Från kriget till Margreteberg

INVANDRING. De har flytt undan bomber och förödelse och bär alla på en dröm om en framtid i Sverige. Omkring 90 personer bor just nu på asylboendet i Margreteberg och utan höganäsarnas hjälp hade det endast varit en tillvaro i väntan.

…De allra flesta asylsökande som bor här kommer från Syrien och talar arabiska, men också tunisier, eritreaner och människor av enstaka andra nationaliteter har sitt tillfälliga hem här.

Khalid Sarmini har bott hela sitt liv i Syriens största stad Aleppo som nu är förstörd till 70 procent och där hans syster och mor fortfarande är kvar. Situationen är katastrofal med brist på både vatten och el…

Att det finns wifi i byggnaden betyder mycket. Så gott som dagligen kommunicerar de flesta med sina anhöriga via Viber, Skype, Facebook eller Whatsapp.

Mahmoud Shikho visar en bild han skickade till sin fru och de tre barnen i Damaskus häromdagen – ett gigantiskt hjärta av höstlöv i skogen…

– Pettersson får inte ihop det som står i artikeln. Brist på el men ändå daglig kommunikation…och som vanligt en arab som lämnat fru och barn…

Läs hela på Helsingborgs Dagblad.

16 thoughts on “Från kriget till Margreteberg

  1. Varför stannade den kvinnan från artikeln i Tyskland eller Grekland om hon ändå ” ta sig hit genom … Aten och Frankfurt”? Gäller det inte Doublin konvention längre?Är det inte första EU-land man passerar måste man söka asyl i?

    • Jo visst är det så i alla demokratiska länder….
      Men som bekant tillhör inte Absurdistan denna skara,utan ställer sig över alla Dublinfördrag,och andra löjliga lagar som kan förhindra
      ”vår” massinvasion.”Världens största humanitära stat” följer sina egna oskrivna lagar i sådana fall….Islamiseringen fortgår m.a.o. enligt uppgjord plan ! 😉

  2. Jag undrar när Nisse i Hökarängen inser att det är allt för många som är från en välbärgad överklass som investerat sina tillgångar och förväntar en god avkastning som går att leva gott på, och hur skall Löfven kunna förklara det till sin gamla väljarbas?

  3. Meeeen de åker ju till de dumma Svenska folket och får pengar som de sänder till sina hemländer. Sverige blöder dubbelt, exporten minskar kraftigt men pengar har vi att ge till dessa parasiter så de kan sända mångmiljon belopp varje dag tillsammans. Jag säger att de dumma Svensken visste inte vad han visste eller varför och inget annat hellre. Jag anser att Ceausecu är ett bra tips på hur man kan lösa krisen i Sverige ! Vad anser ni om det? Förmodligen är det redan försent.

  4. Jag undrar varför den därrade Yasser Mkhlati flyttar omkring så mycket – duger det inte med de placeringar han får. Arlöv (i Malmö) suger tydligen, Broby är en håla utanför Hässleholm, halv-vischa, Röstånga ute i skogen, långt från absolut allt utom en badanläggning… kanske ett fint vandrarhem med havsutsikt på skånska nordvästkusten är tillräckligt bra för honom… ?

    Det är bara till oss svenskar på landet, som det duger att bo här.

  5. ”De allra flesta kommer från Syrien,men även tunisier,eritreaner och därtill att antal av sköns blandning,från jordens alla håll”
    Glädjande att lokalbefolkningen är lika dumma,som tidningens reporter !
    Propaganda av högsta klass,där DDR hade legat en bra bit efter….. 😉

  6. så otroligt fegt att lämna familjen kvar och själv sätta
    sig i säkerhet, fast tids nog har vi både fru och tio barn
    här plus farmor och farfar och deras bröder och systrar
    och allas uppehälle ska bekostas av skattemedel?

  7. ”Mahmoud Shikho visar en bild han skickade till sin fru och de tre barnen i Damaskus”

    Men hallå, Damaskus, tyckte det stod att de var från Aleppo. Knappast något krig i Damaskus eftersom kriget förs i norra delen av landet.

    Här ligger ett par hundra gravade hundar min skäl.

  8. I artikeln i HD så står det om en svensk man som lagar cyklar åt asylanterna, borde de inte göra det själva, det var ju dessutom en med ingenjörsutbildning på boendet. Det är kanske bara som vanligt, svensken vill ha bekräftelse, beröm och visa sig duktig.

  9. Undra vad det är som är fel.Han lämnar fru och barn i kriget och kvinnan lämnar sina två små barn kvar i kriget.Vilken sorts föräldrar gör någonting sådant?

  10. Förutom wifi alt. mobilt bredband, behövs ELEKTRICITET och … PENGAR.

    Märkligt att man i en krigszon som ”saknar allt”, har både EL, WIFI och PENGAR.

  11. Och som vanligt skall alla till Sverige! Om man nu är Kurd, kan man inte få hjälp i Kurdistan?

Kommentera