Licensjakt på politiker

Från Facebook Vår åsikt på riktigt  ”GAMMAL UTTJATAD FAVORIT I REPRIS: LICENSJAKT PÅ EN POLITIKER – ETT VÄLREGISSERATMEDIADREV” Vår Åsikt På Riktigt ställde sig i början av veckan vid åskådarplats och med en luttrad gäspning på läpparna, iakttog det mediadrev som uppenbart var tänkt att fälla Björn Söder (SD).

Samhällsintresserade svenskar med åtminstone en genomsnittlig läsförståelse hade redan förstått, genom att själva (via nätet) läsa på partiets principprogram att den etablerade medias illvilliga försök, med citat utdragen från sin kontext och direkt missvinklade rubriksättningar i diverse tidningar, inte skulle hålla fullt ut för ännu en medial ”triumf”.

Media jobbar som vanligt utifrån samma gamla enformiga mönster som numera allmänheten av erfarenhet lärt sig känna igen och således vänder sig direkt till internet för att kontrollera fakta istället för att som i gamla tider låta sig luras av nyhetsankor.

Men likt en flock vilddjur väljer man ut den individ som enligt planen ska falla. Den etablerade median väljer ut en individ ur en grupp eller som i detta fall ur ett parti och det mediala drevet startar som på en given signal i samlad trupp sin attack. Man vittrar blod, man vill och ska ha en åtråvärd trofé. Att krossa ETT parti har blivit en mission för media, men som vid detta laget borde ha lärt sig att diverse ”drev” de facto oftast slår fel.

Även denna gång då den direkta effekten av medias misskalkylering nu gör att det rasslar in än fler medlemsansökningar till Sverigedemokratiska partikansliet i takt med att gemene man ser, hör och därav genomskådar de mediala fulknepen som uppenbart var avsedd att vilseleda väljarkåren. För vem gillar mobbare? Vad som i de närmsta dagarna sker inom det påbörjade drevets sfär vet vi inte för handen, men tanken slår en att kanske är det på sin plats att även börja granska journalisterna som startar dreven lika mycket som de politiker som utsätts för dem?

Så som journalisten vid Dagens Nyheter, Niklas Orrenius som antagligen för denna gång gjort sitt då han var startskottet till det som skedde och sedan tog andra vid. Som till exempel Oisin Cantwell, krönikör vid Aftonbladet. Oisin skriver med rubriken ”SD:s hat mot samer är väl genomtänkt” vidare ”………Kommentarerna efteråt har i allt väsentligt och på goda grunder kretsat kring Söders uppfattning om judar. Det var detta folk som mänsklighetens grövsta brott i första hand riktades mot och antisemitismen är än i vår tid högst livaktig”.

Vår Åsikt På Riktigt väljer att ta med ännu en strof ur den mediokra texten från Aftonbladet signerad Oisin Cantwell: ”Det finns icke desto mindre skäl att uppmärksamma även den sverigedemokratiska synen på det svenska urfolket, samerna, en folkgrupp som enligt forskarna troligen kom till det nuvarande Sverige för cirka 10 000 år sedan. Det är nu inte första gången SD gör ett nummer av denna population……..”

Nåväl, kommen så långt då känner läsaren att det är bäst att kontrollera om det som förmedlas i etern är sant och väljer då att lyssna på vad Björn Söder har att säga under nyhetssändningarna via nätet. Även där inser tittaren att journalisterna vädrar blod, journalisterna i tv studiorna kan liksom inte tygla sig, de är nästan som i extas, ”Nu fäller vi honom, låt mig vara den som slår sista spiken i kistan” (Redax anm.) Att få några ynka minuter att ”ställa tillrätta” är näst intill en omöjlighet för den utsatte och även det ingår i den välregisserade ”teaterpjäsen”.

Björn Söder tog ju som avsett betet, men vad som hände därnäst gick ju passerat utan att lämna några märkbara spår i historieböckerna. Utan att gå in på sifferexercis vet vi genom mätningar att journalister och skribenter vid våra svenska tidningar har sin politiska hemvist till största del på vänsterkanten och inom miljöpartiet. Och om vi tar oss en liten titt på aftonbladets krönikör Oisin Cantwell då finner vi många märkliga artiklar, vi finner ett brinnande hat mot ETT parti och även hans mycket olämpliga Facebook inlägg.

Det är mycket olustigt att ta del av de självutnämnda godas alster när man ”gräver” och man skulle mycket väl kunna ge uttryck för det gamla talesättet ”man ska inte kasta sten i glashus”. O Cantwell vill knarka och skjuta ” Står två överförfriskade lantisar och bräker Iron-Maiden-högt på gnällbältesdialekt nere på gatan. Om jag hade meskalin så skulle jag dricka det. Och om jag hade ett hagelgevär så skulle jag sedan prickskjuta på dem.”, skrev Oisín Cantwell som efter frågor från Resume.se nu plockat bort inlägget. Och om det inte skulle räcka med det så tar vi några fler exempel. 2010 skrev Cantwell en artikel som tonade ner allt vad terror i islams namn heter ”….Historien lär oss dock att allt inte alltid visar sig vara det vi först tror. Det gäller inte minst när polischefer börjar prata om muslimska terrorister.”

Den tredje statsmakten förringar, undanhåller, ljuger och mästrar, men det håller inte i längden att idiotförklara ett helt folk. Cantwell har även den dåliga smaken att kalla ett godkännande av en lag för moralpanik då han i en krönika kritiserar förbudet mot sexuella handlingar med djur. Han får på tafsen av Förbundsordförande i Djurens Rätt.

Det finns många ömtåliga journalist-tår att trampa på, det borde göras oftare anser Vår Politiska Åsikt på Riktigt. Så hur allvarligt skadade blev Sverigedemokraterna av detta mediadrev som nu Björn Söder så nybörjarnaivt lyckades starta? Nja knappast märkbart eftersom motståndarpartiernas företrädare, likt media, uppenbart inte heller lär sig av sina misstag. Ta bara Rossanna Dinamarcas (V) ”Du är inte min talman”, Jan Lindhlom (MP) ”Riihkabeaivvi sardnideaddji” (herr talman på nordsamiska) för att bara nämna några osmakliga exempel. Med politiska ovänner som dessa behöver knappast SD några vänner för att vinna ökat väljarstöd, då folk oavsett vad de anser om SD som parti eller Björn Söder som talman inte tar lätt på ett förlöjligande av talmansämbetet. Historien får nu utvisa om partiets egna vänner även är vänner på riktigt när det blåser snålt. För ett parti utan medlemsuppbackning är dock ett parti i fall.

Vem står pall och vågar fortsatt stå upp för sina åsikter när drevet går och vem/vilka blir av feghet nu tystade för de är rädda att förlora sin egen lukrativa position i riksdagen? Kanske är det nu ett ypperligt tillfälle för genierna i partitoppen att inför nyvalet byta ut mer eller mindre samtliga sina riksdagskandidater som faktiskt varken är politiskt kunniga nog för att stå på egna ben eller att kunna tänka på egen hand. Så kommer vi att få se detta uttråkande skådespel upprepa sig igen? Ja troligen för media lär ju sig bevisligen inte av sina misstag och så länge som Sverigedemokraterna inte byter ut de ”panelhöns” som föder media med ammunition så lär detta bli en följetong genom hela nyvalsrörelsen.

Resumé http://www.resume.se/nyheter/media/2011/07/29/om-jag-hade-meskalin-sa-sk/

Olof G Hedengren http://realtid.se/…/20131…/20131107222138_Realtid378.dbp.asp Djurens Rätt http://www.djurensratt.se/…/djurens-ratt-svarar-oisin-cantw…

Hatsajternas retorik http://www.xn--aftonlgnen-jcb.se/kultur/article16226137.ab

Judar och samer är inte svenskar http://www.sydsvenskan.se/…/sd-judar-och-samer-ar-inte-sve…/

4 thoughts on “Licensjakt på politiker

  1. Men det finns många patetiska dumhuvud bland så
    kallade kändisar som fullt medvetet misstolkar vad
    som egentligen sades, en sådan är Jennie Kallur som
    tydlige har svårt att få någon uppmärksamhet när hon
    inte kan snubbla över häckar idag, och naturligtvis då
    måste lägga ord i munnen på Björn Söder.
    Jag vet inte om läsförmågan hos denna donna är
    underutvecklad, men ger man sig ut för att kommentera
    vad andra har sagt så borde hon ha koll på vad han
    verkligen sade, och inte vad hon tror han sade!

  2. Ojdå påpekar viktigheter!
    Artikelns innehåll pekar även den på något mycket viktigare!
    Att vi som allmänhet är förda bakom ljuset! Är vi ”bakom”? Knappast. Men det tar liite längre tid, när s.k. mediaproffs och rädda politiker fördröjer faktainformationen. Dessutom korrumperar de sitt befintliga förtroendekapital å det grövsta. Dvs de är kontraproduktiva utifrån egen ambition. Korkskallar är en adekvat benämning! KORKSKALLAR!
    Men när korken går ur… så flödar champagnen …

  3. BRA INLÄGG Pettersson!
    Att kunna analysera ett budskap som står på pränt, är inte alla förunnat
    …soffliggare borträknat (har ändå inget att tillföra), men de återstående
    av de 87% har svalt medias lögner…som sagt, det skrivna ordet ihop
    med eterns galla har gjort att 87% svalt lögnerna med hull och hår
    Fullkomligt övertygad, att då efterrätten serveras är den oätlig för alla!

  4. Jag håller med dej, många journalister har skrivit förskräckliga saker(hagelbössa).
    Men även dina kommentatorer har skrivit liknande saker mest varje dag.
    Oralt våld är lika förkastligt varifrån det än kommer.

KommenteraAvbryt svar