Reinfeldt: Det finns gott om plats för fler flyktingar


INRIKES. Sveriges före detta statsminister, moderatledaren Fredrik Reinfeldt, uppmanar i en intervju i danska Politiken de nordiska länderna till en generösare flyktingpolitik. Det finns gott om plats för fler människor i Norden, säger Reinfeldt.

– Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt, säger Reinfeldt.

– Pettersson vill bara tala om för Reinfeldt att han borde, om han inte gjort det flyga över Saudiarabien…

Förresten så fick Jimmie Åkesson kritik för att han helt enligt reglerna uppbar arvode när han är sjukskriven. Så vitt jag vet har den f.d. statsministerna också kvar sitt arvode trots att han helt uppenbart också är sjuk…

DN


41 responses to “Reinfeldt: Det finns gott om plats för fler flyktingar

 • Och varje dag kommer det nya, nu 150000 | Petterssons gör skillnad

  […] -Pettersson tycker det är dags att kalla in stridshingsten så får han förklara för de asylsökande hur härligt det är att på i de oändliga tomma skogarna… […]

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  Hybriden får bli konduktör på nya lämmeltåget. Små, ettriga gnagare, ersatta med svarta klagare. Enkelbiljett söderut enda alternativet.

  Gilla

 • Ojdå

  Åkesson är sjukskriven, det har man rätt till när man inte mår bra. Reinfeldt är inte sjuk och har rätt i att inte kallas sjuk.

  Gilla

 • Birgitta Bertilsson

  Jag förstår inte varför muslimer och islamister behöver en fristad i Sverige eller andra länder när hela mellanöstern är deras hem utom den lilla biten av ett riktigt demokratiskt land som snart alla vill bojkotta utom när det gäller att använda deras innovationer, mediciner, datorer och alla andra bra saker vi dagligen använder, det är ju inte bara apelsiner och grönsaker! Vem eller vilka förföljer islamisterna? De enda dom är ute efter är att ”missionera”, och agendan är att införa Sharialagar i alla länder. Att inte folk ser hur farligt det är övergår mitt förstånd. Dom filmar ju avrättningar i parti och minut varje dag. Lär sina små barn hur man sparkar boll med människohuvuden och allt möjligt annat djävulskt. Det börjar bli för mycket och ändå har så många skygglapparna på sig. Jag är tacksam för Petterssons blogg.

  Gilla

 • Olli Rein

  Men det finns ingen mer plats för skitgubbar som Fredrik Reinfeldt. De ska ha lagens strängaste straff och det med lite daglig uppmuntrande tortyr. Du är den värsta och falskaste människan som gått i ett par skor.
  Du borde skämmas, men det kan inte psykopater.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Långt innan Fredrik Reinfeldt blev statsminister, så följde jag hans politiska ”karriär” rätt så noga. Till mina nära och kära sa jag alltid, att vi har fått en farlig och ärelysten politiker inom det moderata partiet.

  Fredrik har helt klart ett psykopatiskt beteende. Jag har fortfarande idag, ingen som helst anledning att ändra på den uppfattningen. Jag har och kommer även att benämna honom som ”psykopaten ” i den bok , en politisk thriller, som jag aldrig kommer att få utgiven. Troligen beroende för att den inte är färdig ännu.

  Att danskarna har förstått att det är de flesta svenska politiker som är helt annorlunda än övriga Europa, är ju rätt skönt att få höra. INTE att den svenska befolkningen är helt annorlunda. Fast de visste ju vi.

  Från Svenska Dagbladet idag.

  Reinfeldt: Fler flyktingar får plats.

  De nordiska länderna har plats att ta emot betydligt fler flyktingar än i dag.

  Det säger Fredrik Reinfeldt (M) i en intervju med danska Politiken. Han säger även att han utesluter tanken på ett eventuellt samarbete med Sveridemokraterna – och får skarp kritik.

  Intervjun har väckt uppmärksamhet i Danmark. Danmarks före detta finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), menar att det är nödvändigt att Sverige ändrar både kurs i invandringsfrågan och inställning till SD.

  Han har följt den svenska debatten under många år och tror inte att det är hållbart i längden att ignorera ett parti med så stor del av väljarkåren.

  ”– Genom att vägra samarbeta med SD fnyser man åt oron för ökad invandring. Det ger väljarna intrycket att de inte lyssnar på människor. Att de inte har förstått att vi är bekymrade. Det är ett misslyckande, säger han och fortsätter:

  – Och det tycks mig lite naivt att tro att den svenska befolkningen är helt annorlunda än i övriga Europa. Men naturligtvis kommer verkligheten ikapp de svenska politikerna, fortsätter han.”

  Läs hela artikeln här.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-plats-for-fler-flyktingar_4169647.svd

  Gilla

 • Gregory

  Det snällast man kan säga om Ruinfeldt är väl att han nog inte skulle göra bra ifrån sig som en bilhandlare..

  Gilla

 • Tony

  Finns det bara ett land som vill ta emot landsförrädaren
  så skulle vi nog kunna skramla in till resan åt honom,
  under förutsättning att han aldrig kommer tillbaka.

  Gilla

 • Grune

  Nu har även Reinfeldt öppnat sin stora trut och med det sett tull att även M tappar ett antal hundra tusen röster.

  Gilla

 • Uppgiven

  Direktlänk till artikeln i Politiken

  http://politiken.dk/udland/ECE2476926/reinfeldt-der-kan-vaere-mange-flere-asylansoegere-i-norden/

  ”Reinfeldt: Der kan være mange flere asylansøgere i Norden”

  Samtidigt i norska aftenposten.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Fakta-om-innvandring-til-Sverige_-som-svenskene-ikke-vil-snakke-om-7813694.html

  ”Fakta om innvandring til Sverige, som svenskene ikke vil snakke om”

  Gilla

 • dharam veer

  Jävla idiot vill inte ha mer utlänningar i sverige om ja så ska det vara bara kristna. Folket. Inte mer muslimer islam isis religion folket. Som vill ta sverige och hela europa

  Gilla

 • Mats Edvardsson

  Sahara då, hur mycket plats som helst,ingen snö, varmt och mysigt.

  Gilla

 • Lena

  Världens rikaste länder med Qatar på första plats.
  http://www.varldenshaftigaste.se/topplistor/varldens-15-rikaste-lander/

  Gilla

 • Ruben

  Är det så att Negerhövdingen är ute för att missionera hos ”Preben” så är han ute i ogjort väder. ”Preben” och ”Karen” känner till vilket helvete han ställt till med i Absurdistan. Dessutom råder ett helt annat klimat där. 🙂

  Gilla

 • Ramses

  Ja om ändå dem som bör komma kom och inte Syriens stureplansfolk som aldrig är nöjda. Plus när dem erkänner själva hur illa det är som här. http://na.se/nyheter/orebro/1.2751435-beston-jobbar-mitt-emellan-kulturerna

  Gilla

 • Stenbock

  Mulatten vill liksom hans anfader,marknadsgycklaren Hood provocera och grusa alla förhoppningar,för hans efterföljande i invandrarpartiet M….

  Gilla

 • Grune

  Den här tallibanen kan inte vara riktigt funtad.

  Gilla

 • Katinka Glahd

  Om det bara rör sig om att ha plats så kan jag rekommendera delstaten Alaska i USA som är 6ggr/så/stor till ytan som Sverige och har endast .ca,800.000 invånare.Kazakstan är 4ggr större till ytan än vårt land har knappt 9 miljoner invånare.
  Namibia är dubbelt så stort som Sverige har 1,4miljoner invånare!
  Så är det bara plats det rör sig om i förre statsministerns huvud så finns det gott om detta på många andra platser i världen.Men tack i alla fall Ägget för att Du med detta uttalande gör att Sd spränger 20 procent spärren i veckan.
  Du förnekar Dig aldrig,men nu snälla Du är det nog dags för Dig att krypa tillbaka under stenen.
  Katinka Glahd

  Gilla

 • Pettersson

  Nu är ni lite elaka mot 32:an. Han är på rätt spår. Tänk när svenskarna emigrerade till USA då fick de låna en bit mark och visa att de kunde försörja sig själva, eter fem år fick de marken.

  Vi borde göra som Amerika gjorde.

  Först några dagar i karantän på fartyget för att se att inga nyanlända bar på smittsamma sjukdomar. Sjuka, handikappade och brottslingar sattes på nästa båt tillbaka.

  Därefter landstigningsavgift – 6,5 riksdaler för sex personer. Det motsvarar några tusenlappar per person i dagens penningvärde.

  Det var allt. Ingen byråkrati, inget mer.

  Sedan var det upp till nybyggarna att klara sig själva, ta anställning eller bli sin egen. Bygga hus, odla mat osv. Hårt arbete från dag ett, inte ett öre i bidrag och tjuvar och andra brottslingar blev inte så långlivade.

  Reinfeldt har rätt, erbjud nybyggarna en bit mark i Norrlands tomma inland och låt dem klara sig själva så får vi se hur många som vill flytta till Sverige,

  Gilla

  • Fjodor

   Vi ska alltså ge bort samernas mark till invandrare på samma sätt som USA gav bort indianernas mark till invandrare?

   Gilla

   • Pettersson

    Fjodor, det finns gott om mark som samerna inte använder till renbete men poängen är att ytterst få kommer att flytta till Sverige med de ”amerikanska” villkoren.

    Gilla

   • Argus

    Det är inte ”samernas” mark, den tillhör svenska kronan. Det vill säga oss alla som är medborgare. Skandinavien befolkades söderifrån när inlandsisen drog sig tillbaka. Att då tro att något folkslag skulle ha vandrat över halvannan kilometer tjock is från Asien och på det sättet hunnit före är befängt.

    Gilla

 • Two Different Shoes On

  Reinfeldt kommer aldrig att förstå, eller också är han medvetet en landsförrädare.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Reinfeldt måste lida svårt p g a sina anor. Jag skulle då inte vilja skylta med att vara ättling till en kannibalistisk cirkusdirektör. Det är liksom en stor skillnad mot Pippis far som var negerkung.

  Gilla

 • Grune

  Det är klart att med det väl utvecklade sinne för kriminalitet som han har så vill han väl enbart omge sig med likasinnade.

  Gilla

 • Tony

  Finns det någon överhuvudtaget som är intresserad av
  vad den mannen tycker? En figur som på rekordtid
  monterat ner ett utvecklat land till ett land på dekis
  borde åtminstone ha det goda omdömet att hålla käften
  om vad som är bra för landet!

  Gilla

 • Uppgiven

  ”Där finns mer plats än man kan föreställa sig”

  Och ändå skall allt centraliseras till Stockholm?
  Ja förutom nyadeln då, den vill stockholmarna av någon underlig anledning inte ha.

  I tider då det börjar talas om att maten inte kommer räcka till alla människor på jorden, att alltför många naturområden byggs sönder, jordens lungor ( skogen ) försvinner i allt större takt mm, då vill Reinfeldt bebygga ännu mer av Sveriges skogs och jordbrukslandskap?

  Något felas den mannen, rejält!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Antingen är han mutad eller också hör han hemma på vårdinstitut.

  Gilla

 • Susanne

  Tack Fredde. Nu sprängde vi 20%-gränsen.

  Gilla

 • Falköga

  De öppna fälten och de skogarna har regeringen reserverat för vindkraftverk.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Bara fredrik o sjuan inte själv står för kostnaderna, utan ökar sina stöldarvoden istället. Detta med flyktingarna är en dimridå för att dölja vad sjuan sysslar med och deras enorma inkomster. Flera hundra tusen pensionärer lever i fattigdom i Sverige. Ta bort ersättningarna för dessa Landsförrädare som skadar Sverige så svårt.

  Gilla

 • Grune

  När man läser sådant här så står det mer och mer klart att 7-klöverns folk är inte sjuka utan dom är komplett galna. Lås in honom och kasta bort nyckeln.

  Gilla

 • Stefan K

  Har vi inte hört den människan för sista gången?
  Visst finns det stora och natursköna områden i Sverige och är det dessa token vill bebygga? Den stora frågan är väl hur det ska finansieras?
  Förresten har jag läst att stora delar av Ryssland är obebodda, likaså i Saudiarabien. Här finns lite intressant statistik att tillgå.
  http://www.herlevsen.com/Geografi/194-stater-05-invaner-per-km2-sv.htm

  Gilla

  • Joy

   Kanada har ju bland invandringsvurmare setts som en förebild, det är hur många forskare som helst från Sverige som rest dit och studerat undret. Där finns det tomma ytor med skog och sjöar och berg, perfekt för ökenfolk att bemästra. Men Kanada har ledsnat även på sina välutbildade invandrare och deras osunda, nästintill hopplösa kultur. När tar Sverige sitt förnuft till fånga och inser verkligheten?

   Gilla

   • Grune

    Aldrig så länge tokskallar har makten i detta land. Men lugn! Nu kommer det snart att bli en regering i Sverige igen, något vi inte haft sedan 1969 då Tage avgick. För snart kommer Åkesson dit.

    Gilla

  • Lena

   Här är statistik som är lätt att uppfatta om man inte är så bra på siffror.
   http://www.varldenshaftigaste.se/topplistor/varldens-15-storsta-lander/

   Gilla

   • Lena

    Ytterligare en karta över kontinenten Afrika.

    Tryck på bilden för att förstora, siffror i vänstermarginalen.

    Gilla

   • Grune

    Det räknades upp en massa ”världes största och bästa” men dom hade glömt Sverige som har världens i särklass dummaste politiker.

    Gilla

 • angelicaplacet

  Så talar en landsförrädare som vill söndra och härska.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: