Antal sprängningar i Malmö flest Europa


INVANDRING/BROTTSLIGHET. Antalet sprängningar som skett i Malmöregionen i år är fler än tidigare. Det säger Roland Nilsson, tekniker på Nationella bombskyddet i Malmö. Förklaringen, menar han, är en stor tillgång på sprängmedel för organiserat kriminella. – Vi är uppe och tangerar förstaplatsen i Europa, säger han till TT. Enligt Roland Nilsson, tekniker på Nationella bombskyddet i Malmö, har det skett fler sprängningar i Malmöregionen i år än tidigare. Situationen är så pass extraordinär att Malmö sticker ut i statistiken även i konkurrens med övriga Europa. Målen har framför allt varit bilar och företagslokaler, enligt Roland Nilsson, och som förklaring anger han organiserad brottslighet och stor tillgång på sprängmedel.

Enligt Roland Nilsson misstänker polisen i södra Sverige att mycket att sprängmedlen smugglas in från utlandet, men tror även att stölder från byggarbetsplatser kan ligga bakom.

-Pettersson ser att det diskuteras var sprängämnena kommer ifrån. Det är oväsentligt, för inte så länge sedan hade varenda ung man tillgång till sprängämnen när man gjorde värnplikten. Det fanns obevakade militärförråd över hela landet, ändå var det sällsynt med sprängningar. Nu ligger vi i topp i Europa när det gäller brottslighet och vi är överlägset bäst per capita på att ta emot unga män från Mena-ländernas våldskultur. Naturligtvis vet polis, politiker och journalister om detta men…


5 responses to “Antal sprängningar i Malmö flest Europa

 • Tony

  Släpper man in massvis med idioter, så får man vara
  beredd på idiotiska handlingar, vilket också sker
  dagligen i Sveriges värsta skräckexempel på stad!

  Gilla

 • Släppflaskannu

  Någon statistik på att vi är ”överlägset bäst på att ta emot unga män från Mena-ländernas våldskultur”? Man måste ha belägg för det man skriver, det vet du va? Inkluderar även på nätet.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Antal sprängningar flest i Europa ? Men de 87% av SVenska folket måste vara de dummaste J-A i hela världen. Alla talar om de idiotsvenskarna som gett bort allt de äger för all framtid. Ingen verkar vakna ! Ett ex jag talade med en god vän om hur det är : Han sa ja det är bara att flytta från Sveriges land. fredrik o sjuan har redan idag gett bort Sverige = Var säker på detta !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: