Regering vill utreda terrorsvenskar

ISLAM. Regeringen vill kriminalisera terrorresor och terrorträning. Nu tillsätter man en särskild utredare för att snabba på en lagändring, skriver justitie- och migrationsminister Morgan Johansson på DN Debatt. Minst 110 personer från Sverige har rest till Syrien och Irak för att strida i al-Qaida-inspirerade grupper, enligt Säpo.

Terrorsvenskar är ett växande problem och framför allt gäller det Islamiska statens (IS) framgångar i Syrien och Irak. Sedan 2012 har i princip alla terrorresor från Sverige gått till det området och Säkerhetspolisen (säpo) har i dag bekräftade uppgifter om minst 110 svenskar befinner sig där. Men mörkertalet är stort och det kan röra sig om betydligt fler.

”Människor som bor här har valt att ansluta sig till IS och terrorisera Iraks och Syriens befolkning. Det är helt oacceptabelt.”, skriver Morgan Johansson.

-Petterson tycker det är oacceptabelt att människor som är terrorister får bo här och får möjlighet att komma tillbaka…

5 thoughts on “Regering vill utreda terrorsvenskar

  1. Svenskar som köper sex utomlands döms i domstol. Svenskar som mördar och våldtar utomlands kan ringa Mona Muslim så får de en snuttefilt.

  2. Dessa ska inte in i vårt land igen, man har förbrukat sitt medborgarskap anser jag. Som det står: Men de kan dessutom utgöra ett hot när de återvänder, eftersom de kan ha förvärvat kunskaper om hur man genomför terroristbrottslighet och dessutom ha ett nätverk som kan hjälpa till. Regeringen och svenska myndigheter tar detta hot på allvar. Gör man? Tar hotet på allvar? Återvänder? Här ska inte återvändas. Är jag som Svensk arbetssökande ska jag vara tillgänglig och kan inte ens åka på en veckas semester, men åka ner i flera månader, leva på bidrag, lemlästa och mörda folk går bra, fy fan hur illa landet är.

KommenteraAvbryt svar