Kulturberikning avbruten på grund av 10 års fängelsestraff


INVANDRING/BROTTSLIGHET. Med kokain till ett värde av 40 miljoner kronor i väskan greps medlemmarna i mc-gänget Satudarah. Nu har sex män dömts till tio års fängelse för grovt narkotikabrott — och gängets etablering i Sverige har upphört.

De fem vännerna bildade under vintern 2013 en lokalavdelning i Malmö av det kriminella mc-gänget Satudarah, som skapades i Nederländerna under tidigt 1990-tal. Till sin hjälp hade de en nederländsk 35-årig man, vars uppgift var att bistå vid etableringen av nya lokalavdelningar.

När gänget den 22 april i år skulle genomföra en av Sveriges största knarkaffärer grep polisen fyra av männen på centralstationen i Lund med en väska innehållande 38 kilo kokain, som hade fraktats ner på ett tåg från Stockholm. Narkotikan var av så hög halt att det kunde späs ut fyra gånger — enligt polisen värderas det till 40 miljoner kronor i missbrukarled.

– Jag är inte förvånad över de långa fängelsestraffen med tanke på den stora mängden, säger Magnus Ramebäck.

Förutom de sex männen, 31—36 år gamla, dömer Lunds tingsrätt en 44-årig man från Costa Rica till åtta års fängelse för att ha förmedlat kokainet.

-Pettersson tycker det är synd om Skåne som mister dessa kulturberikande pensionsräddare i några år, dessa år kommer att kosta skattebetalarna nästan 50 miljoner i kostnader för vistelsen på våra anstalter, men det är en vinst för samhället…

Ni vet väl att 32 % av internerna på våra fängelser är utlänska medborgare. Etnicitet och bakgrund på de övriga har regeringen förbjudet Kriminalvården att föra statistik över. Alla ska räknas som svenskar. Nedanstående gäng är alltså 1 utlänning och 6 svenskar i statistiken.

  • Sabovic, Ennes Kim Dennis, född 1981, grovt narkotikabrott
  • Zein, Ahmad Ghadab, född 1978, grovt narkotikabrott
  • Emmen, Bjorn, född 1979, tolkbehov på hollänska, grovt narkotikabrott
  • Bajric, Emir, född 1980, grovt narkotikabrott
  • Johansen, Jannis Alexis, född 1983, grovt narkotikabrott
  • Herrera Araya, Freddy, 1969. tolkbehov på spanska. Medborgare i Costa Rica, grovt narkotikabrott
  • Kamal Hussain, Mohamed Ako, född 1983, grovt narkotikabrott

Skånskan


2 responses to “Kulturberikning avbruten på grund av 10 års fängelsestraff

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: