för oss som vill arbeta eller studera.

  3. Muslimer skapar sin kultur var de än bor. Varför är det så svårt för våra politiker att fatta detta enkla faktum. En svensk får inte ha någon kultur, den utgör ett hot mot alla massinvandrare. Muslimer måste få leva i sin kultur annars är det rasism.

  4. Minns ni brandattentatet mot en shiamuslimsk moské i Bryssel i mars 2012? Imamen dog av rökförgiftning.
    Vem kan ha gjort sig skyldig till ett sådant illdåd? Kanske en nazist? Eller åtminstone en rasist? Fascist, eventuellt? Eller islamofob, främlingsfientlig, intolerant eller lågutbildad?
    GM var … muslim. Närmare bestämt var sunnimuslimsk salafist av marockans börd. Den 5 december i år dömdes han till 27 års fängelse.
    Läs mer i denna tråd, där finns lite länkar.
    https://www.flashback.org/t1819377

KommenteraAvbryt svar