Dubbelamputerad tvingades tigga

TIGGERI. En bulgarisk man har dömts till två års fängelse för människohandel efter att ha tvingat en 75-årig dubbelt amputerad man att tigga i Wien.

Ivan, en pensionär som fått båda sina ben amputerade och är rullstolsburen, tvingades från sitt hem i sitt hem i Bulgarien av tre män, blev misshandlat och tvingades tigga i tolv timmar per dygn på Mariahilfer Strasse och Reumannplatz.

Ivan hade ingen möjlighet att fly eller gå på toalletten när han tiggde och sade att han överlevt tack vare att generösa främlingar gav honom mat och dryck.

Han var i så dåligt skick att någon kallade på ambulans och medan han var på sjukhus kunde han förklara vad som hade hänt honom.

Sedan grep polisen Zapryan, en av de tre männen som förde bort 75-åringen förra året. De tog honom till Wien och en gång även till Paris för att tigga på Champs-Élysées.

Zapryan sade att han hade tagit hand om Ivan och att han inte hade tvingat honom att tigga utan han hade gjort det ”frivilligt”. Han tillade att han själv hade tvingats tigga av sin bror och en annan man, och att de hade tagit alla pengar.

-Pettersson tycker det är tur vi slipper sådant i Sverige för här har sjuklövern sagt att något brottsligt tiggeri inte förekommer…

The Local

1 thoughts on “Dubbelamputerad tvingades tigga

KommenteraAvbryt svar