Facket är sämre än direktörerna på jämställdhet

FACKLIGT. Endast 19 procent av de fackliga representanterna på svenska storbolag är kvinnor. Det visar en granskning som Svenska Dagbladet har gjort. Sämst är Volvo PV och AB Volvo som helt saknar kvinnliga förtroendevalda.

Uppdelningen vilar på en struktur som fackrörelsen har i uppgift att förändra. Det menar LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.

– Vi måste förstås bli bättre och LO har satt som mål att senast 2016 ha en jämn könsfördelning i alla våra beslutande församlingar, säger han.

Granskningen antyder även att jämställdhetsarbetet kommit längre i styrelserummen än bland det fackliga, då antalet kvinnor i styrelserummen uppgår till 25 procent, enligt SvD.

 

 

4 thoughts on “Facket är sämre än direktörerna på jämställdhet

  1. Ja alla är dåliga Stockholmare ,göteborgare tidningar ,utlänningar, riksdagspartier, poliser , domare,socialen, alla utom Bylund bonnläppar dom är bra.

  2. Javisst arbetare och tjänstemän borde gå på kurs och lära sig hur de ska sköta sina affärer. Kanske några direktörer kunde ställa upp och visa vad skåpet ska stå.

  3. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
    Jämställdhet, pyttsan!
    Ta ta i jämställdheten rörande socionomer etc. Varför inte kvotera i den sociala gruppen också . . hur ofta möter man en man i vårdnadstvister? Och när? Jo när man står inför tingsrätten eller då du anlitar ditt juridiska ombud!

  4. Det här gäller facklig representant i företagens bolagsstyrelser. Inte fackliga ombud överlag.
    Det är väldigt svårt för facken att få någon att vilja sitta med där alls. De flesta fackliga platserna i bolagstyrelser är vakanser sett över hela Sverige och alla branscher. Det här är alltså ett icke-problem som vinklats till att försöka påvisa någon sorts kvinnoförtryck. Artikeln uppstod antagligen för att någon feminist som ville gnälla för gnällandets skull.

KommenteraAvbryt svar