Säpo stoppar Miljöpartist i regeringskansliet på grund av säkerhetsproblem

REGERINGEN. Den person som skulle bli utbildningsminister Gustav Fridolins pressekreterare har stoppats efter en granskning av Säpo. Säkerhetspolisen larm på grund av personens höga skulder hos Kronofogden.

Miljöpartiets biträdande presschef Adam Bergsveen bekräftar för DN att personen, som han inte vill beskriva närmare, rekryterades för någon månad sedan och i mitten av oktober började arbeta på regeringskansliet. Personen var dock då ännu inte formellt anställd.

– Två dagar efter det att personen börjat på regeringskansliet uppmärksammade utbildningsdepartementet att säkerhetsprövningen ännu inte var klar så då bad vi personen att gå hem tills denna var färdig, berättar Adam Bergsveen.

Fredagen den 24 oktober var så säkerhetsprövningen genomförd och det stod då klart att personen inte kunde komma ifråga för tjänsten som en av två pressekreterare hos Gustav Fridolin.

-Pettersson tycker det verkar vara en spännande minoritetsregering vi har fått…knarkare, islamister och ja, ja…

10 thoughts on “Säpo stoppar Miljöpartist i regeringskansliet på grund av säkerhetsproblem

  1. Personer som den här beskriven är inget undantag utan snarare en regel i toklandet. Äckligt och farligt för vettiga 13% svenskar.

  2. Vore det något med SÄK så skulle inte en endaste MP(K)-are klara ens säkerhetskontroll nivå 1.

  3. Hur i helsicke kunder Stefan Löfven liera sig med dessa samhällsfarliga idioter? Och ge dem sådant inflytande? Trodde inte att Stefan var så maktkåt att han skulle ge sig i lag med samhällets bottenskrap.

  4. Där förekom du mig Peter! 🙂 Man kan verkligen undra vad det är för suspekta och ljuskygga individer Miljötalibanerna drar till sig. Men i ock för sig är det inte så konstigt när man ser vad de åstadkommer. Kaka söker s.a.s. Maka. Den ena etter värre än den andra.

  5. Vad är det för folk som samlas under MP:s parasoll???

    Tydligen mycket förvirrade storstadsmänniskor som befinner sig långt ifrån natur och landsbygd.

    Det är nog bättre för Sverige att avveckla MP istället för landsbygden.

    • Ja kanske inte ett så dumt förslag, Sverige kan avveckla extrempartierna och förbjuda dem, alternativt inte samarbeta med dem.

      • Speciellt de landsförrädiska partier,som fjäskar för Islamisterna och annat invandrat pack !

Kommentera