Det är inte rasistiskt att kritisera Islam

Mona Walter: ”Som tidigare muslim av somaliskt ursprung har jag både insyn och erfarenhet av Islam. Jag förstår jag inte problemet med att kritisera Islam, och varför det svenska samhället flyr från denna fråga?”

2014-12-11_0739Varför får jag inte kritisera Islam? ”Du ger näring till rasistiska strömningar som vi har i Sverige”, är det vanligaste svaret jag får när jag ställer den frågan. Genom att påstå detta begår man ett stort misstag. Att jämställa Islam med etnisk tillhörighet går inte.

Islam är en religion och religioner kan vem som helst bekänna sig till. Det är väl ingen som skulle påstå att endast etniska svenskar skulle vara troende kristna? Ändå är det helt i sin ordning att kritisera kristendomen utan att uppfattas som rasist eller främlingsfientlig.

Som tidigare muslim av somaliskt ursprung har jag både insyn och erfarenhet av att vara en praktiserande muslim i Sverige. Jag förstår jag inte vad problemet med att kritisera Islam är, och varför det svenska samhället flyr från denna fråga? ”Islam är en religion av fred”, har vi hört muslimer och världens politiska ledare hävdat om och om igen. För mig är det bara tomma påståenden. Inom Islam har muslimer bråkat, krigat och dödat varandra samt icke muslimer sedan Muhammeds tid. Detta har fortsatt ända till våra dagar och pågår just nu framförallt i Mellanöstern.

Läs hela debattartikeln av ex-muslimen Mona Walter på Nyheter24

-Pettersson anser att Mona Walter har rätt i sak, nästan…islam är ingen religion utan en ideologi och man behöver inte kunna ett dugg om islam, koranen, Muhammed eller Allah för att konstatera detta. Det är bara att titta hur det ser ut i världen. Islam är inblandat i 90 % av världens våldsamma konflikter. Muslimer bråkar i Kina, Ryssland, Indien, Thailand, södra Europa, överallt från Gibraltar till Filippinerna. Muslimer är osams med hinduer, kristna, buddister, judar, ateister men mest av allt är de osams med andra sorters muslimer. Islam är en dödskult, islam är fullt jämförbart med nazism och kommunism…

5 thoughts on “Det är inte rasistiskt att kritisera Islam

  1. Mona Walters skriver ”Inom Islam har muslimer bråkat, krigat och dödat varandra samt icke muslimer sedan Muhammeds tid. Detta har fortsatt ända till våra dagar och pågår just nu framförallt i Mellanöstern.”

    I 1:a Mosebokens 16:e kapitel står följande skrivet om Ismael och hans efterkommande – ismaeliterna (araber/muslimer):

    10 Och Herrens ängel sade till henne: »Jag skall göra din säd mycket talrik, så att man icke skall kunna räkna den för dess myckenhets skull.»
    11 Ytterligare sade Herrens ängel till henne: »Se, du är havande och skall föda en son; honom skall du giva namnet Ismael, därför att Herren har hört ditt lidande.
    12 Och han skall bliva lik en vildåsna; hans hand skall vara emot var man, och var mans hand emot honom; och han skall ligga i strid med alla sina bröder.»

  2. …att folk inte vill kritisera Islam beror på att de är rädda, först och främst
    att komma i onåd hos gänget som nu ”styrt” Sverige sedan Palmes debut
    …i andra hand i onåd hos de muslimer som nu gästar oss, de har satt sig i respekt (de ser läskiga ut) hos stora flertalet…må så vara, de stora flertalet kanske (?) är o.k. av mussarna…svårt avgöra ifall man blir ett huvud kortare eller får en kniv i skrinet om man skulle lipa åt dem, dumt chansa tror jag de flesta resonerar?.,)

KommenteraAvbryt svar