Internationell liga misstänks för 120 bostadsinbrott


Bostadsinbrotten i Vasastan ökade kraftigt – och misstänkt många av dem begicks på liknande sätt. Men nu kan polisen ha stoppat en inbrottsliga som härjat både i Vasastan och på Östermalm sedan i somras.

Under årets första nio månader begicks 138 bostadsinbrott runt om i Vasastan, vilket är att jämföra med 115 inbrott under hela föregående året.

Och sedan i maj har en stor del av inbrotten i Vasa­stan och Östermalm begåtts på ett liknande sätt.

Tjuvarna har tagit sig in i lägenheterna genom att använda en kofot eller andra sorters brytverktyg. Vid flera tillfällen har tjuvarna dessutom tagit sig in i flera lägenheter på samma våningsplan.

– Det har hänt att det varit tre till fem inbrott på samma våning, säger Björn Wiberg, kriminalinspektör på Citypolisen.

Eftersom tillvägagångssättet varit likartat i en stor mängd av bostadsinbrotten misstänker polisen att det har rört sig om en organiserad liga – en liga som nu kan ha sprängts.

Det var på Narvavägen på Östermalm som polisen tog fyra misstänkta inbrottstjuvar på bar gärning den 27 oktober, när de var i full gång med att länsa lägenheter.

De sitter nu häktade, misstänkta för grov stöld. Ytterligare en man har gripits, misstänkt för att ha sålt stöldgods.

Även om inbrottet på Narvavägen är det enda som männen är misstänkta för i dagsläget har polis och åklagare satt igång ett omfattande arbete för att koppla de häktade till en stor mängd Vasastads- och Östermalmsinbrott.

Enligt polisen kan den internationella stöldligan ligga bakom hela 120 inbrott i stadsdelarna. Värst drabbat har Östermalm varit.

Mitti


10 responses to “Internationell liga misstänks för 120 bostadsinbrott

 • Argus

  Är förövarna verkligen från olika länder (som internationell betyder) eller är det en omskrivning för en [viss] folkgrupp?

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Har de missat någon? Det är ju storlarm hov Lööfet i Nacka.

  Gilla

 • pappasvenpappasven

  Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Jaa man plockar bär i skogen och bara på sådana ställer där det växer . . på samma sätt försöker man stjäla där det finns ”bra byte” annars blir det ingen bra ”affär” . . ”Värst drabbat har Östermalm varit.”

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Nej Nej stoppa dem inte = låt dem hålla på hemma hos våra sju klöver. Ser ni något så säg inget, hoppas istället att de har varit hemma hos fredrik med son f d fru eller bengt westerberg mona hona – jugholt VAR GLADA OM DE GÖR BESÖK HOS DEM !!!!!!!!! Ge tips till dessa var våra rika sju klöver bor så de får smaka sin egen kaka !

  Gilla

 • Rannug

  120 bostadsinbrott, det skulle vara illa om de stal något i bostäderna också……..

  Gilla

 • FruSvensson

  Men hallå polisen! Sätt igång och jobba!!

  Gilla

 • Rannug

  Till eventuella medborgargarden, slå till och försvinn, tala inte med polisen, rättsväsendet står inte på de laglydiga sida.

  Gilla

 • Stenbock

  Måste ha varit ett av de lättaste uppdrag,som Krim fått i modern tid att söka utreda,Bara att vandra efter de ”de fattiga EU-medborgarna”,och på avstånd se vart de beger sig vid sina stöldturnèr.
  Att skugga Zigenare,klarar säkert även de de nyrekryterade ”berikarna” inom polisväsendet av !

  Gilla

 • ossie

  Man får hoppas att även södermalm drabbas.

  Gilla

 • Pica pica

  Först misstänker man en liga österifrån men våra politiker har gjort undersökningar och konstaterat att det inte finns någon organiserad brottslighet bakom de stackars tiggarna.

  Så jag misstänker högerextrema grupper.

  Klart är att de rekat var det lönar sig att göra inbrott.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: