Tre muslimer från Umeå stoppades på väg till IS

För en månad sedan stoppades tre muslimska ungdomar på Umeå flygplats. Deras mål var Syrien med mellanlandning i Turkiet. De ämnade ansluta till IS för att som vi  förmodar, mörda och skända.

Frivilliga i organisationen Sata fattade misstankar mot de tre och vid en konfrontation erkände de att målet var att strida för IS i Syrien. De två unga männen och den unga kvinnan hade skolkat från skolan, för att utan föräldrarnas vetskap lämna landet. Säpo vill inte svara på om dessa ungdomar varit kända sedan tidigare, men erkänner att man har vetskap om så många som 300 muslimer som rest till Irak och Syrien. Om dessa tre inte var kända, kan vi misstänka att mörkertalet är betydande.

Källa: DN

10 thoughts on “Tre muslimer från Umeå stoppades på väg till IS

  1. Tre skolungdomar i Sverige vill bli jihadister i Syrien så de skolkar från skolan. Märkligt nog har de pengar tillräckligt för att köpa var sin flygbiljett också!?

  2. Lika bra att låta sådana åka och aldrig få komma tillbaka mer.Det är skrämmande att låta andra människor ha dessa personer med sina planer och tankar i sin närhet.Sverige ska inte var till för dessa.

  3. SATA = Svenska Anti-Terror och Avhoppare?

    Varför blandar man in Sverige i detta? Det är endast negrer, muslimer och araber som är terrorister. De är inte Svenskar och kommer aldrig att någonsin bli det.

    Förresten glömde man inte ett n här? Det skall givetvis vara SATAN.

    Allt blir så mycket tydligare då och den naturliga kopplingen till islam och muslimer blir självklar.

      • Precis låt dem gå på planet, ta sedan deras pass och sök upp föräldrar, syskon och nära anhöriga som antingen fått ungdomarna att vilja resa eller kapitalt misslyckats med den fredliga och humana delen av den muslimska uppfostran, och sätt dem på nästa plan, passlösa med noll möjlighet att någonsin återvända till Sverige annat än via bilder i en kartbok.

        Att dalta med barnen som vill strida hjälper inte, men om de vet att deras beslut påverkar långt fler än de själva kanske de tänker om. Kanske…

KommenteraAvbryt svar