Tre skivor till kaffet

Bobby Day (July 1, 1930 – July 27, 1990) was an American rock and roll and R&Bmusician.

I dag blir det stora låtar, med lite mindre kända namn som gjort originalinspelningarna. Det är låtar som lockat många att göra covers på dem, även låten ”over and over” som var etta på R&B listan 1958 med Bobby Day har lockat många till covers, bland annat Tottenhambandet Dave Clark five, som gjorde en populär cover på 1960-talet.  Rockin Robin är ju en riktig rocklassiker.

Born Robert James Byrd in Fort Worth, Texas, Day moved to Los Angeles, California, at the age of 15. As a member of the R&B group, The Hollywood Flames, he used the stage name Bobby Day to perform and record. He went several years with minor musical success limited to the West Coast, including being the original ”Bob” in the duo Bob & Earl. In 1957, Day formed his own band called the ”Satellites” following which he recorded three songs that are seen today as rock and roll classics.

 Day’s best known songwriting efforts were ”Over and Over” made popular by the Dave Clark Five in 1965, and ”Little Bitty Pretty One” popularized by Thurston Harris in 1957, Clyde McPhatter in 1962 and the Jackson Five in 1972. However, Day is most remembered for his 1958 solo recording of the Billboard Hot 100 No. 2 hit, ”Rockin’ Robin”, written by Leon Rene under the pseudonym Jimmie Thomas. It sold over one million copies, and was awarded a gold record. ”Rockin’ Robin” was a song covered by Bob Luman at Town Hall Party on October 28, 1958, The Hollies in 1964, Gene Vincent in 1969, Michael Jackson in 1972, and by McFly in 2006.

 In 2012-2013, his uncharted recording, ”Beep-Beep-Beep”, was the musical soundtrack for a US-nationwide Kia Sorento television commercial.

Sometimes referred to as a one-hit wonder, because despite numerous recordings with a variety of record labels, Day never achieved another Top 40hit apart from ”Rockin’ Robin”.

 Day died of cancer in 1990, and was buried in Holy Cross Cemetery in Culver City, California.

Engelskspråkiga Wikipedia

 Rockin Robin  1957  originalinspelningen

over and over 1958

Little bitty pretty one CLASS  1957

17 thoughts on “Tre skivor till kaffet

  1. Här får jag sätta in en historiskt intressant bild till en låt av Bobby Day då jag har plats för den också. Lyssna till Kings Highway och notera den lugna takten i trafiken. Gud skapade ingen brådska, fick jag lära mig i tonåren av äldre och mer förståndiga människor. Låten är inte så dum heller.

  2. Det här är en video som blir till flera och rymmer många rockares rocklåtar vissa bra andra lite sämre. Ni behöver inte vända skivan men istället klicka på det alternativ ni vill ha. Vet ej hur många låtar den rymmer. Fler än två dock.

  3. Jag som är ännu mossigare än Ossie,Olli, och kanske även allemand har möjligen andra idoler,och musiksmak än senare generationer !
    Minns när jag första gången fick höra om ljudet från Kizz och undrade vad detta skulle vara ?
    Men som sagt ”smagen e forskilled”, som dansken säger…

    • Det handlar i grunden inte om mossighet Stenbock. Jag känner er alla tre tämligen väl efter dessa år. Av oss är du äldst, därefter Allemand och jag, och sist en bit in på 50-talet har jag för mig Ossie har nämnt som sin födelsetid.´Vi är alla unika personer i vår tid men inte framtidsmotståndare. Då blir det ju nästan kristallklart, eftersom Kinks har sina flesta hits i mitten av 1960-talet, där en del nya influenser började märkas i populärmusiken. Det var influenser som inte alla gillade, men det fanns fortfarande bra ny musik att köpa, till och med nyskapande musik. Simon and Garfunkel, The Supremes och ett antal till spelade sin gamla musik men provade även nya vägar för att om möjligt kunna hitta nästa trend.
      Ossie är ju mitt inne i det nya, medan vi andra har hittat våra egna vägar framåt, som funkar för oss, men som inte är så revolutionerande mot det vi har lärt oss tycka om.
      Du fångar det hela bra på danska. Jag försöker ta det på svenska. Smaken är som baken, delad. Så är det i musiken.
      Ossie och Allemand kom gärna in i den här debatten. Den kan komma upp igen, eftersom det är så mycket inom musiken som kan göra den skillnad alla vill ha.

  4. Ossie ska vi tolka det som att du är en äkta punkare, vilket givetvis inte är något fel. Eller ska jag bara tolka det som att du är lite långsint mot Allemand just nu. Han har ju förlåtit dig för dina spydigheter om diverse riktigt gamla artister, som nog var bra på sin tid, men lite mossiga nu. Snoddas hade ju varit en tillgång för OSK och OIK när det gäller bandy, eller vad säger du om det. Kanske Arne Quick också hade bandyrör och inte bara röda rosor. Då hade han ju kunnat gå med på köpet. Ha det bra Ossie och häng inte upp dig på sådana små skitsaker. Gläd dig istället för att Kinks just nu har hela 94 visningar och att du kan gå in och ge Kinks en ny visning varje dag så länge detta forum finns kvar. Jag tror i vart fall att man som kommentator kan göra så. Skribenterna som jag, har inte någon rösträtt och kan därför inte påverka resultatet av visningar på annat sätt än hur denne framför sitt budskap vid publiceringen, och andra små tillägg som kan dyka upp.

    • Punkare ? Nä nu är du fel ute, punken kom inte förrän sent 70tal men ta gärna upp gamla goda 60 tals artister finns en uppsjö. Man får väl vara lite spydig mot gamla rävar som anser att allt tog slut när Elvis åkte in i lumpen och Buddy Holly dog.

      • Det är möjligt att den gjorde, jag har aldrig lagt det på minnet, men i texten till Kinks från svenska Wikipedia så står det något om tidiga influenser till punken, som påverkade gitarrspelet i riktning mot den senare kommande punken i England. England är eller var ju trendsättare i vår del av Världen på den tiden och i och med detta oftast många år före Sverige och andra Europeiska länder. Men nu har vi kommit lite fel i kommenterandet, då detta skulle ha tagits upp mer hos Kinks, så hade detta inlägg kanske också fått lite mer promotion.

  5. Ja du Allemand, tyvärr anser jag att man också måste ta med låtar man själv inte gillar, då det annars riskerar att bli några få entusiaster kvar till slut. Jag har försökt att vara lite bredare än att bara köra de som jag vet åtminstone tåls av mina vanliga lyssnare. Jag ville också se om vi hade några riktiga punkare på bloggen, som skulle ha hävdat att Kinks skulle ha fortsatt på samma tema. Nu bättrade de sig något, men jag tog nog fel på band ändå. Jag hade för mig att det var Kinks som körde Winchester Cathedral och andra typiskt engelska låtar, när jag förstod att det inte var så, hade jag lagt ned så mycket jobb, att jag inte orkade börja om från början. Vi har nu ungefär 100 enskilda artister och band att lyssna på. Har du hittat ned till Jukeboxen, som är en lång kommentar på Rock-Olgas inlägg tredje eller fjärde kommentaren bakifrån. För att hitta rätt använder du Rock- Olga som nyckel till först ett inlägg där jag försöker förklara hur man gör. Man går helt enkelt in på Olgas inlägg och skrollar sig förbi hennes videor, och hittar en kommentar med rubriken Jukeboxen. Där kan du leta i grupper av 10 från 1 till numera 81 och jag siktar på 100 om jag håller. Det här är ett inlägg från hösten 2013, som jag har delat på och egentligen inte skulle publicera idag. Men det har varit svårt att dela ett inlägg till 2 och jag fick ge upp kommentarerna. Andra halvan kommer nog på onsdag eller torsdag och artisterna är ungefär samtida med Bobby Day. På Jukeboxen kopierar man bara namnet som ska vara fritt från stavfel, samt hämtar inspiration eller ren råkraft från lite skön musik. Det har ju blivit allt fler som tycker att det behövs lite musik, när det nu är på väg att gå åt helvete.

KommenteraAvbryt svar